Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 19276 tot 19280
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 7 september 2014

Waarom werd de goudstandaard afgeschaft?

Tijdens een goudstandaard hebben politici en bankiers weinig invloed op de economische activiteit aangezien ze niet in staat zijn de wisselkoersen te beïnvloeden. Het is ook niet mogelijk om de economie in een hogere versnelling te zetten door geld te drukken en de economie te voorzien van “makkelijk krediet”, zoals tegenwoordig gebruikelijk is.

Bron: nos.nl
Geplaatst: zondag 7 september 2014

Nu 51% Schotten voor afscheiding

Voorstanders van een onafhankelijk Schotland hebben voor het eerst de leiding genomen in de peilingen over het onafhankelijkheidsreferendum. Volgens een peiling in opdracht van de Sunday Times stemt 51 procent van de Schotten op 18 september voor afscheiding van het Verenigd Koninkrijk, 49 procent is tegen.

Waarom deze boodschap niet overkomt, is onduidelijk. Vermoedelijk hechten de kiezers meer waarde aan de belofte van de voorstanders, onder wie de Schotse premier Salmond, dat Schotland een van de rijkste landen ter wereld kan worden als het zijn lot in eigen handen neemt.

De opmars van de voorstanders drukt de koers van het Britse pond en zorgt voor paniek in de Britse politiek. Het vertrek van de Schotten zal tot moeizame onderhandelingen leiden over wat er met de nationale munt, de nationale schuld, de oliereserves en een Britse duikbootbasis in Schotland moet gebeuren.

Bron: thenation.com
Geplaatst: zaterdag 6 september 2014

Poetin maakt haast met samenwerking BRICS

The term “BRICS”—which refers to the bloc of emerging economies in Brazil, Russia, India, China and South Africa—was coined years ago by Goldman Sachs analyst Jim O’Neill, who saw the countries as promising markets for finance capital in the twenty-first century. But even if O’Neill had not invented the name, the BRICS would have emerged as a conscious formation of big, rapidly developing countries with an ambivalent relationship to the traditional center economies of Europe and the United States.

The BRICS served notice that they are now an economic alliance that poses a challenge to the global status quo during their last summit in Brazil in mid-July, when they inaugurated two path-breaking institutions intended to rival the US- and European-dominated International Monetary Fund and World Bank: a Contingency Reserve Arrangement, with an initial capitalization of $100 billion, which can be accessed by BRICS members in need of funds; and the New Development Bank, with a total authorized capital of $100 billion, which is open to all members of the United Nations. Both institutions aim to break the global North’s chokehold on finance and development.

But while the BRICS countries have made plain their desire to loosen control of the global economy by the United States and Europe, they’ll have to confront some serious problems at home.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 september 2014

Is de Euro gered? Geloof er geen snars van

Tot de treure toe wordt ons voorgespiegeld dat in de Eurozone alles koek en ei is. Dankzij de inspanningen van de Europese centrale bank en zijn voorzitter Mario Draghi zou de crisis zijn afgewenteld en kan de euro blijven voortbestaan. Maar is de situatie wel zo rooskleurig als men laat uitschijnen? Is de euro gered? Geloof er geen snars van.

ECB president Mario Draghi heeft een meesterlijk spelletje gespeeld met zijn “whatever it takes” toespraak in de zomer van 2012. De markten lieten zich afschrikken door de woorden van Draghi en stopten hun speculatie tegen de Euro. Met als gevolg dat de rust in de Eurozone snel terug keerde. Dat bleek vooral in de perifere landen.

Bron: dewaarheid.nu
Geplaatst: zaterdag 6 september 2014

1 op 7 huishoudens VS te weinig geld voor eten

Meer dan 14 procent van de Amerikaanse huishoudens – een op de zeven – heeft moeite om dagelijks goed voedsel op tafel te zetten. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) dat gisteren verscheen.

Het cijfer ligt al sinds de economische crisis hoger dan 14 procent, met vorig jaar een volgens het USDA te verwaarlozen daling: van 14,5 procent in 2012 naar 14,3 procent in 2013. Het rapport spreekt bij deze groep van "voedselonzekerheid", wat betekent dat het niet noodzakelijk om honger hoeft te gaan.