Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 19336 tot 19340
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 september 2014

Mujagic`s:Hoe centrale banken ons geld vernietigen

Na het panelgesprek is het de beurt aan Edin Mujagic. Deze man toont meteen een grafiek onder het motto”: “Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Dus, je kan je wel voorstellen hoeveel afbeeldingen ik heb als ik 6000 woorden te zeggen heb.”

De eerste grafiek die Mujagic ons toont is het inflatiecijfer van Noorwegen sinds de 16de eeuw. Daarop volgen de rest van Scandinavië, het VK en de VS.

Volgens Mujagic is inflatie iets heel normaals, alleen het gedrag ervan in de laatste 60 of 70 jaar is dat allesbehalve:”Het herstel hebben we in die laatste periode volledig uitgeschakeld.”

Prijsdalingen zouden even zeldzaam zijn als het zien van de komeet van Halley. Dat impliceert dat deflatie of het lage inflatieniveau van de laatste tijd iets heel uitzonderlijks is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 september 2014

Falkvinge:”Cryptovaluta is een geweldige uitvinding. Leer van onze fouten uit het verleden”

Na enkele aankondigingen die Buitink “huishoudelijke mededelingen” noemt, geeft hij de micro door aan Rick Falkvinge, van de albekende Piratenpartij.

Falkvinge stelt daarop zijn partij voor en wat dat te maken heeft met de financiële wereld. Bitcoin krijgt daarom een prominente plaats in zijn voorstelling.

Net zoals in de vorige twee presentaties gaat hij daarvoor terug in de tijd en maakt de analogie met het kopiëren van muziek met audiocassettes.

“Kopiëren was legaal in de jaren ‘80”, zegt Falkvinge, ”dan kwam Napster die het mensen gemakkelijker maakte om muziek te delen. En, de muziekindustrie eiste dan vergoed te worden voor het feit dat mensen muziek kopieerden.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 september 2014

Raketaanval in Donetsk

Russia Today maakt melding van een krachtige explosie in een munitiefabriek in Donetsk.

Volgens militaire bronnen zou de fabriek zijn getroffen door twee raketten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 20 september 2014

Beursgang Alibaba maakt 400 rijksten nog rijker

De 400 rijkste mensen ter wereld hebben hun gezamenlijke vermogen deze week met 6,5 miljard dollar zien stijgen na de spectaculaire beursgang van internetgigant Alibaba.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 20 september 2014

Het verschil tussen fiat geld en cryptovaluta:”Het is maar wat je ermee van plan bent.”

Als laatste punt haalt Brosens aan dat er wel degelijk controlemechanismen bestaan om krediet- en geldschepping “in het gareel te houden.

Daarvoor hebben centrale banken 5 tools ter beschikking:

Is het huidig systeem van geldschepping dan slecht, vraagt Brosens zich af:”Dat klinkt flauw maar het is niet goed of slecht.”

Brosens stelt daarop dat krediet op zich niet slecht is, het is maar wat je ermee doet. En wat is het verschil van het huidige geldvorm met cryptovaluta?