Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 19226 tot 19230
Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Japan is failliet | RTL Nieuws

Met ruim 7% economische krimp is voor Japan het moment van de waarheid aangebroken. Het ooit zo vooruitstrevende land is failliet. Al decennia lang gaat Japan gebukt onder een enorme staatsschuld en een economie die meer kost dan het oplevert. Het einde van de rit is bereikt. Hoe nu verder?

Zo’n twee jaar geleden sloeg de toen net herbenoemde premier Abe een radicaal andere economische koers in, onder de egocentrische en zelfs maniakale titel van Abenomics. Hij schoot drie pijlen af om de economie van Japan nieuw leven in te blazen. Ten eerste het verder verhogen van de overheidsuitgaven. Premier Abe had lak aan de staatsschuld. Ten tweede het rondpompen van geld tussen overheid, banken en pensioenfondsen om zodoende de schone schijn op te kunnen houden dat het land nog leencapaciteit had. Ten derde het inmiddels overal beruchte beleid van kwantitatieve geldverruiming Via ‘inflation targeting’ moest voorkomen worden dat Japan in deflatie bleef verkeren. Tussen neus en lippen door beloofde Abe ook nog eens 600.000 banen te zullen creëren. Wat een puinhoop.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Goud stroomt van Zwitserland naar Azië

De laatste cijfers van de Zwitserse douane laten zien dat er dit jaar al meer dan 600 ton goud is weggehaald uit Zwitserse bankkluizen. Vrijwel al het goud is verhuisd naar Azië en het Midden-Oosten, zoals de grafiek op Marketupdate duidelijk laat zien. De verschuiving van de goudvoorraden onderstreept de machtsverschuiving van West naar Oost.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Perth Mint ziet verkoop aantrekken

De Perth Mint zag de verkoop van goud en zilver in augustus stijgen naar het hoogste niveau in zeven maanden. Vooral de verkoop van zilveren munten nam sterk toe, wat voor een deel samenhangt met de daling van de zilverprijs. De verkoop van goud is ronduit matig in vergelijking met vorig jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Bewijzen dat de Chinese economie kerngezond is

De Australische dollar is de valuta bij uitstek die heeft geprofiteerd van het Chinese groeiwonder. De Australische bedrijven actief in de sector van de mijnbouw hebben gigantische hoeveelheden koper, tin, nikkel, steenkool, ijzererts, etc. richting China vervoerd. De honger van de Chinezen naar grondstoffen is legendarisch groot.

Ook de Australische dollar heeft goed gebaat bij de royale consumptie van commodities door de Chinezen. De kangoeroe munt scheerde hoge toppen alvorens een toontje lager te gaan zingen toen de investeerders voorzichtiger werden met het oog op een mogelijke harde landing van de Chinese economie.

Een dergelijk negatief scenario bleef echter uit en dus duurde het niet lang of de Australische dollar stak opnieuw de neus aan het venster. De bewegingen in de Australische dollar bewijzen dat de Chinese economie kerngezond is. Het ziet er dus niet naar uit dat we op korte of middellange termijn een verzwakking in de koers van de Australische dollar zullen krijgen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Column Kees de Kort | De boertjes uit het noorden

Voor het eerst is er in de peilingen een kleine meerderheid van de Schotten voorstander van afscheiding van het Verenigd Koninkrijk. De financiële markten reageerden onrustig op het nieuws. BNR's macro-econoom Kees de Kort schetst de situatie.