Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 19301 tot 19305
Bron: nos.nl
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

65-plus rijker uit crisis, rest armer

Volgens de meest recente cijfers van het CBS bezaten Nederlanders in 2012 samen zo'n 1170 miljard euro aan eigen vermogen. Daarvan zat 480 miljard euro vast in overwaarde op de eigen woning.

Tussen 2008 en 2012 zijn de vermogensverschillen tussen jong en oud fors toegenomen. Zo bezaten huishoudens met een kostwinner tussen de 25 en 44 jaar in 2008 gemiddeld 22.000 euro aan vermogen.

Vier jaar later was daar nog maar 4000 euro van over, een daling van 82 procent. De krimp is vooral terug te voeren op de waardedaling van de eigen woning.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Dit is waarom goudmijnen nu goedkoop zijn

Goudmijnen zijn zwaar gedevalueerd. Van de sell-offs van de laatste decennia is de huidige een van de zwaarste. Sinds de jaren ’70 stonden goudmijnaandelen nog maar 6 keer eerder op het huidige lage niveau. Na dergelijke onderwaardering volgde steeds een herstel, sommige waren zelfs heel sterk.

Enkele jaren geleden begonnen de goudmijnen te dalen terwijl de goudprijs bleef stijgen. Dit was een teken aan de wand. De daling van de goudprijs heeft voor veel goudmijnen een alarm doen afgaan. De goudmijnen hebben zich aangepast aan de nieuwe realiteit van een lagere goudprijs en zijn nu zeer koopwaardig om de volgende 4 redenen, aldus US Funds:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Zolang ze in het oosten geld hebben, zullen ze goud kopen

Als we kijken naar de globale vraag naar fysiek goud, dan vallen er 2 zaken op: de vraag in Azië stijgt (al sinds de jaren ’80) en de vraag in het westen daalt sinds 2003. De vraag in Azië is zelfs zo groot dat het bijna evenveel is als de globale goudproductie. In India lag de vraag in 2013 op 1.100 ton, in China 1.200, dat is slechts 300 minder dan de globale productie buiten China. En dan hebben we het nog maar alleen over de private vraag naar goud, niet naar de vraag naar goud door centrale banken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Is de fracking revolutie overhyped?

Dit is natuurlijk de vraag van 1 miljoen en wie er een antwoord op kan formuleren mag dat meteen doorseinen. Dan Dicker, auteur van Oil’s Endless Bid en een olietrader met een jarenlange ervaring, windt er geen doekjes om. Op Daily Ticker kwam hij vertellen dat de fracking revolutie van A tot Z overhyped is.

De standpunten van Dicker zullen sommigen verrassend in de oren klinken. Hij stelt dat de fracking revolutie de Amerikaanse productie van olie met 3.5 miljoen vaten per dag heeft opgedreven. De ganse wereld kijkt jaloers toe naar wat er in de U.S. is gebeurd. Maar toch is het volgens Dicker nog te vroeg om te juichen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

De echte opleving komt eraan!

Volgens ondernemer Erik de Vlieger is in de voorbije dertig jaar “een moment van heropleving” in de vastgoedmarkt voorafgegaan door een crisis. Dat betekent dat, omdat we er nu eentje meemaken, er binnenkort een serieuze opportuniteit te rapen valt. “Een schuld van 350 miljoen EUR en 200 miljoen EUR waarde zijn zomaar verhoudingen die ik lees over stenenschuivers”, schrijft de Vlieger.

Daarmee bedoelt hij dat een herstel in de immobiliënsector en projectonwikkeling niet veraf is. In de Vliegers gedachten zijn de banken zich bewust van de toekomstige kansen: