Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 19171 tot 19175
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Zorgt de daling van de olieprijs voor een grote opportuniteit?

De daling van de olieprijs zorgt voor een daling van de benzineprijs aan de pomp. Voor de consument is dit een goede zaak. Maar een olieprijs van $ 80, is dat ook goed voor de aandelen uit de oliesector? De laatste weken zijn deze aandelen alvast fors in waarde gedaald. Overdrijft de markt of is dit terecht?

De schalie revolutie in de Verenigde Staten is ongezien. In 2005 importeerde het land nog 60 % van zijn olie, nu is dat maar 30 % – het laagste niveau sinds 1995. Met een olieprijs van $ 100 was iedereen tevreden: er was een sterke groei van het aantal jobs, oliebedrijven verdienden veel geld en de prijs van de olie aandelen ging omhoog.

De daling van de olieprijs naar $ 80 heeft echter het een en ander verstoord. Veel bedrijven uit de schalie industrie gaan het moeilijk krijgen als de olieprijs onder $ 80 daalt. De bedrijven hebben de laatste jaren $ 190 miljard geleend via obligaties. De rente op die obligaties moet betaald worden. En het is niet dat ze de productie kunnen verminderen, een overaanbod kan een stijging van de olieprijs dan ook in de weg staan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

In welke mate wordt ook de olieprijs gemanipuleerd?

We hoeven er ongetwijfeld geen tekening bij te maken: op de oliemarkten gebeuren vreemde zaken. Ongeveer 2 jaar deed de olieprijs ongeveer niets. De wetten van vraag en aanbod leken geen enkele invloed meer te hebben op de prijs van een vat ruwe olie, of het nu Brent of West Texas Intermediate was.

In de zomer ging de olieprijs plots dalen zonder dat daar een plausibele reden voor beschikbaar gesteld werd. Want de meeste waarnemers hadden de risico’s juist aan de bovenzijde verwacht en dat op basis van een veelvoud van factoren. De wereldeconomie heette bijvoorbeeld aan de beterhand te zijn en dat stimuleert meestal de vraag naar ruwe olie.

Het spreekt voor zichzelf dat onrust in de wereld in gewone omstandigheden de olieprijs naar omhoog duwt. Maar dat gebeurde ditmaal ook niet. Aan onrust was en is geen gebrek maar die onrust is blijkbaar niet van die aard om de olieprijs naar hogere prijsniveaus te kunnen duwen. Inderdaad, een vreemde zaak.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Deze landen krijgen de zenuwen van de lage olieprijs

De lage olieprijs gooit de geopolitieke plannen van een aantal landen danig in de war.

Ruwe olie is nu erg goedkoop: de prijs staat op 83 dollar per vat. Goed nieuws voor de westerse consument: die is minder geld kwijt aan de pomp, en stookkosten zullen lager uitvallen. Maar een aantal andere landen zullen balen...

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

Doorbraak in gasconflict: Oekraïne krijgt tot maart 2015 Russisch gas

Oekraïne, Rusland en de Europese Unie hebben een akkoord over de levering van gas aan Oekraïne door Rusland in de wintermaanden.

Bron: Viraldoza.com
Geplaatst: vrijdag 31 oktober 2014

This Pretty Girl Was Seeking A Rich Husband. The Reply She Got From A Banker Was Priceless!

Gewoon een must read... 

The following is what a women posted on a dating forum seeking a rich husband:

[...]

A philosophical reply from CEO of J.P. Morgan below:

[...]