Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 19296 tot 19300
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Rusland dreigt met vliegverbod luchtvaartmaatschappijen

Rusland dreigt onder andere met een vliegverbod voor westerse luchtvaartmaatschappijen als het Westen nieuwe sancties treft. 

Bron: nos.nl
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Al 25.000 ontslagen in de zorg

Meer dan 25.000 mensen in de zorg zijn hun vaste baan kwijtgeraakt sinds het sluiten van het zorgakkoord in april 2014. Van nog eens tienduizenden is het contract niet verlengd. Dat heeft vakbond FNV becijferd. De vakbond waarschuwt dat dit pas het begin is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Poetin stuurt Obama wandelen:”Ik heb mijn laatste voicemail achtergelaten”

Het zit er weer bovenarms op tussen Rusland, Oekraïne en het Westen. Dat was al eerder het geval natuurlijk maar nu lijkt het erop dat de ruzie tussen de twee blokken alleen maar gaat escaleren. De non-communicatie tussen de twee tenoren, president Barack Obama en president Vladimir Poetin, is daarvan een uitstekend voorbeeld: het Amerikaans staatshoofd is het beu om altijd meteen naar Poetins voicemail te worden verwezen wanneeer hij belt en dat hij onmiddellijk een ‘out-of-officebericht’ krijgt wanneer hij een e-mail stuurt.

“Met wat hij bezig is in Oekraïne in de laatste weken vind ik het moeilijk te geloven dat hij niet op kantoor is”, zegt een ietwat boze Barack. Al mag hij zelf natuurlijk niet te veel van de toren blazen nu hij zijn bondgenoten van de NAVO heeft weten te overtuigen om meer troepen te sturen naar de Baltisch-Russische grens.

Obama heeft naar eigen zeggen zo vaak naar Poetin proberen bellen dat de inbox van de voicemail van de Russische president helemaal vol is. Als gevolg daarvan heeft de Amerikaanse president om elk telefonisch onderhoud op te schorten.

Bron: euroradio.by
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Europese sancties tegen Rusland lijken morgen van kracht te worden.

They are expected to come into force on Tuesday, September 9 as soon as they are officially published by the European Union.

The sanctions are the response of the united Europe to Russia’s actions in Ukraine. The EU has reacted to the bringing of Russian troops to the Ukrainian territory this time.

A number of Russian oil and defence companies will be affected by the new  EU sanctions, The Wall Street Journal reports:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 8 september 2014

Olieprijs kan door het plafond vliegen

De IS rebellen hebben bij het begin van de zomer een niet onaanzienlijk deel van het Iraaks grondgebied veroverd. Daarmee dreigt de oorlog in Irak helemaal te escaleren. De rebellen vechten niet alleen tegen het regeringsleger maar ook tegen bijvoorbeeld de Koerden die hun greep op het land opnieuw hebben kunnen vergroten.

Maar het grootste gevaar gaat waarschijnlijk uit naar de mobilisatie die de sjiieten aangekondigd hebben. Het conflict lijkt zich stelselmatig uit te breiden en dat kan grote gevolgen hebben voor de export van olie uit het land. De olieprijs is voor de zomer geleidelijk aan op getippeld zonder dat er van een echte spike sprake was.

De situatie in Irak wordt echter steeds ingewikkelder. De IS rebellen, die radicale soennieten zijn, krijgen de steun van de lokale bevolking. Die voelen weliswaar niets voor de ideologie van deze fundamentalisten, maar zijn al even hard gekant tegen het sjiitische regime in Bagdad als de rebellen. Een situatie waar iedereen tegen iedereen vecht zou het slechtst mogelijke zijn voor de olieprijs. Die olieprijs kan dan door het plafond vliegen, een niveau van 200 dollar per barrel is niet in een dergelijk scenario utopisch.