Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 19271 tot 19275
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Moeilijk te geloven, maar er vloeide gisteren veel geld naar goudmijnen

De goudprijs blijft de zeer belangrijke weerstand van $ 1.260 testen. Er liggen veel kooporders rond dit niveau. Als de prijs alsnog hier door zakt, kan de goudprijs nog veel verder dalen. Dat was misschien de reden voor de ware sell-off van de goudmijnen gisteren, de angst voor een verdere daling van de goudprijs. Maar opmerkelijk genoeg stroomde er gisteren veel geld naar de goudmijnen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Column Kees de Kort | Nee. Nee. Nee

Mario Draghi van de ECB heeft maatregelen genomen om de economie te stimuleren. De financiƫle markten reageerden enthousiast, maar wordt de economie er beter van? BNR's macro-econoom Kees de Kort weet het antwoord.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Japan geeft obligatiemarkten een duwtje in de rug

Templeton bond fund manager Michael Hasenstab staat in de U.S. bekend als een specialist van emerging markets schulden. Hasentab is niet zo negatief over de obligatiemarkten in de groeilanden, maar heeft toch een bedenking waarover ernstig nagedacht moet worden. En die bedenking gaat over Japan.

Wie zich zorgen maakt over de evolutie van de Amerikaanse overheidsschulden mag ook eens kijken naar Japan. Als de Amerikaanse overheidsschulden uit de hand zijn gelopen geldt dat in het kwadraat voor de Japanse schulden. Die schulden bedragen momenteel meer dan 200 procent van het Gross Domestic Product (GDP).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Hoe is het conflict met ISIS op te lossen?

We zijn er waarschijnlijk allemaal al wel van op de hoogte dat de terreurorganisatie ISIS niet zomaar een terreurorganisatie is. Deze organisatie verdient miljoenen dollars en de vraag is hoe ISIS het beste bestreden kan worden. [...]

Ook Obama geeft toe dat de terreurorganisatie ISIS niet onderschat moet worden. Deze organisatie is meedogenloos en zelfs Obama heeft op dit moment geen duidelijke strategie voor handen. [...]

ISIS is de afgelopen maanden in een rap tempo gegroeid en dat heeft heel wat mensenlevens gekost. Ook werd recent een Amerikaanse journalist voor de televisie onthoofd. [...]

[...] Deze terreurorganisatie breidt zich steeds verder uit en zelfs een vliegveld is al door ISIS veroverd.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Nieuwe fixing goudprijs onderweg

Begin dit jaar ontstond er veel commotie voer de fixing van de goudprijs. Die zou niet transparant genoeg zijn en veel ruimte laten voor manipulatie. De markt heeft niet stil gezeten, want eind dit jaar komt er ook voor goud een nieuwe referentieprijs tot stand. In augustus werd de fixing van de zilverprijs al aangepast.