Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 19221 tot 19225
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

Column Kees de Kort | Profileringsdrang van vakbonden

Het verhaal van de wereldeconomie begint inmiddels ook door te dringen tot de Fed. BNR's economiecommentator Kees de Kort. Resultaat, blijkt uit de notulen van een recente Fed-vergadering: ze doen even niks. En dat was voor de financiële markten juist weer reden om het allemaal weer wat zonniger in te zien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

Moeten we het inflatiegevaar ernstig inschatten?

In de U.S. bereikte de inflatie tijdens de zomer opnieuw de door de Amerikaanse centrale bank voorop gestelde target van 2 procent. Maar over die inflatie is veel te doen geweest want de echte inflatie zou wel eens veel hoger kunnen liggen. Vooral de voedingsinflatie boezemt de economisten zorgen, de prijzen voor een aantal producten zijn duizelingwekkend gestegen.

Dat is vooral het geval bij landbouwproducten, van eieren en melk tot en met vlees. Het zal meteen duidelijk zijn dat er een band is met de droogte die grote delen van de Amerikaanse landbouwstreken teistert. Het tekort aan water heeft inmiddels dramatische vormen aangenomen, water is zelf ook al fors duurder geworden.

In de staat California is de prijs voor water al met factor 7 gestegen en die stijgende trend is nog altijd niet gebroken. Sommige waarnemers vrezen dat vanuit die hoek de inflatie een krachtige impuls zal krijgen. Niet iedereen is het daar echter mee eens. Moeten we het inflatiegevaar al dan niet ernstig inschatten?

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

Waarom de Goudprijs wordt gemanipuleerd

Waarom wordt de Goudprijs gemanipuleerd? Een veel gestelde vraag waarop veel verschillende antwoorden zijn gegeven. De beste uitleg die wij konden vinden komt van Jim Rickards. Rickards is een jurist, econoom en investment bankier en regelmatig op TV voor financieel commentaar. Rickards is tevens auteur van The New York Times bestseller Currency Wars. Recent heeft Jim Rickards zijn nieuwste boek uitgegeven The Death of Money over de komende ineenstorting van het internationale monetaire stelsel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

China importeert minder goud

In China is enkele maanden geleden nog maar eens een schandaal los gebarsten, ditmaal in de sfeer van de commodities. Alles draaide om de haven van Qingdao waar er op grote schaal gesjoemeld is met de daar opgeslagen voorraden aan grondstoffen zoals aluminium, koper, zink, nickel, etc.

Bleek namelijk dat die grondstoffen waren gebruikt als onderpand voor het toestaan van kredieten. Daar is op zich natuurlijk niets fout mee, ware het niet dat een of andere slimmerd op het idee was gekomen om dezelfde partij commodities meermaals als onderpand voor een krediet te gebruiken. Het onderzoek daaromtrent loopt nog steeds.

Bovendien bleek dat ook goud was gebruikt als onderpand voor het toestaan van kredieten. Dat verklaarde waarom er meer goud was ingevoerd dan door de consumenten opgenomen kon worden. China zat dan ook al snel opgezadeld met een tijdelijk overschot aan goud. En dat bleef niet zonder gevolgen.

Bloomberg News meldde dat het Hong Kong Census and Statistics Department inderdaad gewag maakte van een terugval in de verscheping van goud naar Hong Kong. Mainland China publiceert geen data omtrent de import van goud zodat men vanuit die hoek alleen op ramingen kan afgaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 oktober 2014

Huizenprijzen stijgen 3,9 procent

De huizenprijzen zijn in het derde kwartaal 3,9 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.