Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 19281 tot 19285
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Dit is waarom de markten 100 % zeker ooit totaal zullen crashen

Ongeacht hoe veel geld centrale banken ook printen, ongeacht de hoeveelheid interventies ze uitspelen op de financiële markten, het systeem is gedoemd om te mislukken. Een totale crash van de aandelenmarkten is dan ook een 100 % zekerheid, dat stellen aanhangers van de complexiteitstheorie.

Complexe systemen worden onstabieler naarmate men steeds meer controle uitoefent op het systeem. Men gaat er van uit dat door de input te controleren, dat men de output ook kan controleren. Maar in complexe systemen, zorgt iedere vorm van controle voor meer kwetsbaarheid.

Bron: Hollandgold.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

September is een goede maand om goud te kopen

We kennen allemaal het spreekwoord op de beurs dat ongeveer als volgt gaat: “go away in May, but remember to come back in September”. Dit mag dan misschien werken op de aandelenmarkt, maar bestaat er ook zoiets voor goud? We doken in de statistieken en maakten een overzicht van het maandelijkse rendement van zowel goud als de Amerikaanse S&P 500 beursindex.

Wat blijkt? September was van 1970 tot en met 2013 de beste maand om in goud te stappen. Over deze periode van meer dan dertig jaar steeg de goudkoers gedurende deze maand met gemiddeld ruim 2,5%! Dat is aanzienlijk beter dan in de rest van het jaar, waarin het maandrendement maar twee keer boven de 1,5% uitsteekt. Dat zijn de maanden januari en november.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

ECB: zo wil Draghi de kredietmachine met 700 miljard euro aanzwengelen

President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank wilde donderdag niet precies zeggen hoeveel geld de ECB via het banksysteem in de economie van de eurozone wil pompen. Maar hij gaf wel een aardige indicatie.

De verrassing die de Europese Centrale Bank donderdag in petto had, was een extra renteverlaging zodat banken nog goedkoper bij de centrale bank kunnen lenen en extra gestraft worden als ze geld bij de ECB stallen. Zie deze analyse van Z24′s Thijs Peters.

Maar Draghi wilde geen concrete getallen noemen op vragen over hoeveel geld de centrale bank nu beschikbaar stelt via banken om de financiering van bedrijfsleningen en kredieten aan consumenten soepeler te laten verlopen. Het nieuwe kredietpakket moet het gevaar van een stagnerende economie met stagnerende prijzen keren.

De president van de Europese Centrale Bank gaf wel een aardige hint. [...]

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Verkoop Goud in India daalt 70%

De verkoop van Goud in India is sterk gedaald in de periode van april tot en met augustus 2014. De verkoop van gouden munten en goudbaren is volgens de All India Gem and Jewellery Federation (GJF) met 70% gedaald. De importheffingen, die in 2013 een aantal keer werden verhoogd om het tekort op de lopende rekening te beperken, hebben duidelijk impact gehad op de verkoop van goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

“Dit is de NAVO van morgen”

Ondanks een voorstel van Poetin tot een staakt-het-vuren van deze week is de NAVO bezig aan een plan om meer troepen te sturen naar Oost-Europa. Mocht Oekraïne aangevallen worden dan is er tenminste hulp in de buurt, luidt de redenering. Secretaris-generaal Rasmussen meent daarmee een waarschuwing de wereld in te willen sturen:”Als iemand aan denkt om een geallieerde aan te vallen, zal je de hele alliante moeten trotseren.”

Kenners zullen een paar dingen opmerken. Het eerste is dat de NAVO terug is van weggeweest en dat duidelijk wil maken door gespierde taal te gebruiken tegen de Russische president Poetin. Aan de andere kant is Oekraïne geen lid van de NAVO. Dat land heeft theoretisch gezien dus geen recht op enige bijstand van de NAVO-leden.

Waaarom de alliante dan haar aanwezigheid zo drastisch wil verhogen, is omdat andere buren van Rusland in Oost- en Centraal-Europa vrezen voor een inval. Stuurt het Westen dan echt aan op een tweede Koude Oorlog?