Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 19321 tot 19325
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Nieuw biljet van 10 euro op komst

Vanaf 23 september wordt het nieuwe briefje van 10 euro in omloop gebracht. Uiterlijk is er niet veel veranderd aan het biljet: zowel de kleur als de stijl zijn gebleven. Maar het biljet is moeilijker te vervalsen dan het huidige en ook van betere kwaliteit, zodat het minder snel slijt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

7 banken mogelijk betrokken bij belastingontwijking

Zeven Nederlandse financiële instellingen zijn mogelijk betrokken bij belastingontwijking. Deze banken en verzekeraars doen "uiterst vaag" over wat zij doen om belastingontwijking te voorkomen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Autobranche nog niet uit het dal

Dat het aantal faillissementen in de autobranche is gedaald, betekent niet dat het veel beter gaat in de sector. 

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Aantal 65-plussers in de laatste 20 jaar ongeveer verdubbeld

In Japan is het aantal 65-plussers in de laatste 20 jaar ongeveer verdubbeld en men voorspelt een stijging tot 40 procent van de bevolking in 2060. In het zicht van deze ontwikkeling die ook voor Europa (inclusief Rusland) realistisch is (en voor China) begint men te beseffen hoe desastreus dit uit gaat pakken voor de economie.

Bron: woonbond.nl
Geplaatst: woensdag 3 september 2014

Steeds meer huurders hebben huurtoeslag nodig

De kosten voor de huurtoeslag zijn daarmee opgelopen tot 2,4 miljard euro. Dat bleek uit het jaarverslag huurtoeslag dat minister Blok vorige week aan de Tweede Kamer stuurde.

Deze stijging is deels te verklaren door de stijgende werkloosheid. Steeds meer mensen zitten in een financiële situatie waarbij ze aanspraak moeten maken op de huurtoeslag. Maar de huurverhogingen spelen ook een belangrijke rol. Door de hogere huren wordt er meer aanspraak op huurtoeslag gedaan. Minister Blok wil komend jaar 31 miljoen euro bezuinigen op de huurtoeslag. Huurders worden dus niet alleen geconfronteerd met hogere huren, de tegemoetkoming voor huurders met een smalle beurs wordt ook minder. De Woonbond roept de Tweede Kamer op niet in te stemmen met het voorstel van de minister.