Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 19181 tot 19185
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Argentinië neemt omstreden schuldenwet aan

Het Argentijnse Congres heeft donderdag ingestemd met een omstreden wet die het mogelijk maakt om leningen die onder Amerikaans recht vallen, om te zetten in obligaties onder Argentijns recht. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Schotland bedreigt de Europese economie

Waarschijnlijk hebt u er al wat over gehoord. De Schotten hebben het ineens in hun hoofd gehaald om een apart land te worden. Op dit moment is Schotland nog deel van het Verenigd Koninkrijk, maar veel Schotten zouden daar binnenkort een verandering in willen zien.

Met andere woorden zijn er een aantal mensen die vinden dat Schotland prima voor zichzelf kan zorgen. Uiteraard zijn er ook tegenstanders die benadrukken dat de steun vanuit Londen zeer belangrijk is voor de Schotse economie. Als gevolg van deze discussie zijn er verschillende partijen in Schotland ontstaan.

Het is opmerkelijk dat het aantal voorstanders van een breuk met het Verenigd Koninkrijk de afgelopen maanden flink in waarde is gestegen. Het lijkt er dus op dat steeds meer Schotten overtuigd raken van de kansen die het eigen land heeft. De economen zijn hier over verdeeld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Laagste prijs voor Brentolie in ruim 2 jaar

De prijzen, ook die van ruwe Amerikaanse olie, daalden in de voorgaande 5 handelsdagen ook al. Donderdag zorgde het Internationaal Energie Agentschap voor extra prijsdruk door de ramingen voor de vraag naar olie in 2014 en 2015 te verlagen.

Een vat Brentolie kostte rond 14.00 uur 96,90 dollar, een niveau dat voor het laatst werd gezien in de zomer van 2012. Ruwe Amerikaanse olie werd verhandeld voor 90,63 dollar per vat. Dat is het laagste prijsniveau sinds april 2013.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Column Kees de Kort | Het wordt nog gezellig in Brussel

Macro-econoom Kees de Kort verzorgt dagelijks commentaar op de beurzen en economie op BNR Nieuwsradio. Vandaag richt hij zich onder meer op het dreigende conflict tussen Frankrijk en Duitsland over een sluitende begroting.