Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19231 tot 19235
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 28 september 2014

Ethereum & Bitcoin Meetup - Is Bitcoin Geld?

Aanstaande dinsdagavond 30 september zal het eerste "Is Bitcoin geld?" debat plaatsvinden. U bent daarom weer welkom bij de Ethereum & Bitcoin Meetup. De Nederlandse Ethereum & Bitcoin (Dogecoin) gemeenschap komt hier samen om te worden bijgepraat (en zelf bij te praten) over de laatste ontwikkelingen op cryptocurrency-gebied. Dit alles onder het genot van een drankje (op eigen kosten).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 september 2014

Grote beweging in de goudprijs op komst?

Er zijn een aantal signalen binnen gelopen die laten vermoeden dat er binnen afzienbare tijd wel eens een krachtige beweging in de goudprijs op komst zou kunnen zijn. In het verleden werd zo’n beweging vaak vooraf gegaan door een stijging van de aandelen uit de sector van de goudmijnen. Misschien is dat ook ditmaal weer het geval.

Het goud heeft het weliswaar vrij goed gedaan in 2014 maar de prijsval van 2012 weegt nog steeds op de koers. Maar al een tijdje zijn de verhandelde volumes in de populaire SPDR Gold ETF (GLD) relatief groot. Ook de Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) laat zich van zijn betere zijde zien.

Jonathan Krinsky, chief technician analyst bij MKM Partners, gelooft dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn alvorens de goudprijs hogere regionen zal gaan verkennen. Bovendien zou het opwaarts potentieel vanaf de huidige niveaus wel eens groter kunnen zijn dan tot dus ver werd aangenomen.

Enkele weken geleden vond er een grote uitbraak plaats in de GLD en die uitbraak gebeurde onder grote verhandelde volumes. Daarmee werd tevens de kracht van de beweging bevestigd. De verhandelde volumes waren de hoogste in meer dan 1 jaar en dat wil toch wel iets zeggen. Krinsky ziet de goudprijs tegen het einde van dit jaar dan ook hoger gaan.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: zondag 28 september 2014

Kijktip Tegenlicht: Gratis geld voor iedereen

Stel dat iedereen een basisinkomen zou worden geschonken, zonder voorwaarden. Zal dit dé oplossing zijn tegen het verdwijnen van werkgelegenheid of is het slechts een idee dat de overheid klauwen met geld gaat kosten? Tegenlicht zocht uit wat er gaat gebeuren als we een basisinkomen zouden invoeren in Nederland. Of het uitvoerbaar en betaalbaar is, is te zien in de onderstaande documentaire.

In het Canadese dorp Dauphin kregen duizend mensen (één derde van de bevolking) tussen 1974-1978 zo nodig een aanvullende uitkering, zonder tegenverplichtingen. Wat bleek? De deelnemers bleven grotendeels werken of gingen meer studeren en ze waren minder vaak ziek of depressief. Tegenlicht regisseur Shuchen Tan toog naar Canada en sprak met projectleider Ron Hikel, onderzoekster Evelyn Forget en families die toentertijd deelnamen aan het sociale experiment.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 27 september 2014

Rusland stuit op olie bij omstreden Arctische boring

De Russische staatsoliemaatschappij Rosneft is bij zijn omstreden proefboringen, samen met het Amerikaanse ExxonMobil, bij een olieveld in de Karazee, ten noorden van Siberië, op olie gestuit. "De eerste olie is gewonnen, de vondst is boven onze verwachtingen", verklaarde Rosneft-topman Igor Setsjin.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 september 2014

Amerikaanse olieproductie is groter dan de Russische

Het is nu ongeveer 4 jaar geleden dat de revolutie op de oliemarkt is begonnen. Eerst waren er voorzichtig optimistische prognoses over de Amerikaanse olieproductie en die werden al snel bevestigd. Er bleken zich onder het oppervlakte van de U.S. grote voorraden aan schaalolie en –gas te bevinden.

Ondanks enkele hinderpalen lijkt de Amerikaanse olieproductie geleidelijk aan te stijgen in zoverre dat de Amerikanen nu al meer olie boven halen dan de Russen. Bovendien lijkt het plafond nog niet in zich te zijn, in de komende maanden en jaren kan die productie nog veel verder stijgen. Hoe ver, dat valt af te wachten.

Er zijn namelijk de problemen met het Monterey bassin in California dat veel makkelijker ontginbaar blijkt te zijn dan eerst was aangenomen. Ook zijn er inmiddels resultaten bekend van onderzoek naar de correlatie tussen de ontginning van schaalolie en –gas en aardbevingen. In sommige streken blijkt er inderdaad een dergelijke correlatie te bestaan.

Maar voorlopig is ze nog niet duidelijk genoeg om de ontginning van schaalolie en –gas stop te zetten of zelfs te reduceren. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd te zijn alvorens de Amerikaanse schaalolie en –gasproductie zo groot zal zijn dat ze ook de Saoedische voorbij zal steken. De U.S. kan zo de nummer 1 worden.