Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 19221 tot 19225
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Hoe ernstig is Ruslands dreiging zijn luchtruim te sluiten echt?

"Als Westerse bedrijven ons luchtruim moeten mijden, dan dreigt het bankroet voor vele luchtvaartmaatschappijen, die nu al vechten om te overleven." Met de dreiging het luchtruim te sluiten, kaatste de Russische premier Medvedev gisteren de bal terug naar de EU, die nieuwe sancties tegen het land overweegt. Maar hoe ernstig moeten luchtvaartmaatschappijen die dreiging nu echt nemen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Jongere generatie Chinezen kan nog meer goud kopen

De Chinezen hebben iets met goud en daar hebben ze ook een verdomd goede reden voor. Tot 10 jaar geleden was het voor de Chinezen verboden om goud te bezitten. Zodra de markt werd open gegooid was het hek helemaal van de dam. Er ontstond bij wijze van spreken een stormloop naar het goud. In die mate zelfs dat goud in Shanghai met een premie t.o.v. de prijzen in New York en Londen noteert.

De afgelopen weken was dat echter niet altijd meer het geval. Op een bepaald moment werd in Shanghai zelfs met een lichte discount gehandeld. Er waren namelijk signalen dat de appetijt van de Chinezen voor goud een dalende trend vertoont. Maar erg veel zorgen hoeven we ons daar niet over te maken. Het betreft slechts een evolutie op korte termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Heeft de Fed het verkeerde medicijn toegediend?

De Fed bevechten heeft geen enkele zin want de Amerikaanse centrale bank heeft uiteindelijk toch altijd het gelijk aan haar kant. Deze uitspraak moet echter met een korreltje zout genomen worden. Komal Sri-Kumar van TCW Group en oprichter van Komal Sri-Kumar Global Strategies, is niet bepaald onder de indruk van de prestaties van de Fed.

De centrale bankiers hebben in het verleden regelmatig blijk gegeven van een schrijnend gebrek aan inzicht in de economische gang van zaken. Eigenlijk houden ze steeds opnieuw een pleidooi voor de eigen kerk. De Fed is namelijk gebaat bij een goede economische gang van zaken en dus wordt steeds een optimistisch beeld geschetst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Geld maakt niet gelukkig ? Dikke zever … en wel hier om

Je hoort het dikwijls ‘Geld maakt niet gelukkig’. Dit is natuurlijk onzin. Geld kan iemand wel degelijk gelukkig maken, en dan hebben we het niet over materieel geluk. Een dikke auto, een mooi huis, de nieuwste TV aan je muur … is allemaal mooi meegenomen – maar geld kan iets kopen wat niemand anders voor u kan: vrijheid.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

"Westen moet verzwakt Rusland ondersteunen"

Na de val van de muur in 1989 zagen we een ernstig verzwakte Sovjetunie. Het duurde dan ook niet lang voordat het uiteenviel. Nu, 25 jaar later, staat het Westen voor de opgave de de territoriale ambitie van Rusland in te tomen, zonder dat land volledig van zich te vervreemden. Het is geen makkelijke opgave voor een besluiteloos Europa.