Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 19186 tot 19190
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Oliemaatschappijen Total en Statoil zetten teerzand-olie-projecten in de koelkast

De Noorse oliemaatschappij Statoil stelt een project om in de Canadese provincie Alberta met behulp van stoom aardolie te winnen uit teerzand voorlopig voor 3 jaar uit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Faber blijft volharden: er is een bubble

De vraag waar elke investeerder mee worstelt is heel eenvoudig: bevinden we ons in een bubble omgeving of bevinden we ons niet in een bubble omgeving? Deze vraag is onlosmakelijk gekoppeld aan een andere vraag: hoe sterk is momenteel de correlatie tussen de markten en de economie? De vraag stellen is makkelijk maar het antwoord geven een stuk moeilijker.

Of toch ook weer niet? Marc Faber, editor van de Gloom, Boom & Doom Report, windt er geen doekjes om. Hij is er van overtuigd dat we wel degelijk in een bubble omgeving leven. Meer zelfs, die bubble heeft al levensgevaarlijke proporties aangenomen. Faber blijft dus volharden: de bubble staat op het punt om te imploderen.

Deze boodschap is natuurlijk niet nieuw, hij hamert er al langer op dat dit te gebeuren staat. De vorige waarschuwingen zijn telkens de mist ingegaan, Faber kreeg elke keer lik op stuk en werd door de realiteit achterhaald. Wall Street bleef de wind in de zeilen hebben en de zo luid uitgeschreeuwde waarschuwing bleef zonder gevolg.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Afkalvend Amerika

Al langere tijd staat de Amerikaanse dollar als wereld reservemunt onder druk, maar is er weinig tot niets aan de hand. Alleen als Saudi-Arabië op enig moment zou besluiten om oliecontracten niet langer -of niet meer uitsluitend- in dollars te noteren gaat de dollar eraan.

Hoe ver wij van dat moment verwijderd zijn? Niet ver, maar genoeg om er voorlopig geen hoofdzaak van te hoeven maken. De wereld heeft momenteel wel wat anders aan het hoofd, maar toch.

Regelmatig verschijnen er berichten dat landen wederzijdse muntverdragen afsluiten, met China en Rusland als koplopers in dit deel van de monetaire oorlog die sinds de financiële crisis van 2008 als een soort veenbrand woedt. China en Rusland ruiken als het ware hun kansen, maar delen nu nog slechts speldenprikjes uit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Frankrijk is de zieke man van Europa

Als er iemand een desastreuze economische politiek heeft gevoerd in de afgelopen jaren is het wel de Franse president François Hollande. Verkozen met aantrekkelijke beloftes heeft Hollande er compleet niets van gebakken, de situatie is in zijn land van kwaad naar erger geëvolueerd. De president stond er bij en keek er naar.

Hij haalde bovendien de gekste stunts uit. Wie is er ooit zo dwaas geweest om ’s morgens publiekelijk verklaringen te doen die hij ’s middags al even publiekelijk moest herroepen? De Franse regering heeft het zelfs klaar gespeeld om met een sluiting de bedreigde fabriek van Arcelor Mittal met nationalisering te bedreigen.

Betere methodes om de bedrijven het land uit te jagen bestaan er niet, tenzij misschien de belastingen tot een dergelijke hoog niveau te tillen dat er een massale exodus op gang komt. Ook dat heeft Hollande dus klaar gespeeld. Veel belovende jonge ondernemers wijken nu uit naar Londen waar ze met open armen ontvangen worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

‘Rusland gaat uitstroom kapitaal indammen’

De Russische centrale bank werkt aan maatregelen die van kracht worden als de uitstroom van kapitaal omvangrijk blijft. Dat stelden ingewijden dinsdag.

De aankondiging had direct effect op de roebel, die afzwakte tot een recordlage wisselkoersverhouding ten opzichte van de dollar en de euro.

De plannen geven aan dat de Russische economie zucht onder de sancties die de Europese Unie en de VS het land hebben opgelegd. Het Russische ministerie van Economische Zaken verhoogde vorige week zijn prognose voor de kapitaaluitstroom van 90 miljard tot 100 miljard dollar.