Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 19346 tot 19350
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Verbluffende cijfers vanuit Australië

De economie in Australië is ook weer aan de betere hand, dat is duidelijk. De afgelopen week hebben we echter twee cijfers ontvangen vanuit Australië die voor enige verwarring zorgden. De meeste mensen zijn er namelijk van overtuigd dat deze macrocijfers niet juist zijn. Het verschil in waarde was namelijk wel erg groot.

Wij zullen u niet langer in spanning houden. Misschien hebt u er al iets over gehoord; de Australische werkloosheid is de afgelopen maand flink in waarde gedaald. Als we de cijfers mogen geloven bedraagt de werkloosheid in Australië op dit moment nog slechts 6,1%. Eerst bedroeg deze werkloosheid nog 6,4%. We mogen dus wel spreken van een drastische verandering.

Uiteraard zorgde dit werkloosheidscijfer voor enige ophef onder de waarnemers. Op dit moment zijn er ruim 11,7 miljoen Australiërs aan het werk. Dat is een nieuwe All Time record. Het is dus duidelijk dat de Australische economie aan de betere hand is.

Ook maakte Australië bekend dat er in augustus ruim 121.000 nieuwe banen waren bijgekomen. Dit cijfer zorgde voor de meeste verbazing. De waarnemers hadden namelijk gerekend op een toename van 15.000 banen. Het uiteindelijke macrocijfer was dus bijna 10 keer zo goed.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Waarom daalt ook de Bitcoin koers?

De prijs van Bitcoin heeft het zwaar de laatste tijd en de trend lijkt zich door te zetten, de Euro koers ging vorige week in 1 dag bijna 10 procent onderuit. Ook andere munten zoals Litecoin, Namecoin en Peercoin deden het niet veel beter. Zoals altijd is het zoeken naar een reden voor de koersdaling maar die is niet eenduidig aan te wijzen. Er zijn geruchten over prijsmanipulatie maar anderen geven ook de grotere acceptatie van Bitcoin of de sterke Dollar de schuld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 21 september 2014

Tienduizenden Russen betogen tegen Poetin in Moskou

Tienduizenden Russen hebben zondag in Moskou tegen het Oekraïne-beleid van president Vladimir Poetin geprotesteerd. Het was de grootste vredesmars in maanden.

De betogers demonstreerden tegen het feit dat Russische militairen en vrijwilligers in Oost-Oekraïne aan de kant van de separatisten meevechten.

“Poetin, hou op met liegen!” was een van de leuzen van de betogers, evenals: “Handen af van Oekraïne!”. Zij eisten bestraffing van de “oorlogshitsers”. Op de spandoeken stonden leuzen als: “Waarvoor sterven onze soldaten?”. De betogers hadden zowel Russische als Oekraïense vlaggen bij zich.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 21 september 2014

Grootste deel belastinginkomsten komen van een kleine groep mensen

In de VS betaalt 1% van de inkomens 37,4% van alle belastingen  Ze betalen zelfs evenveel aan belastingen als 95% van de bevolking samen.

In Groot-Britannië betaalt diezelfde 1% bijna 30% van alle belastingen.

Het is eigenlijk behoorlijk verontrustend dat een land zo afhankelijk is van een kleine groep mensen om de overheid te financieren. 

Nu weet ik niet precies hoeveel van alle belastinginkosten de 1% in België ophoest, maar ik kan me voorstellen dat het cijfer hier vergelijkbaar is. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 21 september 2014

De goudprijs kan nog lager

Ben Kramer-Miller laat er geen twijfels over bestaan: hij is en blijft een goudkever pur sang. Goud bezit volgens hem het potentieel om vanaf de huidige niveaus nog fors hoger te klimmen. Maar volgens Kramer-Miller hoeven we ons geen illusies te maken dat de opwaartse beweging in één vloeiende beweging zal verlopen.

Hij verwacht dat de goudprijs vanaf de huidige prijsniveaus nog lagere regionen kan verkennen en baseert zich om die veronderstelling hard te maken op de evolutie van de Market Vectors Gold Miner ETF (NYSEARCA:GDX). Deze ETF voert namelijk af en toe oncontroleerbare bewegingen uit.

Die bewegingen bij de GDX gebeuren hoofdzakelijk intraday en geven blijk van grote onderliggende onzekerheid. De investeerders zijn eigenlijk stuurloos en sturen de Market Vectors Gold Miner ETF alle kanten uit. Er zit namelijk geen duidelijke richting in het patroon van kopers en verkopers.

De wilde swings in de GDX laten vermoeden dat er een correctie in dit fonds op handen is. Inderdaad is de ETF vrij sterk in koers gestegen zonder dat veel investeerders dit in de gaten hadden. Een correctie zou dus niet meer zijn dan de gewoonste zaak in de wereld, als we Kramer-Miller mogen geloven.