Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 19256 tot 19260
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

‘Nieuwe sancties EU raken vooral Russische olieconcerns’

Door de nieuwe Europese sancties wordt het voor drie van de grootste Russische olieconcerns lastig om geld te lenen op de Europese kapitaalmarkt.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Verkoop Zilver in augustus trekt aan

Verkoop Zilver door de Perth Mint in Australië is afgelopen maand met 18% gestegen ten opzicht van dezelfde periode een jaar geleden. De prijsdaling van zilver in augustus heeft de verkoop goed gedaan. De Perth Mint is bekend van onder andere de zilveren Kookaburra munten, de zilveren Koala munten en de zilveren Lunar Munten. Het munthuis verkocht 818.856 in augustus van 2014 tegen 691.258 in augustus van 2013.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Rusland dreigt met vliegverbod luchtvaartmaatschappijen

Rusland dreigt onder andere met een vliegverbod voor westerse luchtvaartmaatschappijen als het Westen nieuwe sancties treft. 

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Al 25.000 ontslagen in de zorg

Meer dan 25.000 mensen in de zorg zijn hun vaste baan kwijtgeraakt sinds het sluiten van het zorgakkoord in april 2014. Van nog eens tienduizenden is het contract niet verlengd. Dat heeft vakbond FNV becijferd. De vakbond waarschuwt dat dit pas het begin is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Poetin stuurt Obama wandelen:”Ik heb mijn laatste voicemail achtergelaten”

Het zit er weer bovenarms op tussen Rusland, Oekraïne en het Westen. Dat was al eerder het geval natuurlijk maar nu lijkt het erop dat de ruzie tussen de twee blokken alleen maar gaat escaleren. De non-communicatie tussen de twee tenoren, president Barack Obama en president Vladimir Poetin, is daarvan een uitstekend voorbeeld: het Amerikaans staatshoofd is het beu om altijd meteen naar Poetins voicemail te worden verwezen wanneeer hij belt en dat hij onmiddellijk een ‘out-of-officebericht’ krijgt wanneer hij een e-mail stuurt.

“Met wat hij bezig is in Oekraïne in de laatste weken vind ik het moeilijk te geloven dat hij niet op kantoor is”, zegt een ietwat boze Barack. Al mag hij zelf natuurlijk niet te veel van de toren blazen nu hij zijn bondgenoten van de NAVO heeft weten te overtuigen om meer troepen te sturen naar de Baltisch-Russische grens.

Obama heeft naar eigen zeggen zo vaak naar Poetin proberen bellen dat de inbox van de voicemail van de Russische president helemaal vol is. Als gevolg daarvan heeft de Amerikaanse president om elk telefonisch onderhoud op te schorten.