Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 19256 tot 19260
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

Column Kees de Kort | Mario’s masterclass in publieksmanipulatie

Mario’s masterclass in publieksmanipulatie. Zo omschrijft macro-econoom Kees de Kort de taak van de ECB-president Mario Draghi die zondag de resultaten van de stresstest bekend zal maken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

De Europese kern begint te rotten

Europa heeft een probleem, niet alleen de zuiderse landen kampen met een moeilijke economie maar ook de kern van Europa. Duitsland was jaren de rots in de branding, maar ook Duitsland krijgt steeds meer last van de Europese ziekte.

Fabrieksbestellingen dalen nu al 4 maanden op rij. De cijfers waren volatiel door de schoolvakanties, maar gemiddeld genomen dalen de orders. De vooruitzichten voor de economische groei wordt dan ook naar beneden bijgesteld. Een half jaar geleden ging men nog uit van 1,8% groei in 2014 en 2% in 2015, nu hoopt men op 1,2% groei in 2014 en 1,3% in 2015.

Het exportmodel van Duitsland heeft goed stand gehouden, maar dreigt nu stil te vallen. De forse groeivertraging zorgt er zelfs voor dat Duitse bedrijven overwegen om personeel te ontslaan. Dit is iets dat ze al lange tijd niet meer meemaakten in Duitsland.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

CEO wil Zilver Kartel en einde aan zilverprijs manipulatie

De zilverprijs manipulatie moet eindigen volgens de CEO Keith Neumeyer van zilvermijn First Majestic. Vorige week maakte First Majestic, een van de grootste primaire zilvermijnen, bekend dat het bedrijf de verkoop van zilver staakt in verband met een te lage zilverprijs (klik hier: Huidige zilver te laag). De zilverprijs noteert momenteel iets boven de $17 per troy ounce. De all-in kosten voor het mijnen van een ounce zilver ligt voor de primaire zilvermijnen tussen de $17 en $20 per troy ounce. De zilverprijs manipulatie via de papieren zilvermarkt heeft tot gevolg dat met name de primaire zilvermijnen het hoofd moeilijk boven water kunnen houden terwijl er jaarlijks een tekort aan zilver is.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

Gaat het referendum over goud in Zwitserland het halen?

Over een maand mogen de Zwitsers via een referendum hun stem laten horen over het al dan niet terughalen van de volledige Zwitserse goudvoorraad. Ook mogen de Zwitsers aangeven of ze vinden dat het land haar goudvoorraad moet uitbreiden tot 20% van de totale reserves. De eerste prognose laat zien dat de meningen verdeeld zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 oktober 2014

Capitulatie goudmijnen achter de rug

De Amerikaanse economie doet het goed; ze creëert gemiddeld 200.000 jobs per maand, de werkloosheid daalt, de economie is de 3e meest competitieve ter wereld en de groei ligt het hoogste van de meeste westerse landen. De keerzijde is echter de sterke dollar. Deze sterke dollar zet druk op de olieprijs en de goudprijs (en dus ook de goudmijnen).

Ook in 2011 zagen we dit al eens gebeuren. De vrees voor een groeivertraging in China en Europa zorgde voor een sterke dollar. Maar stimulansmaatregelen zorgde er voor dat de economische groei in deze werelddelen opnieuw aantrok.