Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 19276 tot 19280
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Na Schotland ruikt onafhankelijk Texas zijn kans

Over de hele wereld werd in regio’s die snakken naar zelfbestuur of onafhankelijkheid het referendum over Schotse onafhankelijkheid met belangstelling gevolgd, van Koerdistan tot Friesland. En zowaar ook in de Verenigde Staten, waar de Texaanse Nationalistische Beweging zich sterk maakt voor een onafhankelijk Texas.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Is het einde van de ‘penny’ nabij?

In de VS is er een hele discussie aan de gang over de waarde van de penny. Een dollarcent kost namelijk 1,6 cent om te produceren. De reden? De prijs van zink is zodanig gestegen dat alleen het zink nodig voor de productie van één muntje al 0,975 cent kost.

Volgens Peter Schiff is dit een direct gevolg van de inflatoire politiek van de Amerikaanse centrale bank. Door het laag houden van de interestvoeten en het drukken van triljoenen dollars zijn de grondstoffenprijzen spectaculair gestegen over het voorbije decennium.

Dit is op zich niets nieuws: vanaf 1965 werden de munten van 10 en 25 dollarcent niet langer gemaakt van zilver, maar gebruikte men het goedkopere koper en nikkel. En tegen 1982 was het weer van dat: inflatie had er voor gezorgd dat nu ook koper te duur was voor de productie van penny’s. Sindsdien worden ze gemaakt van zink.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 september 2014

De tegenstellingen in goud en zilver

Er valt een merkwaardig verschil op te merken tussen beide edelmetalen op de papiermarkt noterend op de NYSE volgens Zerohedge en Bloomberg. SLV is een fonds van het type ETF gelinkt aan zilver en GLD is gelinkt aan de goudprijs.

Bij analyse van beide ETF’s zien we dat er kopers zijn van zilver en vooral verkopers van goud, er is een instroom van zilver en een sterke uitstroom van goud.

Wie de agressieve goudverkoper is, blijft een raadsel.

De sterke instroom van zilver kan verklaard worden door de eindconsument die zilver , ook wel “poor man’s gold” genoemd, blijft inslaan. Hij ziet hier een opportuniteit. De toenemende verkoop van zilveren munten en baren op de fysieke markt bevestigt dit. Zijn vele industriële toepassingen doen hier nog een schep boven op. Ooit raakt het op!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Is Bitcoin een bedreiging voor de bankwereld?

Deze vraag kan aan niemand beter gesteld worden dan aan een centrale bank. De Engelse centrale bank geeft zijn visie.

Op dit moment is het gebruik van Bitcoin in Engeland nog niet ingeburgerd en dus zeker geen bedreiging. Het gebruik is er nog minimaal. De technologie die achter Bitcoin zit is wel interessant.

Een nadeel van Bitcoin is volgens de bank of Engeland dat zijn transactiekosten bij gebruik toenemen. Alhoewel deze nu nog laag zijn, nemen ze toch toe. Hoe meer transacties er gebeuren hoe groter deze kosten zullen zijn zit verwerkt in zijn design. Dit kan een domper zetten op het toekomstig gebruik.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 september 2014

België haalt 2 miljard euro op aan laagste rentes ooit

België heeft 2,006 miljard euro opgehaald met de uitgifte van overheidsobligaties op tien en twintig jaar. Dat gebeurde opnieuw, zonder veel verrassing, aan de laagste rentes ooit. Dat blijkt uit een mededeling van het Agentschap van de Schuld.