Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19301 tot 19305
Bron: achterdesamenleving.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Documentaire: Jekyll Island, het geheim achter de Federal Reserve

De meest recente documentaire van Bill Still over het geldsysteem: Jekyll Island, The Truth Behind The Federal Reserve.

Bill Still gaat in detail in op hoe de Centrale Bank in de VS is opgezet. Dit gebeurde via een ontmoeting van verschillende bankiers families die bij elkaar kwamen op Jekyll Island. Het is een breed verhaal met veel geschiedenis en hij laat zien hoe dezelfde trucs die al eeuwen gebruikt worden door de bankenmaffia in 2013 nog weer eens in Griekenland is toegepast. Daarnaast komen ook geldhervormers vanuit verschillende hoeken van de wereld aan het woord waaronder The Positive Money beweging uit Engeland. En legt hij uit waarom je zo weinig hoort over geldhervorming in de wetenschappen en de mainstream media.  Wederom een meesterwerk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

In 2015 wordt Chinees een officieel examenvak in Nederland!

Chinees is ingevoerd als examenvak op Nederlandse scholen, maar wordt het nut van de taal voor westerlingen niet overschat? Chinezen zelf spreken het Mandarijnniet eens...

Het is een kwestie van tijd voordat China de dominante economie in de wereld is, is de verwachting van veel beleidsmakers en zakenmensen. Geen wonder dat het leren van de Chinese taal, meer bepaald Mandarijn, in de belangstelling staat. In 2015 wordt Chinees een officieel examenvak in Nederland. Er waren vorig jaar 35 middelbare scholen waar scholieren Chinees kunnen kiezen.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Kremlin wil minder buitenlandse investeerders in media

Rusland wil buitenlandse bemoeienis met de eigen mediasector verder begrenzen.

Nu mag maximaal de helft van de aandelen in Russische mediabedrijven in handen zijn van niet-Russische investeerders, als het aan het Kremlin ligt wordt dat niet meer dan 20 procent.

De Doema, de Russische Tweede Kamer, heeft dinsdag zijn goedkeuring gegeven aan het wetsvoorstel. Als ook de Federatieraad (de senaat) akkoord gaat, kan de nieuwe wet in 2016 van kracht worden. Buitenlandse investeerders hebben dan tot februari 2017 de tijd om hun belangen, voor zover die boven de nieuwe grens liggen, af te bouwen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

Dagelijkse kost: flash crashes

De meeste beleggers weten nog precies wat er op 6 mei 2010 gebeurde. Op die dag vond namelijk de flash crash plaats waarbij binnen enkele minuten aandelen met 10% of meer daalden. Sommige aandelen daalden zelfs van $60 tot enkele centen waarna ze miraculeus herstelden naar de oorspronkelijke koers.

Afgelopen vrijdag, 19 september 2014, was wederom een voorbeeld waarom de huidige financiële markten een bedreiging vormen voor de continuïteit van de financiële sector.

Volgens NANEX, een bedrijf gespecialiseerd in financiële data analyse, daalden binnen milliseconden en vlak voor het sluiten van de Amerikaanse markt honderden aandelen met 1%, om vervolgens weer razendsnel te herstellen. Je zal als trader maar een positie hebben in dergelijke aandelen en zo tussentijds worden uitgestopt indien je gebruik maakt van een (te) strakke stoploss.