Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 19171 tot 19175
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Er komt een fors hogere herwaardering van de goudprijs aan

Onderstaande grafiek laat de correlatie zien tussen de balans van de Federal Reserve, de S&P 500, de olieprijs en de goudprijs. Doordat de Fed biljoen dollars print, daalt de waarde van de dollar. Dit uit zich in de stijging van activaprijzen zoals vastgoed, aandelen, grondstoffen … De grafiek begint in maart 2009 en zet alle activa met beginpunt 100 – maart 2009 was de eerste maand dat de Fed begon met QE.

Terwijl de balans van de Fed bleef groeien, is de S&P 500 de enige activa geweest die ook is blijven stijgen. Goud en olie zijn achter gebleven, olie door de zwakke fundamenten van de economie en goud door de manipulatie van de centrale banken. Opvallend is wel dat de groene lijn, de balans van de Fed, niet verder stijgt door de tapering sinds begin dit jaar. De laatste 2 keer dat dit gebeurde, volgde een forse correctie op de beurzen.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Waarde Britse pond zakt na nieuwe peiling Schotse onafhankelijkheid

Ook de Schotse bedrijven moesten vandaag aan beurswaarde inleveren. Zo moest LLoyds Banking Group bijvoorbeeld 3,3 procent inleveren of 1,7 miljard pond (2,1 miljard euro).

Volgende week stemmen de Schotten in een referendum over de onafhankelijkheid van hun land. Gisteren beloofde de Britse minister van Financiën Schotland meer bevoegdheden als ze ervoor kiezen om bij Groot-Brittannië te blijven. De Schotse premier sprak toen van een “paniekreactie”.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Conflict met Oekraïne raakt winst Gazprom

De winst daalde met ruim 40 procent door een grote voorziening voor de gasschulden van het buurland en de dalende waarde van de roebel.

Gazprom boekte in het eerste kwartaal van zijn boekjaar een nettowinst van 223 miljard roebel (4,6 miljard euro), tegen 381 miljard roebel een jaar eerder.

Het bedrijf staakte in juni zijn leveringen aan Oekraïne, omdat het land zijn openstaande rekeningen niet op tijd zou hebben betaald. Volgens Gazprom moet Oekraïne omgerekend nog ruim 4 miljard euro betalen.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Grote investeringsbanken verwachten dramatische euro-crash

Enkele van ‘s werelds grootste investeringsbanken verwachten dat de euro gaat instorten, misschien wel met 30% ten opzichte van de dollar. Belangrijkste reden is het beleid van de Europese Centrale Bank, dat onder leiding van Mario Draghi de euro in snel tempo tot ‘monopoliegeld’ reduceert.

De euro is op dit moment $ 1,29 waard en staat daarmee op het laagste niveau in 14 maanden. De Amerikaanse investeringsbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley voorspellen dat daar tot het jaar 2017 nog eens 30% vanaf kan gaan, waardoor de euro en de dollar ongeveer even veel –of weinig- waard zullen zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Argentinië neemt omstreden schuldenwet aan

Het Argentijnse Congres heeft donderdag ingestemd met een omstreden wet die het mogelijk maakt om leningen die onder Amerikaans recht vallen, om te zetten in obligaties onder Argentijns recht.