Nieuws / Artikelen met het woord

57876 artikelen gevonden. Artikel 19261 tot 19265
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Deze grafiek laat zien hoe ondergewaardeerd goud is

We leven in bijzondere tijden. Slechts 6 jaar geleden stond de wereld aan de rand van het bankroet omdat we in onze samenleving te veel schulden hadden opgestapeld. De wereld evolueerde naar een samenleving waarin economische groei gelijk stond aan de creatie van schulden. Dit werkt totdat onproductieve schulden heel het kaartenhuisje in elkaar doet stuiken. Ponzi is dan een woord dat dikwijls ter sprake komt.

Omdat de situatie zo dringend was – er zijn verhalen die beweren dat de wereld letterlijk op enkele uren van ruilhandel stond – moest de Federal Reserve het grote kanon boven halen. Eerlijk is eerlijk, Ben Bernanke redde de wereld van de ondergang. Maar sindsdien is alles gewoon weer verder gegaan en werd een overvloed aan schulden bestreden met nog meer schulden, alleen tegen een lagere rentevoet.

Er is een correlatie van 0,86 tussen de Amerikaanse schuldenberg en de goudprijs. Op onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de goudprijs in 2011 vooruit gelopen was op de Amerikaanse schulden, net zoals we gezien hebben begin jaren ’80. Maar als de correlatie terug zou herstellen naar een historisch normaal niveau, betekent dit dat de goudprijs terug zal moeten stijgen, zo zie je hoe ondergewaardeerd goud momenteel is.

Wie het over geld heeft, heeft het in feite over waarde. Het zou dan ook logisch moeten zijn om geld te verkiezen waarvan het aanbod met gemiddeld 1,5% per jaar stijgt dan geld waarvan het aanbod met gemiddeld 20% per jaar stijgt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Amerikaans begrotingstekort daalt fors

Het begrotingstekort van de Verenigde Staten is het afgelopen boekjaar flink gedaald. Dat bleek woensdag uit voorlopige data van de begrotingsdienst van het Congres (CBO).

Het tekort kwam in het eind september gesloten boekjaar uit op 486 miljard dollar. Vorig jaar resteerde een gat van 680 miljard dollar, terwijl het tekort in 2009 nog opliep tot een recordhoogte van 1400 miljard dollar. De afname kwam onder meer doordat de opbrengsten bij de federale overheden sterker groeiden dan de uitgaven. Door de dalende werkloosheid en de stijgende winsten van bedrijven nemen de belastinginkomsten toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Bodemprijs olie is eindelijk in zicht!

Vanaf dat het Internationaal Monetair Fonds zijn niet al te positieve vooruitzichten heeft gedeeld met de wereld, zijn de prijzen van ruwe olie flink gedaald. Brent, bijvoorbeeld, is gevallen naar het laagste niveau sinds juni 2012 volgens Bloomberg. Met West Texas Intermediate (WTI) is het ook al niet veel beter gesteld – zeker nu de voorraden met Amerikaans petroleum almaar groter worden.

Futures zijn 1,5% gedaald op de beurs in Londen. Vorige week is de olievoorraad met naar schatting 2 miljoen vaten gegroeid. “De negatieve bijstelling van de vooruitzichten van het IMF betekent dat de vraag zwak blijft”, zegt Michael Hewson van CMC Markets.

De prijs voor Brent voor levering in november is met 1,35 USD gezakt naar 90,76 USD per vat. Daarmee staat de daling voor dit jaar op 18%. De koers van WTI met levering voor november is met 1,46 USD gedaald naar 87,39 USD per vat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

IMF stuurt centrale banken verwarrende waarschuwing

Zonet heeft het Internationaal Monetair Fonds een waarschuwing uitgestuurd… naar de Federal Reserve. De centrale bank riskeert een verlies te lijden van 3,8 biljoen USD – en nee, dat is geen typfout. Dat moet althans blijken uit het stabiliteitsrapport van het IMF volgens MarketWatch.

Dat gigantisch bedrag is het cumulatief resultaat als de Fed te snel de rente wil gaan normaliseren. Op hun beurt kunnen renteverhogingen verliezen veroorzaken van minstens 8% en die kunnen dan weer gevolgen hebben voor andere markten.

Daarnaast zegt het IMF dat de lage volatiliteit op de S&P 500 suggereert dat effecten op de beurs toekomstige fluctuaties onderschatten. Of, met andere woorden, als Janet Yellen beslist om de rente te vroeg, te snel en/of te hoog op te trekken, kan ze daarmee het pril herstel van de Amerikaanse economie meer kwaad dan goed doen.

Aan de andere kant waarschuwt het IMF de Fed en alle andere centrale banken (lees: de ECB) dat een lange periode van lage interest ook een zeker gevaar inhoudt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

IMF: “Europa ziek continent”

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) buigt zich over de economische verschillen tussen de Angelsaksische wereld en het Europese continent. De groeiprognoses zien er voor Europa alles behalve rooskleurig uit.

Europa, meer bepaald de eurozone, blijft stuiteren op de bodem van de economie. Van een langdurig, reëel economisch herstel is allerminst sprake.

De economie in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk trekkt dit jaar opnieuw behoorlijk aan. De VSA doet er 2,2 procent bij, UK zelfs 3,2 procent. Welk een verschil met de eurozone, waar de groeiverwachting negatief wordt bijgesteld, tot amper 0,8 procent.

Kijken we naar de grote landen, dan is er weinig opbeurend nieuws. Het IMF stelt in haar rapport dat Frankrijk, als de volgende zieke man van Europa, nagenoeg stagneert, terwijl de economie in Italië zelfs krimpt. Sterkhouder Duitsland ziet haar groei ook stukje-bij-beetje afnemen, tot iets meer dan een procent.