Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 19251 tot 19255
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Het grote verschil tussen Ijsland en Griekenland: een van hen heeft de hoogste schuldgraad in de wereld

De kans is reëel dat de Europese crisis globale effecten teweeg zal brengen. Dat staat te lezen op Money Morning: “Er is voor 4 biljoen USD aan geld gedrukt sinds 2008 en we hebben nog niets gezien.”

De vele discussies of QE effectief is of niet, hebben niet tot concrete resultaten geleid, volgens de site. Vooral in de perifere EU-lidstaten zoals Griekenland, Spanje, Portugal en Italië zou die stelling waarheid zijn:”Zie maar naar de Europese beurzen waar investeerders zich zorgen maken om de economie. Dat is zeker geen mooi zicht.”

Volgens Money Morning heeft slechts één Europese leider de moed gehad om een antwoord te formuleren op de financiële strubbelingen. De website stelt voor om Ijsland als voorbeeld te nemen:”Met een bevolking van net geen 320 000 ontbreekt de economie aan diversiteit met de visserij, aluminium en energie als de grootste sectoren.”

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Wat vertellen de enorme massa's cash geld waarop miljardairs zitten ons over de ware staat van de economie?

Miljardairs hebben de voorbije jaren een groter gedeelte van hun vermogen naar cashreserves verschoven. Dat blijkt uit een rapport van consulent Wealth X en vermogensbeheerder UBS Wealth Management. Het fenomeen geeft volgens de onderzoekers aan dat de superrijken door de moeilijke economische omstandigheden argwanend zijn geworden en de nodige terughoudendheid hanteren tegenover investeringen.

De wereld telt 2.300 miljardairs met een gezamenlijk vermogen van 7,3 biljoen dollar. “Gemiddeld wordt daarbij echter een bedrag van 600 miljoen dollar in cashreserves bewaard,” voeren de onderzoekers aan. “Cashreserves vertegenwoordigen daarmee 19 procent van het totale vermogen. Dat betekende een stijging met gemiddeld 60 miljoen dollar tegenover vorig jaar."

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Is Duitsland de reddende engel?

Dat het allemaal niet zo soepel loopt in de Eurozone zal u ongetwijfeld al duidelijk zijn geworden. De normale burger merkt dit namelijk aan meerdere factoren om zich heen. Denk bijvoorbeeld maar aan de werkloosheid dat de afgelopen jaren rond een hoog niveau beweegt. Maar ook de spaarrente is een belangrijke factor die er voor zorgt dat de burgers in paniek beginnen te raken. Keer op keer wordt de rente op de spaarrekening verlaagd en het beoogde effect blijft nog uit.

U kent het verhaal inmiddels al wel uit uw hoofd: de Europese centrale bank heeft de rente verlaagd om er voor te zorgen dat de uitgaves van de consumenten zouden toenemen. Wanneer uw spaarrente immers laag is gaat u op zoek naar alternatieven.

Een alternatief dat uiteraard in de smaak valt is een investering in de aandelenmarkten. De laatste tijd worden ons mooie verhaaltjes verteld over het potentieel waarover sommige aandelen nog beschikken. Voor het gemak vergeten we even dat we de afgelopen vijf jaar al flink in waarde zijn gestegen.

Al deze mooie verhaaltjes eindigen echter in Brussel. De stemming in Brussel is namelijk helemaal niet zo mooi en vrolijk als de verhaaltjes over de aandelenmarkten. De beleidsmakers maken zich steeds meer zorgen over de toekomst van de Eurozone.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Eerste geldautomaat in Somalië

In de Somalische hoofdstad Mogadishu is gisteren de eerste geldautomaat in het bestaan van het land geïnstalleerd. Het apparaat zorgde meteen voor verwarring onder de Somaliërs omdat ze nooit eerder in aanraking zijn gekomen elektronisch geld opnemen, meldt de BBC.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Column Kees de Kort | De metafoor van de supertanker

In de economie gaan veranderingen langzaam. Het IMF signaleert in zijn World Economic Outlook veel minnetjes aan en een paar plusjes. De plusjes hebben betrekking op de VS en Spanje, maar de minnetjes zijn voor Japan, de eurozone, Brazilië, Rusland en zo kunnen we nog wel even doorgaan, zegt macro-econoom Kees de Kort.