Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 19201 tot 19205
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Traangas en waterkanonnen in Hong Kong zijn muziek in de oren van de goudbelegger

Volgens Mineweb zijn de protesten in Hong Kong goed nieuws voor goud. De prijzen van edele metalen mogen vandaag dan verder zijn gedaald, toch is de daling minder steil dan in de periode hiervoor. Ondanks de gewelddadige ontmoetingen tussen de actievoerders die strijden voor meer democratische vrijheid en de politie die niet schuwt om traangas en waterkanonnen te gebruiken, blijft Hong Kong nog altijd een veilige haven om goud te bewaren.

Vanmorgen handelde goud tegen een prijs van 1 215 USD per ounce om dan een bescheiden comeback te maken naar 1 219,40 USD per ounce of zelfs 1 220,20 USD per ounce.

Analist William Adams meent dat de posities van edele metalen kwetsbaar blijven:”Goudprijzen blijven voorlopig nog zijdelings bewegen. En, dat geldt ook voor zilver. Enige beweging op de dollarmarkt zal ook de interesse van kopers wekken.”

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Verkoop Goud trekt sterk aan

US Mint ziet de verkoop van goud aantrekken in augustus en september van dit jaar. Het Amerikaanse munthuis verkocht in 2013 een recordhoeveelheid gouden American Eagles nadat de goudprijs de grootste daling mee maakte. In de eerste maanden van dit jaar steeg de goudprijs van $1205 naar $1382 per troy ounce. De stijging vertaalde zich direct in een afname in de verkoop van gouden munten. Inmiddels is de goudprijs weer gedaald naar een niveau van $120 per troy ounce. Vanaf begin augustus daalde de goudprijs met bijna 6%.

De verkoop van de Gouden American Eagles was in juli van dit jaar nog 40% lager dan in juli van 2013. De totale verkoop in de eerste 7 maanden van 2014 daalde ruim 56% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In augustus steeg de verkoop van de gouden American Eagle met 117% versus 2013. In september wist de US Mint zelfs een stijging te boeken van bijna 300%. Ondanks de stijging van de verkoop in de laatste 2 maanden komt de totale verkoop in de eerste maanden van 2014 nog een stuk lager uit dan in 2013. Momenteel staat de teller op min 47%. Het ziet er niet naar uit dat de US Mint in de laatste 3 maanden van dit jaar de achterstand kan inhalen maar de omkeer in de trend is zeer sterk.

De verkopen van de zilveren American Eagle door de US Mint bleef redelijk op niveau van 2013. De US Mint verkocht in de eerste 7 maanden van 2013 zo’n 10% minder dan in de eerste 7 maanden van 2013. De zilverprijs daalde de vanaf begin augustus veel harder dan de goudprijs. Waar goud daalde met bijna 6% daalde de zilverprijs met ruim 13%. In augustus vertaalde de prijsdaling zich nog niet in betere verkopen van zilver bij de US Mint. Sterker nog de verkoop daalde met maar liefst 44%. In september wist de US Mint wel meer zilveren American Eagles te verkopen dan in september van 2013 maar de stijging was klein met 1,2%. De zilverprijs daalde in september veel harder dan in augustus. In september daalde de prijs van zilver met 9,7%. Wellicht kan de US Mint het record van 42 miljoen verkochte zilveren American Eagles in 2013 dit jaar evenaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Oliebron ter waarde van bijna 900 miljard brengt voorlopig niets op

Nog noordelijker dan het meest noordelijk puntje van Rusland ligt de Karische Zee. Zo dicht tegen Siberïe moet het daar ongetwijfeld zeer koud zijn. Aangezien de vroegere USSR daar ook massal nucleair afval heeft gedumpt, is het gebied ook meer dan gemiddeld radioactief. Dat is ook de plaats waar de Amerikaanse Exxon en de Russische Rosneft samen een gigantische oliereserve hebben gevonden.

Volgens een laatste schatting zouden er meer dan 9 miljard vaten aan olie naar de oppervlakte gepompt kunnen worden. In de gebieden rond de boorput hebben testputten aangetond dat er wellicht nóg meer potentieel is. Om dat in perspectief te zetten: dat is een potentiële omzet van 894 miljard USD.

“Dat is buiten onze verwachting”, heeft CEO van Rosneft Igor Sechin laten optekenen,”deze ontdekking is van uitzonderlijk belang om het bestaan van koolwaterstoffen te bewijzen in het Arctisch gebied.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 september 2014

De speculanten zijn weer terug long op de goudmarkt

De edele metalen blijven een thema dat op de markten de gemoederen hoog kan doen oplaaien. Veel investeerders vragen zich vertwijfeld af wanneer het nog eens zal lukken met goud, zilver, platina, palladium etc. De hoge verwachtingen hebben de edele metalen nog altijd niet kunnen inlossen ook al komen de goud- en zilverprijs af en toe weer eens de neus aan het venster steken.

Platina en palladium vertellen uiteraard een heel ander verhaal, deze beide ‘witte’ metalen hebben prijsstijgingen laten optekenen dankzij een vertekening van de wetten van vraag en aanbod, maar zijn inmiddels al een tijdje op de terugweg. Maar het goud en het zilver kunnen alleen hogere regionen gaan verkennen wanneer de kopers opnieuw opduiken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 29 september 2014

Yuan en euro worden direct inwisselbaar

De euro en de yuan worden met ingang van morgen direct inwisselbaar. Zodoende is het niet meer nodig om beide valuta om te wisselen via de Amerikaanse dollar. Het is een bel;angrijke stap in de internationalisering van de Chinese yuan.