EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 19251 tot 19255 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 26 november 2014

Renteverhoging? Daarvoor verdienen de Amerikanen te weinig!

Wie uitkijkt naar beleggingsalternatieven en zich zorgen maakt over de rentestijging van de Federal Reserve in 2015 kan beter naar China, Hong Kong of Maleisië trekken. Althans, dat beweert de Britse bank HSBC. Met die waarschuwing buiten de bankiers het naïef geloof uit van de Amerikaanse bevolking – en van iedereen die daarin trapt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 25 november 2014

Overheden handelen toch alsof Goud de kanarie is in de koolmijn

Goud is de kanarie in de koolmijn. Prijs van goud en zilver zijn op dit moment lager dan de kosten die er zijn om ze te ontginnen. De mijnbouwbedrijven ontginnen nu eerst de hi-grade mijnen om zo toch zoveel mogelijk profijt te maken. De lo-grade mijnen worden hoe langer hoe meer achterwege gelaten. Dit is een business model dat niet eeuwig kan blijven duren. Dit is enkel goed in noodsituaties.

De massa media blijft bij hoog en laag ontkennen dat goud niet wordt gemanipuleerd. Het zou enkel reageren op vraag en aanbod. De prijs is laag dus dan is er weinig vraag? We kunnen de vraag hier dan stellen: “Zitten we in een noodsituatie?”. Blijkbaar toch wel omdat zoveel landen hun goud al hebben terug gevraagd.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 25 november 2014

Lagere olieprijs leidt tot een lagere olieproduktie

De gevolgen van de daling van de olieprijs worden langzamerhand zichtbaar.

De gevolgen van de daling van de olieprijs worden langzamerhand zichtbaar.

Olieproducenten zullen gaan bezuinigen op de kosten, die ze maken bij de produktie. Een aantal oliemaatschappijen heeft al aangekondigd om minder te gaan investeren. Afgelopen week maakte het Amerikaanse Continental Resources bekend

dat het volgend jaar 12% minder zal uitgeven aan boringen en bodemonderzoek. Continental Resources verwacht dat de olieproduktie volgend jaar desondanks met 29% zal stijgen Conoco Philips voorziet ook nog een produktiestijging van 3 tot 5% ondanks de afname van investeringen.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: dinsdag 25 november 2014

Water wordt een schaars goed en dan vooral in China

De gevolgen van de grote droogte in California zijn nog altijd niet helemaal zichtbaar, maar de schade valt niet te overzien. De Golden State beleeft de grootste droogteperiode uit zijn geschiedenis. Voor de landbouw en de fruitteelt is het gebrek aan water een regelrechte ramp, in sommige regio’s dreigt de oogst volledig te mislukken.

Maar California is zeker geen alleenstaand geval, ook andere Amerikaanse staten in het zuiden van het land wordt door een gebrek aan regen geplaagd. De voorraden aan drinkwater nemen in snel tempo af, er wordt druk gezocht in de ondergrond naar nieuwe wateraders die nog aan geboord kunnen worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 25 november 2014

Spook van deflatie kan Europa de rug toekeren

Hoe ernstig moet het deflatiegevaar in Europa ingeschat worden? Misschien wel veel kleiner dan sommigen ons willen doen geloven. Dat betekent dat een worst case scenario vermeden zal kunnen worden, een evolutie die volledig in het voordeel van de financiële markten speelt. Er zijn verschillende factoren die meebrengen dat het gevaar op deflatie niet overschat moet worden en dat we op termijn opnieuw richting inflatie evalueren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs