Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 19171 tot 19175
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

‘Rusland gaat uitstroom kapitaal indammen’

De Russische centrale bank werkt aan maatregelen die van kracht worden als de uitstroom van kapitaal omvangrijk blijft. Dat stelden ingewijden dinsdag.

De aankondiging had direct effect op de roebel, die afzwakte tot een recordlage wisselkoersverhouding ten opzichte van de dollar en de euro.

De plannen geven aan dat de Russische economie zucht onder de sancties die de Europese Unie en de VS het land hebben opgelegd. Het Russische ministerie van Economische Zaken verhoogde vorige week zijn prognose voor de kapitaaluitstroom van 90 miljard tot 100 miljard dollar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Opnieuw 2.500 bouwvakkers minder dit jaar

De Vlaamse bouwsector verloor sinds begin dit jaar opnieuw 2.500 arbeiderjobs. Dat brengt het jobverlies op drie jaar tijd op meer dan 7.300. Dat zegt de Bouwunie. Buitenlandse onderaannemers gaan er met de jobs vandaar, "zo goed als nooit legaal", foetert Hilde Masschelein, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

"Stealth Bailout" van buitenlandse banken door Fed gaat mainstream

"Exclusive: The Fed's $600 Billion Stealth Bailout Of Foreign Banks Continues At The Expense Of The Domestic Economy, Or Explaining Where All The QE2 Money Went"

"How The Fed's Latest QE Is Just Another European Bailout" and

"The Fed's Bailout Of Europe Continues With Record $237 Billion Injected Into Foreign Banks In Past Month."

Of course, the conformist counter-contrarian punditry, for example the FT's Alphaville, promptly said this was a non-issue and was purely due to some completely irrelevant microarbing of a few basis points in FDIC penalty surcharges, which as we explained extensively over the past 3 years, has nothing at all to do with the actual motive of hoarding Fed reserves by offshore (or onshore) banks, and which has everything to do with accumulating billions in "dry powder" reserves to use for risk-purchasing purposes (alas understanding that would require grasping that reserves are perfectly valid collateral to use as margin against purchase of such market moving products as e-mini futures, which in turn explains why traders usually don't end up as journos).

Bron: groenecourant.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Windproject van 8 miljard dollar voor Los Angeles

4 energiebedrijven willen samenwerken in een miljardenproject met windmolens die de Amerikaanse stad Los Angeles voor een groot deel van stroom moet voorzien.

“Dit project wordt de Hoover Dam van de 21e eeuw. Een mijlpaal voor de schone-energierevolutie”, aldus Jeff Meyer, partner bij ontwikkelaar Pathfinder Renewable Wind Energy.

Zijn bedrijf werkt samen met Duke Energy, Dresser Rand en Magnum Energy bij het project.

Het plan omvat een windproject van 2.100 megawatt, omgerekend enkele honderden windmolens, een stroomkabel van 845 kilometer en een systeem om energie op te slaan van 1,5 miljard dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Singaporese overheid verlaagt belastingen op edele metalen

Gisteren heeft de beurs van de Aziatische stadstaat Singapore haar ambitie bevestigd dat ze een wereldreikende speler wil zijn voor fysieke goudbeleggers. Dat heeft Businessweek gemeld. Het zogenaamde kilobar-contract geldt voor 25 kilo goud met een puriteit van 99,99%.

De dienst moet volgende maand van start gaan. Op de beurs Shanghai Gold Exchange kon je al vanaf 18 september al fysiek goudd verhandelen. Daar komt binnenkort dus Singapore bij. “De lancering van het contract in Singapore”, zegt Albert Cheng,”is een lancering van het belang van Azië voor de wereldwijde goudmarkt.”

Goud dat bestemd is voor onmiddellijke levering stevent af op het eerste kwartaalverlies, op een moment wanneer de Verenigde Staten (VS) de interestvoeten wil verhogen. Volgens Businessweek verlaagt dat de aantrekking van goud als een manier om het vermogen veilig te stellen. Volgens cijfers van Bloomberg is de goudprijs in Singapore met 8,1% gedaald sinds juni.