Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19196 tot 19200
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Dit gebeurt er wanneer we deflatie krijgen

In Brussel is de stemming niet zo geweldig. De Europese centrale bank heeft een aantal weken geleden de rente opnieuw moeten verlagen en het is maar de vraag of dit ook daadwerkelijk gaat helpen. Een woord dat de meeste mensen tot voor kort nog niet kenden hangt nu als een spook over de Eurozone heen. Het woord is natuurlijk ‘deflatie’. Deflatie betekent dat we te maken krijgen met een daling van het gemiddeld prijsniveau.

Er zijn een aantal mensen die denken dat deflatie goed is voor de portemonnee. De prijzen zouden immers gaan dalen en daardoor zou de koopkracht gaan toenemen. Deze mensen vergeten echter een aantal dingen. Als gevolg van deflatie zal de economische groei verder verzwakken en dat zou uiteindelijk gevolgen hebben voor iedereen. Ook de werkloosheid zou flink kunnen toenemen als gevolg van faillissementen.

Om een voorbeeld te geven hoe gevaarlijk deflatie is zijn hierboven twee grafieken afgebeeld. Wanneer we te maken krijgen met een normale inflatie zal de staatsschuld geleidelijk afnemen (blauw). Echter, als we te maken krijgen met deflatie zal deze staatsschuld de komende tijd alleen maar verder gaan toenemen. En u begrijpt zelf wel dat schulden nooit goed zijn voor een economie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Sterkste daling olieprijs in ruim 2 jaar

De olieprijzen zijn vandaag op weg naar de sterkste daling op kwartaalbasis in meer dan 2 jaar. Handelaren in het zwarte goud gokken er op dat potentiële productieverstoringen in het Midden-Oosten in de VS en elders in de wereld worden gecompenseerd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Oei, Mario! Inflatie eurozone naar 0,3 procent

De inflatie in het eurogebied is in september naar verwachting verder gedaald naar 0,3 procent.

De inflatie in de eurozone ligt al lange tijd ver onder het door de Europese Centrale Bank (ECB) nagestreefde peil van bijna 2 procent. De zeer lage inflatie dreigt nog steeds om te slaan in deflatie, een aanhoudende periode van prijsdalingen die een rem kan zetten op het herstel van de economie. Consumenten gaan dan hun aankopen uitstellen omdat het product later nog goedkoper wordt.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Euro mogelijk naar 1,10

De euro is naar het laagste niveau in 2 jaar gezakt. De munt is nu rond de 1,27 dollar waard. Volgens sommige analisten is dit slechts het begin en kan de koers zakken naar niveaus die we sinds 2003 niet meer hebben gezien.

In een interview met CNBC stelt Mitul Kotecha, hoofd van FX Strategy Asia Pacific bij Barclays, dat de euro gevoelig is voor een aanzienlijke koersval. ‘Wij verwachten een neerwaartse trend die meerdere jaren kan duren, als gevolg van de zwakke economische outlook voor de eurozone.’

‘Wij hebben de vooruitzichten voor de euro voor de komende 12 maanden gewijzigd van 1,25 naar 1,10, waarbij de meeste afwaardering in de eerste 6 maanden plaats zal vinden. We zien dus een aanzienlijke afzwakking van de munt. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de zwakke economische prestaties. Wij denken dat de ECB niet ontkomt aan kwantitatieve verruiming.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

China pompt 81 miljard dollar in de economie

Twee weken geleden werden de beleggers blij gemaakt met goed nieuws vanuit China. De Chinese overheid zal de komende maanden 500 miljard Yuan gaan investeren in de 5 grootste Chinese banken. Dit komt overeen met ongeveer 81 miljard dollar. Elke bank zal 100 miljard Yuan gaan krijgen.

Uiteraard reageerden de beleggers euforisch op dit nieuws. Maar mogen we eigenlijk wel blij zijn met dit nieuws? Het is namelijk ook een teken van zwakte. De Chinese overheid heeft alles nog niet op een rijtje, want anders was deze stimulans niet nodig geweest.

Ook zal de Chinese staatsschuld door deze maatregel weer gaan toenemen. Het is dus duidelijk dat de meningen verdeeld zijn over deze ingreep. Naar alle waarschijnlijkheid zal er weer meer geld naar de markten toevloeien en dat is uiteraard het enige waar de beleggers mee bezig zijn. Wat voor gevolgen deze geldinjectie heeft, maakt voor de beleggers niks uit. Ze sluiten zich er volledig van af.