Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 19286 tot 19290
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Eigenaar nieuwszender CNN gaat 1.400 jobs schrappen

Het Amerikaanse mediabedrijf Turner Broadcasting, dat onder andere eigenaar is van de nieuwszender CNN, gaat ongeveer 10 procent van zijn personeelsbestand schrappen. Zo'n 1.475 van de 14.000 banen wereldwijd sneuvelen, meldt CNN.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Spanjaarden emigreren massaal: ‘Dat je uit Europa komt, is hier een gigantisch voordeel’

Dat Europa niet meer de economische grootmacht is van weleer, blijkt wel uit de exodus van Spanjaarden naar (voormalige) derde wereldlanden als Chili en Brazilië. Ze worden er met open armen ontvangen, schrijft de BBC. Hun Europese opleidingen dwingen nog altijd respect af.

Met een werkloosheidspercentage van bijna 25 procent en een nog altijd kwakkelende economie is het voor een aanzienlijke groep Spanjaarden bijna onmogelijk om de kost te verdienen in hun eigen land, laat staan een carrière op te bouwen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Russische automarkt stort in

De vorige dagen was Parijs het epicentrum voor autoliefhebbers. In Parijs vond immers het autosalon plaats. Managers van verschillende automerken hebben met de handen in het haar kennis genomen van de toestand op de Russische markt.

De Russische automarkt is aan een implosie toe. Volgens recente cijfers daalde in augustus de verkoop van wagens met zo’n 25 procent. De productie is er nog erger aan toe: -38 procent.

Volkswagen besliste prompt om de productie in haar Russische fabrieken stil te leggen. Ook Opel onderneemt drastische maatregelen en schroeft de Russische productie aanzienlijk terug.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Waardoor daalt de bitcoin koers? nou hierdoor bijvoorbeeld

De bitcoin koers is al sinds juni aan het dalen met vandaag, wat leek, het voorlopige dieptepunt rond de 230 euro. Zoals gewoonlijk wil iedereen 2 dingen weten. 1:

Bron: jdreport.com
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Strafrente: de bank betalen voor het beheer van jouw geld

Drie grote ondernemingen hebben tegenover Duitse journalisten bevestigd dat Duitse banken een strafrente op spaargeld hebben ingevoerd of zo’n maatregel hebben aangekondigd. De ‘klokkenluiders’ zijn de bouwmarktketen Hornbach, het energieconcern E.on en vliegmaatschappij Lufthansa. Welke banken hun klanten op deze manier straffen voor het aanhouden van spaargeld is niet bekend. Een grote bank in Frankfurt heeft de strafrente echter off the record tegenover de Frankfurter Allgemeine bevestigd.

Duitse bedrijven, maar ook pensioenfondsen en andere instellingen die veel kasgeld in reserve houden, moeten hun bank dus betalen voor het beheer van hun geld. Het lijkt de omgekeerde wereld, maar het is een logisch gevolg van de extreem lage rentetarieven van de ECB. De centrale bank heeft enkele maanden geleden zelf een negatieve rente ingevoerd voor banken die geld bij de ECB stallen. Omdat banken vrijwel gratis geld bij de ECB kunnen lenen, zitten ze niet meer te wachten op spaargeld van klanten.