Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19321 tot 19325
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

“Zonder schulden zijn we niets meer dan grotbewoners”

Wie regelmatig aan de pomp staat, weet dat de olieprijzen de daling hebben ingezet. Sinds januari 2011 is er een neerwaartse trend bezig. De enige vraag die moet worden gesteld is deze: is dat een goede of een slechte zaak?

Volgens OurFiniteWorld.com zijn vallende grondstofprijzen zeker geen goed nieuws:”Dat betekent dat de schuldenbubbel die de wereldeconomie sinds de Tweede Wereldoorlog recht heeft gehouden er niet in slaagt om voldoende te groeien. Als die knapt, zijn we in grote moeilijkheden.”

Wat dat betekent, is dat dingen zoals voedsel, olie en steenkool goedkoper worden omdat de consument niet in staat is om meer te betalen voor basisbehoeften:

“Lage prijzen duiden er wellicht op dat er minder van grondstoffen kunnen worden verkocht op de wereldmarkt. Dingen zoals olie en voedsel zijn erg gegeerde producten. Dus, waarom is er dan minder nodig? De waarschijnlijke schuldige is dat de schuldenberg minder snel groeit.”

Bron: citareg.nl
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

De sprookjes van Rutte II: die 100.000 extra banen komen er niet

Op Prinsjesdag deed het kabinet de belofte om 100.000 banen te scheppen door 15 miljard lastenverlichting op arbeid. Dat kan op twee manieren: lastenverlichting voor de werkgever, waardoor de arbeidskosten lager worden, en de burger minder inkomstenbelasting te laten betalen, wat meer besteedbaar inkomen zal opleveren.

Op de allereerste plaats worden die 100.000 banen over 10 jaar uitgesmeerd en is er 5-6 miljard euro aan ‘smeergeld’ nodig om bepaalde bevolkingsgroepen te kunnen compenseren. Immers er zullen nog maar twee belastingschijven overblijven, waardoor de lagere inkomens en ouderen méér belasting zullen gaan betalen. Waar de regering die 5-6 miljard vandaan haalt wordt er overigens niet bij verteld.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

Amerika als grootste sponsor van terreurbeweging ISIS

Het bewapenen van de oppositie tegen Assad, nu ISIS, wordt al jarenlang door Saoedi-Arabië met haar bondgenoot Amerika uitgevoerd. Zonder deze steun had ISIS nooit zo sterk kunnen worden. Omdat Assad te sterk bleek te zijn richtte ISIS zich in een andere richting, Irak. Dat is nooit de bedoeling van het bewapenen van deze oppositie geweest! De nieuwe campagne tegen ISIS zal op een grote mislukking uitlopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

De Europese nachtmerrie

Dat het allemaal niet zo lekker loopt in Europa zal bij iedereen wel bekend zijn. In het dagelijks leven maken de mensen het namelijk ook mee. De werkloosheid is nog steeds torenhoog en ook de koopkracht wordt steeds minder sterk. Daarnaast zijn de Europese consumenten alles behalve positief over de economie. Het consumentenvertrouwen is nog steeds niet hoopgevend.

Maar dat alles is niet vreemd. De afgelopen maanden hebben we Mario Draghi meerdere keren in het nieuws voorbij zien komen, maar telkens was de boodschap ongeveer hetzelfde. Mario Draghi benadrukte telkens weer dat de Europese economie hulp nodig heeft en dat de ECB hiervoor zal zorgen. Als gevolg daarvan hebt u uw spaarrente al meerdere keren omlaag zien gaan.

In Europa denken de meeste mensen dat we de afgelopen jaren in een recessie terecht zijn gekomen. Met andere woorden is het de schuld van de financiële crisis dat meerdere landen op dit moment moeite hebben om het hoofd boven water te houden. Voor een groot deel is dit natuurlijk ook waarheid. Echter, wij hebben een grafiek gevonden die ook iets anders laat zien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

Staatsschuld België stijgt met 18 miljard euro

Eurostat hanteert vanaf september strengere regels om te bepalen of schulden van bepaalde overheidsinstellingen al dan niet bij de staatsschuld moeten geteld worden. Door de nieuwe regels stijgt de staatsschuld in absolute cijfers met 18 miljard euro, of 4,5 procent van het bbp. Dat schrijft De Standaard op basis van een artikel uit Le Soir.