Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19281 tot 19285
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Contraire goudindicatoren slaan tilt

We weten allemaal dat je als belegger nooit veel geld gaat verdienen als je de kudde volgt. Jan met de pet heeft het bijna altijd fout, hij koopt technologieaandelen vlak voor de crash, vastgoed wanneer het nog nooit zo duur is geweest, bankenaandelen vlak voor de financiële crisis, enz. En waar halen deze mensen die bijna nooit beleggen hun informatie? Niet bij gespecialiseerde media, maar bij Het Laatste Nieuws, de Flair, de kapper en… Het Journaal. Net daar vonden we deze week een pareltje van een contraire boodschap.

De journalisten van het journaal vragen zich deze week af of er geen betere plaatsen zijn om je geld te parkeren dan op het spaarboekje. Want dankzij de ECB brengt het spaarboekje al een hele tijd minder op dan de inflatie. De Belgen verliezen dus koopkracht op de ongeveer 250 miljard euro die op spaarboekjes staat te verkommeren. Het eerste alternatief dat ze bekijken is goud.

De reportage was redelijk negatief over goud en bevatte heel wat foute informatie. Laten we het eens stap voor stap bekijken:

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Trend: Dieselverkoop in Nederland daalt verder

In de maand juli werd in Nederland 531 miljoen liter dieselbrandstof verkocht. In juli 2013 was dat 592 miljoen liter. Tijdens de eerste 7 maanden van 2014 werd totaal 3950 miljoen liter diesel verkocht. Dat is 6% minder dan in dezelfde periode van 2013 toen er 4213 miljoen liter diesel werd verkocht en verbruikt in Nederland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Short Mike Maloney Goud en Zilver?

Iedere zichzelf respecterende handelaar in fysische edelmetalen, gouden en zilveren munten en baren, is het zichzelf en zijn zaak verplicht om zich in te dekken tegen sterk fluctuerende prijzen.  Hij kan zich bij grote voorraden indekken door short te gaan op de papiermarkt.

Wanneer hij een grote stock aanhoudt en er is een spectaculaire daling van het edelmetaal dan kan dit zijn zaak in gevaar of zelfs een faillissement teweeg brengen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Milieu: Noord Dakota wordt geconfronteerd met fracking

Grote delen van de U.S. bevinden zich nog steeds in de ban van de fracking, de ontdekking van grote voorraden schaalolie en –gas. Er zijn inmiddels al 2 Amerikaanse staten die meer dan 1 miljoen barrels ruwe olie per dag produceren. Dat zijn meer bepaald Texas en Noord Dakota. Vooral laatstgenoemde staat heeft een enorme ‘boom’ gekend.

Die heeft tot gevolg gehad dat de jobcreatie in Noord Dakota momenteel het sterkst is van het hele Amerikaanse grondgebied. Bovendien komen er van overal in de U.S. mensen afgezakt naar de bewuste staat om er een baan te zoeken. De bevolking van deze traditioneel dunbevolkte staat is snel gegroeid.

Noord Dakota wordt echter ook met de keerzijde van de fracking medaille geconfronteerd in de vorm van milieuvervuiling. Vooral de uitstoot van gassen dreigt een regelrecht gevaar te worden. Heel wat inwoners van de staat hebben al geprotesteerd tegen die roekeloze uitstoot van gassen. De regelgevers in Noord Dakota hebben de handen vol om de situatie in de gaten te blijven houden. Er is dus werk aan de winkel.

Het boven halen van 1 miljoen barrels ruwe olie per dag heeft dus ook nadelen en daar kan Texas van mee spreken. In deze staat is er al een stad die fracking (het winnen van schaalolie en –gas) heeft verboden wegens de noodlottige gevolgen voor het milieu verbonden aan deze technologie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Euro zakt verder

De euro zakte in de middaghandel naar een tussentijds dieptepunt van 1,2774 dollar. Daarmee werd de dalende lijn van deze maand overtuigend doorgetrokken.

De euro staat stevig onder druk sinds de Europese Centrale Bank (ECB) begin deze maand nieuwe maatregelen aankondigde om de inflatie en de economische groei in de eurozone aan te jagen.

De afgelopen dagen kwamen daar nieuwe tegenvallende berichten over de Europese economie overheen. Die voedden de speculaties dat de ECB nog verder zal moeten gaan dan de maatregelen die tot op heden zijn aangekondigd.