Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 19186 tot 19190
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Laagste exportniveau van olie uit Saoedi-Arabië sinds september 2011

Het IEA stelde in haar maandrapport dat het groeitempo in het tweede kwartaal zakte tot circa 480.000 vaten per dag, het laagste niveau in ongeveer 2,5 jaar. Dat leidde in juni tot het laagste exportniveau van olie uit Saoedi-Arabië, 6,95 miljoen vaten, sinds september 2011.

Het mondiale olie-aanbod daalde in augustus met 400.000 vaten per dag ten opzichte van juli, tot 92,9 miljoen vaten. Volgens het IEA is de daling vooral te wijten aan een lagere productie in landen die niet tot de OPEC behoren. In vergelijking met augustus 2013 nam het aanbod vorige maand met 810.000 vaten toe.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

De Europese centrale bank moet in actie komen

De meeste waarnemers zijn het over één ding eens, de Europese centrale bank moet in actie komen en het liefst zo snel mogelijk. De Europese economie is namelijk in een diep dal beland en kan daar onmogelijk op eigen krachten uitkomen. Met andere woorden heeft het dus hulp nodig van buitenaf. Deze hulp kan gezocht worden bij de Europese centrale bank.

U zult zich wellicht afvragen waarom de Europese economie in een diep dal is beland. Dit zullen wij verklaren. De Europese economie is de afgelopen jaren verder verslechterd. De situatie in Griekenland is bijvoorbeeld bijna niet meer te houden. De Griekse overheid heeft meerdere keren moeten aankloppen bij de beleidsmakers van de Europese centrale bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Een plank als slaapkamer en een toilet in de douche: zou u 345.400 euro overhebben voor dit huis?

Een uniek rijhuis in prima staat met één slaapkamer in het hart van de hippe Londense buurt Barnsbury. Een open leefruimte met opslagruimte, douche en een slaapruimte op de mezzanine. Voor 275.000 pond - 345.350 euro - is dit stulpje van u. Een koopje? Alvast niet voor mensen met claustrofobie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Deze vrouw wordt de baas van de grootste bank van Europa

Ana Patricia Botín volgt haar overleden vader op als voorzitter van Banco Santander. Daarmee een vierde Botín-generatie aan de macht bij Banco Santander, de bank die in 2007 betrokken was bij de overname van ABN Amro.

Sinds de aanstelling van Emilio Botín maakte het concern, mede door de vele overnames, een stevige groei door. Eén van de belangrijkste slagen was de overname van Banco Central Hispano in 1999, waarmee Banco Santander de machtigste bank in Spanje werd. Daarnaast breidde Botín zijn financiële imperium ook sterk uit in Latijns-Amerika.

In Nederland werd Botín vooral bekend als onderdeel van het trio dat ABN Amro in 2007 overnam en in stukken hakte. Opvallend daarbij was dat zijn twee partners, Fortis en Royal Bank of Schotland, zich hevig verslikten in de overname van ABN Amro.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 september 2014

Schots referendum doet zelfs Schotse banken naar Londen verhuizen

Het is nog maar zeven dagen voor de Schotten vriendelijk worden uitgenodigd om al dan niet voor onafhankelijkheid te stemmen. Na de emotionele toespraak die de Britse premier David Cameron gisteren heeft gehouden en “het uiterst triest zou vinden, mocht Schotland het Verenigd Koninkrijk verlaten”, is het nog maar de vraag of de politici uit Londen hun les hebben geleerd.

De vraag die de bevolking zich zou moeten stellen, is niet wat de mogelijke uitslag van het referendum zou kunnen zijn. In de plaats daarvan houden Cameron, Ed Miliband, Nick Clegg en de Schotse eerste minister Alex Salmond zich beter bezig hoe ze de kapitaalvlucht tegenhouden.