Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 19286 tot 19290
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zaterdag 6 september 2014

Aardolie-import van belangrijkste Europese landen al 25% gedaald

In de tweede helft van 2006 importeerden Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje gezamenlijk ongeveer 8 miljoen vaten aardolie per dag. Per maand (30 dagen) komt dat neer op 240 miljoen vaten aardolie.

Acht jaar later, in de zomer van 2014 importeert dezelfde groep Europese landen minder dan 6 miljoen vaten per dag, ofwel 180 miljoen vaten in een maand van 30 dagen.

De daling van het aardolieverbruik heeft in de belangrijkste Europese landen geleid tot een lagere industriële produktie, een lagere verkoop van autobrandstof en minder bouwactiviteit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Russische invasie op de grens van Oekraïne

U zult waarschijnlijk niet meer zo snel schrikken als u dingen hoort over het conflict tussen Oekraïne en Rusland. Toch moeten wij u met klem mededelen dat dit conflict erger is dan het lijkt. De meeste mensen zonderen zich namelijk van dit conflict af, maar de gehele wereldeconomie staat op het spel.

Zo vertelde de premier van Oekraïne dat Rusland plannen klaar zou hebben liggen om de gastoevoer naar Europa een halt toe te roepen. Deze plannen zouden deze winter al werkelijkheid kunnen worden. En juist in de winter hebben we gas nodig.

Zoals u merkt kan dit conflict dus ook grote gevolgen voor u hebben. Maar dat is nog niet alles. Wat denkt u dat er gaat gebeuren met de gasprijzen wanneer deze plannen werkelijkheid worden? Overigens moeten we er wel bij vertellen dat de premier van Oekraïne niet een betrouwbare bron is. Misschien probeert hij namelijk op deze manier een militaire actie vanuit Europa te forceren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Waarom wil men geld BETALEN om geld te LENEN AAN de OVERHEID ?!

Tot voor enkele jaren schoten de rentevoeten in de Europese Unie nog de lucht in. Sinds 1 enkele uitspraak van Mario Draghi verkennen Europese obligaties steeds diepere regionen. Het is tegenwoordig zelfs zo erg dat 6 à 7 landen geld kunnen lenen voor 2 jaar en daar nog voor betaald worden ook, die obligaties noteren namelijk met een negatieve rente. Hoe is zo iets mogelijk? Waarom wil iemand zijn geld 2 jaar lang aan een overheid toe vertrouwen terwijl hij daar zelf nog voor moet betalen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Dit is waarom de markten 100 % zeker ooit totaal zullen crashen

Ongeacht hoe veel geld centrale banken ook printen, ongeacht de hoeveelheid interventies ze uitspelen op de financiële markten, het systeem is gedoemd om te mislukken. Een totale crash van de aandelenmarkten is dan ook een 100 % zekerheid, dat stellen aanhangers van de complexiteitstheorie.

Complexe systemen worden onstabieler naarmate men steeds meer controle uitoefent op het systeem. Men gaat er van uit dat door de input te controleren, dat men de output ook kan controleren. Maar in complexe systemen, zorgt iedere vorm van controle voor meer kwetsbaarheid.

Bron: Hollandgold.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

September is een goede maand om goud te kopen

We kennen allemaal het spreekwoord op de beurs dat ongeveer als volgt gaat: “go away in May, but remember to come back in September”. Dit mag dan misschien werken op de aandelenmarkt, maar bestaat er ook zoiets voor goud? We doken in de statistieken en maakten een overzicht van het maandelijkse rendement van zowel goud als de Amerikaanse S&P 500 beursindex.

Wat blijkt? September was van 1970 tot en met 2013 de beste maand om in goud te stappen. Over deze periode van meer dan dertig jaar steeg de goudkoers gedurende deze maand met gemiddeld ruim 2,5%! Dat is aanzienlijk beter dan in de rest van het jaar, waarin het maandrendement maar twee keer boven de 1,5% uitsteekt. Dat zijn de maanden januari en november.