Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 19266 tot 19270
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Pond zakt weg, na groei steun voor Schotse onafhankelijkheid

Opiniepeilingen van afgelopen weekend toonden dat de voorstanders van een onafhankelijk Schotland terrein winnen. Op valutamarkten reageerden beleggers maandag door het Britse pond licht af te waarderen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Sterkste daling Japanse economie in vijf jaar

De Japanse economie is in het tweede kwartaal sterker gekrompen dan eerder werd gemeld, onder druk van een btw-verhoging die de bestedingen in Japan hard raakte. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

IMF vindt wereldeconomie nog niet sterk genoeg

De groei van de wereldeconomie is nog altijd te zwak, fragiel en ongelijk verdeeld. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Een mens wil tegenwoordig meer

Een mens is tegenwoordig niet meer zo snel tevreden. Een mens is pas tevreden wanneer de behoeften worden bevredigd. En laten we eerlijk zijn, op dit moment hebben we wel erg veel behoeften. Tientallen jaren geleden was dat wel anders. Toen was je blij wanneer je werk, eten en onderdak had. Een hele andere vorm van welvaart dan die we op de dag van vandaag kennen.

Het is duidelijk dat de tijden veranderen, maar dat is niet altijd even gemakkelijk voor de overheden. Tegenwoordig hebben de overheden het maar druk om alles zo goed mogelijk te regelen voor hun inwoners. Uiteraard verschilt dit wel in wat voor land u woont.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Handelsoverschot China naar nieuw record

Het handelsoverschot van China is in augustus naar een nieuw recordniveau gestegen, door hogere exporten naar de Verenigde Staten en de Europese Unie en een verder afnemende import. Dat bleek uit maandag gepubliceerde cijfers van de Chinese overheid.