EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 19271 tot 19275 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 12 januari 2015

Draghi wacht verdict van Europa bang af

De allereerste maand van 2015 is nog niet eens halverwege of de agenda van de Europese leiders zit al boordevol. Zo beslist de Europese Centrale Bank (ECB) binnen tien dagen of ze doorgaat met het plan om monetaire versoepeling uit te rollen – zo ja, op welke manier gaat ze dat doen?

Ja, het is waar dat het conventionele wapen van de centrale bank, het rentebeleid, niets heeft uitgehaald. Er moet dus iets gebeuren om de economie tot leven te wekken. Alleen stellen we ons de vraag of ECB-voorzitter er wel goed aan doet om de Amerikaanse versie van QE over te nemen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 12 januari 2015

Koperprijs naar laagste niveau in 5 jaar

De prijs van koper is maandag voor het eerst in vijf jaar tot onder de 6000 dollar (5075 euro) per ton gedaald. De koperprijs staat vooral onder druk door zorgen over een afzwakkende vraag vanuit China.

De prijs van koper is maandag voor het eerst in vijf jaar tot onder de 6000 dollar (5075 euro) per ton gedaald. De koperprijs staat vooral onder druk door zorgen over een afzwakkende vraag vanuit China.

Koper wordt onder meer veel gebruikt in de bouw, industrie en voor muntgeld. Begin 2011 bereikte de koperprijs nog een record van circa 10.000 dollar per ton. Vanwege de relatief hoge prijs van koper wordt het metaal vaak gestolen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 12 januari 2015

Verliezen de BRIC’s hun glans?

Het is moeilijk voor de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) om hun geweldige groeitempo’s van het eerste decennium van deze eeuw te handhaven. Dat stelt Jim O’Neill, de voormalige voorzitter van Goldman Sachs Asset Management tegenover Bloomberg. ‘Er deden zich veel mooie en veelbelovende dingen voor in de BRIC-landen. Enkele hiervan lijken nu voorgoed verdwenen.’

O’Neill, die als hoofdeconoom bij Goldman Sachs de afkorting BRIC’s bedacht, stelt met name dat het mogelijk is dat Brazilië en Rusland als leden van de BRIC de eerder verwachte groei niet zullen waarmaken. In 2001 noemde O’Neill Brazilië, Rusland, India en China nog ‘emerging market powerhouses’. Tegenwoordig is O’Neill meer geneigd om de groep landen ‘IC’ te noemen in plaats van BRIC.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 12 januari 2015

Column: Grexit?

Na een tijd van relatieve rust dreigt opnieuw het risico van een Grexit. De oorzaak van alle ellende: Wanneer landen die in economisch opzicht sterk van elkaar afwijken zich samenvoegen in een muntunie (zonder dat sprake is van een politieke unie) is dat doorgaans de opmaat tot een economische ramp. Lees de column van Hendrik Oude Nijhuis op Marketupdate.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: maandag 12 januari 2015

Overwinning Podemos plaatst Spanje de facto buiten de euro

Luis de Guindos, de Spaanse minister van Economie, heeft in het programma ‘El Objetivo’ op de televisiezender La Sexta gezegd dat de nieuwe politieke beweging Podemos Spanje de facto buiten de eurozone zou plaatsen. Hij noemde uitspraken die door de top van Podemos zijn gedaan en waarbij twijfels worden geuit met betrekking tot de terugbetalingscapaciteit van het land ‘onverantwoordelijk’:

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs