Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19331 tot 19335
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 september 2014

De tegenstellingen in goud en zilver

Er valt een merkwaardig verschil op te merken tussen beide edelmetalen op de papiermarkt noterend op de NYSE volgens Zerohedge en Bloomberg. SLV is een fonds van het type ETF gelinkt aan zilver en GLD is gelinkt aan de goudprijs.

Bij analyse van beide ETF’s zien we dat er kopers zijn van zilver en vooral verkopers van goud, er is een instroom van zilver en een sterke uitstroom van goud.

Wie de agressieve goudverkoper is, blijft een raadsel.

De sterke instroom van zilver kan verklaard worden door de eindconsument die zilver , ook wel “poor man’s gold” genoemd, blijft inslaan. Hij ziet hier een opportuniteit. De toenemende verkoop van zilveren munten en baren op de fysieke markt bevestigt dit. Zijn vele industriële toepassingen doen hier nog een schep boven op. Ooit raakt het op!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Is Bitcoin een bedreiging voor de bankwereld?

Deze vraag kan aan niemand beter gesteld worden dan aan een centrale bank. De Engelse centrale bank geeft zijn visie.

Op dit moment is het gebruik van Bitcoin in Engeland nog niet ingeburgerd en dus zeker geen bedreiging. Het gebruik is er nog minimaal. De technologie die achter Bitcoin zit is wel interessant.

Een nadeel van Bitcoin is volgens de bank of Engeland dat zijn transactiekosten bij gebruik toenemen. Alhoewel deze nu nog laag zijn, nemen ze toch toe. Hoe meer transacties er gebeuren hoe groter deze kosten zullen zijn zit verwerkt in zijn design. Dit kan een domper zetten op het toekomstig gebruik.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 september 2014

België haalt 2 miljard euro op aan laagste rentes ooit

België heeft 2,006 miljard euro opgehaald met de uitgifte van overheidsobligaties op tien en twintig jaar. Dat gebeurde opnieuw, zonder veel verrassing, aan de laagste rentes ooit. Dat blijkt uit een mededeling van het Agentschap van de Schuld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Nieuw 10-eurobiljet vanaf dinsdag in de omloop

Aan het nieuwe biljet zijn verschillende veiligheidspunten toegevoegd, zodat ze minder makkelijk te vervalsen zijn. Een portret van Europa (een vrouwelijke figuur uit de Griekse mythologie) is te zien in het hologram en het watermerk.

Daarnaast staat er een smaragdgroen nummer op het biljet dat bij beweging van kleur verschiet naar donkerblauw.

Het nieuwe papiergeld gaat naar verwachting langer mee. De biljetten krijgen een extra coating en hoeven daardoor minder vaak te worden vervangen.

De komende jaren vervangt de Europese Centrale Bank (ECB) alle eurobiljetten uit de eerste serie door de 'Europaserie'.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Column Kees de Kort | Kraan open en geld smijten

Het grote beeld van de wereldeconomie is in essentie een wereldwijd afzwakkende groei. En dat moet anders, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Dat moet gecounterd worden. Zet de kraan open en smijt er geld tegenaan."