Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 19251 tot 19255
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

China Gold Group wil Kingmaker worden op de goudmarkt

U heeft het misschien niet in de gaten maar China is beetje bij beetje bezig om de goudmarkt te veroveren. Dat gebeurt niet met de grote trom, zo zijn de Chinezen nu eenmaal niet, maar wel stapsgewijs. In Shanghai worden de onderhandelingen over de nieuwe manier van fixen van de goudprijs nauwlettend in de gaten gehouden.

Want China ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd op de goudmarkt van de toekomst. En die rol zal mee bepaald worden door China National Gold Group Corporation of China Gold, het grootste conglomeraat van het land dat actief is in de goudsector. Dit conglomeraat is actief in de volle breedte van de goudsector.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Goud daalt na rally Dollar

Goudprijs daalt doordat de Amerikaanse Dollar terrein wint. De prijs van goud staat op het laagste punt sinds 3 maanden en noteert momenteel $1252 per troy ounce. De Amerikaanse Dollar noteert zijn hoogste punt sinds 13 maanden ten opzichte van 10 andere valuta’s. De goudprijs wordt bepaald in Dollars. Een sterke Dollar ten opzichte van bijvoorbeeld de Euro, betekent dat goud duurder wordt in Euro’s. De vraag zal hierdoor afnemen en vervolgens daalt de goudprijs.

De goudprijs daalde vorige week 1,6% toen de Dollar 0,8% in waarde steeg. Een mogelijke verhoging van de rente door de FED en de eventuele volledige afbouw van Quantitative Easing aan het einde van dit jaar hebben de Amerikaanse Dollar een stuk sterker gemaakt. Daarnaast heeft de wapenstilstand in Oekraïne negatief effect gehad op de ontwikkeling van de goudprijs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Hoe ernstig is Ruslands dreiging zijn luchtruim te sluiten echt?

"Als Westerse bedrijven ons luchtruim moeten mijden, dan dreigt het bankroet voor vele luchtvaartmaatschappijen, die nu al vechten om te overleven." Met de dreiging het luchtruim te sluiten, kaatste de Russische premier Medvedev gisteren de bal terug naar de EU, die nieuwe sancties tegen het land overweegt. Maar hoe ernstig moeten luchtvaartmaatschappijen die dreiging nu echt nemen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Jongere generatie Chinezen kan nog meer goud kopen

De Chinezen hebben iets met goud en daar hebben ze ook een verdomd goede reden voor. Tot 10 jaar geleden was het voor de Chinezen verboden om goud te bezitten. Zodra de markt werd open gegooid was het hek helemaal van de dam. Er ontstond bij wijze van spreken een stormloop naar het goud. In die mate zelfs dat goud in Shanghai met een premie t.o.v. de prijzen in New York en Londen noteert.

De afgelopen weken was dat echter niet altijd meer het geval. Op een bepaald moment werd in Shanghai zelfs met een lichte discount gehandeld. Er waren namelijk signalen dat de appetijt van de Chinezen voor goud een dalende trend vertoont. Maar erg veel zorgen hoeven we ons daar niet over te maken. Het betreft slechts een evolutie op korte termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Heeft de Fed het verkeerde medicijn toegediend?

De Fed bevechten heeft geen enkele zin want de Amerikaanse centrale bank heeft uiteindelijk toch altijd het gelijk aan haar kant. Deze uitspraak moet echter met een korreltje zout genomen worden. Komal Sri-Kumar van TCW Group en oprichter van Komal Sri-Kumar Global Strategies, is niet bepaald onder de indruk van de prestaties van de Fed.

De centrale bankiers hebben in het verleden regelmatig blijk gegeven van een schrijnend gebrek aan inzicht in de economische gang van zaken. Eigenlijk houden ze steeds opnieuw een pleidooi voor de eigen kerk. De Fed is namelijk gebaat bij een goede economische gang van zaken en dus wordt steeds een optimistisch beeld geschetst.