Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 19246 tot 19250
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

25 Europese banken zullen de uitgebreide beoordeling niet doorstaan

25 Europese banken staan ​​op het punt om een uitgebreide beoordeling van de ECB niet te doorstaan, volgens Bloomberg. Het is de grootste test van dit soort ooit gedaan door de Europese Centrale Bank. De volledige resultaten worden zondag bekendgemaakt. Ongeveer 10 van deze banken zullen tekorten in het vermogen van de bank moeten dichten.

De ECB zegt dat het geen commentaar zal geven op speculatie en niet de resultaten van de tests zal publiceren tot de raad ze dit weekend heeft goedgekeurd. De tests duren nu al maanden en het is slechts enkele dagen voordat ze worden gepubliceerd is het commentaar op deze uitspraken. Waarom worden de resultaten niet nu al gedeeltelijk gepubliceerd?

Op dezelfde dag dat de ECB de resultaten van de uitgebreide beoordeling vrijgeeft, zal de Europese Bankautoriteit de resultaten van haar stresstests publiceren. Dit zijn dus aparte onderzoeken door gescheiden instanties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

4 Redenen waarom goudmijnen nog niet zijn uitgebodemd

De goud-en zilvermijn sector heeft zijn handdoek nog niet geworpen. Er zijn nog teveel zwakke bedrijven, er moeten meer faillissementen in de mijnindustrie komen om een bodem gezien te hebben. De productie is ook nog steeds aan het groeien, zolang die daling er niet geweest is, blijft er teveel wantrouwen in de sector.

De algemeen gevolgde goudmijn indicators: NYSE Arca Gold Bugs Index (HUI) is 6,6% gezakt dit jaar, de Market Vectors Gold Miners ETF (NYSE ARCA: GDX ) staat op -3,3% . Als dit zo blijft voor 2014, dan is dit het 4e opeenvolgende jaar dat de goudmijnen een verlies optekenen.

Er zijn 4 argumenten die kunnen aangehaald worden waarom de bodem in de mijnsector nog niet bereikt is. We kunnen nu wel een tussentijdse bodem bereikt hebben, maar van een stevige bodem zoals die van 2008 kunnen we niet spreken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Poetin is het grootste gevaar voor Europa

De Russische president Vladimir Poetin is een gevaar voor Europa. Althans,

dat beweert George Soros. Volgens hem is het tijd dat de 28 EU-lidstaten zich bewust worden van het gevaar en zich moeten gedragen “alsof ze onrechtstreeks in oorlog zijn [met Rusland]“.

Zijn vrees is dat de Europese bevolking en de politici niet beseffen dat de Russische bedreiging niet stopt aan de Oekraïense grens.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Rusland kocht afgelopen maand meer dan 37 ton goud

De centrale bank van Rusland heeft in de maand september 1,2 miljoen troy ounce goud (ruim 37 ton) aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers die onlangs bekend werden gemaakt. De afgelopen vijftien jaar heeft de Bank of Russia nog niet eerder zoveel goud gekocht in één maand tijd, een opvallende constatering. Omgerekend naar de gemiddelde goudprijs in deze maand gaat het om een bedrag van ruim $1,5 miljard. Rusland blijft goud kopen ter diversificatie van haar valutareserves. Sinds 2005 heeft het land stelselmatig en bijna zonder onderbreking goud aan haar reserves toegevoegd, met als resultaat dat het land nu over een grotere goudvoorraad beschikt dan China.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Wie stoot Bitcoin van zijn troon?

Ik heb het ondertussen al vaak genoeg gehad over Bitcoin, maar hoe zit het met de andere virtuele munten?

Zit daar ergens potentieel?

Als je met “potentieel” bedoelt of één van deze nieuwe cryptocurrencies in staat is om Bitcoin van zijn troon te duwen, dan vrees ik ervoor.

Daarvoor is het netwerkeffect mijn inziens te krachtig.