Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 19181 tot 19185
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Ontkoppeling goudmarkt in de maak?

Op 30 november houden de Zwitsers een referendum over het goud van Zwitserland. Het zogenaamde Gold Initiative.          4 parlementsleden hebben het initiatief gestart en afgedwongen om een referendum te houden over het wel of niet repatriëren van goud naar Zwitserland dat hun eigendom is. Er zullen 3 vragen gesteld worden:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Sterke dollar is het geheime Moneyprinting

De sterke dollar is het gevolg van de aantrekkende Amerikaanse economie. De Fed heeft aangekondigd dat QE of quantetive easing stopgezet wordt in oktober. De Fed heeft het gelddrukken gebruikt om de economie terug op gang te trekken.

Bij een sterke munt hebben activa en goederen de neiging om in prijs te dalen. Dit wil elke overheid vermijden want dan stort het financieel kaartenhuisje in elkaar. In een normale situatie is een sterke dollar deflatoir. Maar nu zijn er andere krachten aan het werk die dit tegenwerken.

Elke land wil groei creëren en doet dat door de rente te verlagen maar als dat bobijntje uitgewerkt is dan is de enige mogelijkheid zijn munt zo zwak mogelijk maken door een losser monetair beleid te voeren. Denken we ondermeer aan Japan en Europa met hun massale geldinjecties. Er is een monetaire oorlog aan de gang. Iedereen wil de zwakste munt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Zenuwen nemen toe over begroting Frankrijk

Frankrijk en de begrotingsplannen voor volgend jaar houden de gemoederen in Europa flink bezig. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Vergeet goud. Dit moet je in je portefeuille hebben!

Vorige week heeft Bitcoin op een absoluut laagterecord gestaan: toen noteerde het net onder 291 USD/BTC. Op woensdag is het dan terug opgeveerd naar 340 USD/BTC – op het moment van schrijven staat Bitcoin op 381,48 USD/BTC. De levendigheid van de koers van de cryptovaluta toont aan hoe volatiel bitcoin kan zijn.

Volgens Money Morning (MM) stond de koers op het einde van vorig jaar nog op 1 100 USD/BTC:”Natuurlijk is de bitcoinkoers volatiel. We hebben het hier over een technologie dat nog geen vijf jaar oud is en waarvan de meeste mensen nog niet eens van hebben gehoord.”

De website meldt dat er een voordeel is aan de hoge volatiliteit: op termijn maken de “drastische bewegingen” niet veel uit. Dat komt omdat niemand de echte waarde van de munt op een grafiek kan plotten. Om die te kunnen inschatten, zou je moeten kijken naar de trends die er echt toe doen – om Money Morning te parafraseren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Draghi is opzettelijk vaag over zijn plannen om deflatie aan te pakken. Is de ECB nog wel in staat om de economie terug

De voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, slaagt er niet in om iemand te overtuigen van de effectiviteit van zijn laatste plan om de economie te redden. Dat heeft Bloomberg vandaag gemeld. In een peiling heeft 60% van de respondenten aangegeven dat Draghi’s plan zal mislukken.

Een overgrote meerderheid heeft dus geen vertrouwen in het idee van de voorzitter om het balans van de ECB aan te zuiveren. Bovendien is de algemene verwachting dat Draghi naar drastische maatregelen moet grijpen om de Europese economie terug gezond te kunnen maken.

Een kleine tweederde van datzelfde onderzoek is teleurgesteld dat de ECB vaag blijft in de bewoordingen wanneer er vragen worden gesteld over de laatste herfinancieringsoperatie (LTRO). In Washington heeft Draghi aangekondigd dat hij opnieuw van plan is om de balans van zijn bank op te drijven met maar liefst 1 biljoen EUR.