Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 19261 tot 19265
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Oost-Duitsers nog steeds niet gelijk aan West-Duitsers

Oost-Duitsers verdienen gemiddeld nog steeds minder dan hun West-Duitse collega's. Wel zijn de lonen in het oosten sneller gestegen dan in West-Duitsland. Dat blijkt uit een Duitse studie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Rusland wil meer economische samenwerking met China

Door de Westerse sancties voelt Rusland zich genoodzaakt haar banden met andere handelspartners aan te halen. Vandaag was de plaatsvervangend vice-president van Rusland op bezoek in Beijing om een handelsovereenkomst te onderteken. Daarin staat dat beide landen meer gebruik willen maken van hun eigen munt in plaats van de dollar.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Column Kees de Kort | Wie zijn naam kan spellen, kan een lening krijgen

Kees de Kort weet wel wat we geleerd hebben van de de subprime-crisis: "Dat we het nog een keer overdoen maar dan met auto's. En niemand ziet het." Met name in de VS groeit het aantal subprime-autoleningen. Een herhaling van zetten, meent De Kort: "We weten allemaal wat er destijds gebeurde met de subprime-leningen: ze worden verstrekt aan mensen die alleen maar hun naam kunnen spellen."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

De komende 20 jaar zullen totaal anders zijn

Zal het investeren in de toekomst anders worden dan het vandaag is? Zeker weten doen we het niet maar we hebben een vaag voorgevoel dat dit inderdaad zo zal zijn. Want de financiële wereld heeft in de afgelopen jaren een duidelijke verandering ondergaan en die verandering was er niet noodzakelijk eentje in de goede richting.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Toekomst van het Britse pond blijft heel onzeker, wat het resultaat van het Schots referendum ook wordt

Er valt veel en weinig te zeggen over het Schots referendum op 18 september. Dat het plots snel kan gaan, blijkt uit de acute omslag die het ja-kamp kent. Volgens de snel opeenvolgende peilingen zou een meerderheid van de Schotten stemmen voor de afscheuring van het Britse koninkrijk. Dat heeft sommige grapjassen geïnspireerd om de draak te steken met de Britse politieke top:”De monarchie heeft haar werk al gedaan door Kate te bevelen zwanger te worden. Eerste minister, wat ga jij doen om de unie heel te houden?”

Dat premier David Cameron wat gelaten heeft gereageerd op de eeuwenlange Schotse wens om zelfstandig te worden, is een understatement. Anderzijds hebben waarnemers heel lang gedacht dat het nee-kamp met een overweldigende meerderheid de tegenpartij zou verpulveren.