Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 19346 tot 19350
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

We doen eens zot – Koop goudmijnaandelen … NU!

De goudprijs krijgt vandaag weer een forse tik te verwerken met een daling van net geen 2 % op het moment van schrijven. Toch is het een goed idee om goudmijnaandelen te kopen. De junior goudmijn index GDXJ staat sinds het begin van het jaar nog steeds meer dan 30 % hoger ondanks de daling van 3 % vandaag, sinds 1 juni hebben ze een stijging van 20 % gerealiseerd en de stijging is mogelijk nog lang niet ten einde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

“Goud is saai”

De spanningen in Oekraïne hebben ervoor gezorgd dat goud en andere edele metalen niet significant lager noteren op de beurs. Dat moet alvast blijven uit een bericht van MarketWatch. Goud (GCZ4) voor levering in december noteert 0,8% lager en staat op 1 277,20 USD per ounce. Zilver daarentegen staat op 19,32 USD per ounce of 0,4% lager dan gisteren.

Tijdens het weekend hebben de gevechten tussen overheidseenheden en de separatisten nochtans gezorgd voor een lichte prijsstijging. Dat wil niet zeggen dat goud zich op volledig veilig terrein bevindt – integendeel – maar wel dat er zicht is op verbetering.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

Goudprijs daalt opnieuw fors na sluitingsdag op Wall Street

De goudprijs maakt vandaag weer een sterke duikeling. Dit doet me terug denken aan de fantastische serie “House” waarin Doctor House altijd zei: “Toeval bestaat niet” en vooral “Iedereen liegt”. Naarmate de geopolitieke spanningen toenemen, zou de goudprijs een toevluchtsoord moeten zijn, maar niets is minder waar. De evolutie van de goudprijs is vooral van technische aard geworden. Het lijkt echter dat er algoritmes zijn die de goudprijs kunstmatig willen onderdrukken. Deze algo’s lopen door, ook al is de beurs gesloten. Bij de opening van de beurs stapelen deze verkooporders zich op wat resulteert in een forse daling van de goudprijs. Te ver gezocht? … Kijk eens naar Zerohedge.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

Alle elementen zijn in plaats om soap te maken van Argentijnse defaultcrisis

Herinner je je Argentinië? Niet het verre land in Zuid-Amerika dat iedereen wel eens hoopt te bezoeken maar wel de economische ramp dat het geworden is. Weet je nog dat Argentinië heeft besloten om geen enkele schuldeiser terug te betalen of interesten te geven op uitstaande schulden.

Vorige week is George Soros zelfs zover gegaan om Bank of New York Mellon (BNYM) voor de rechter te dagen. De reden? De bank weigert 539 miljoen USD van Argentinië aan de obligatiehouders te geven in rente. Volgens Soros is dat onwettig omdat dat bedrag, in tegenstelling tot andere schulden, niet onderhevig is aan het rechtssysteem in de Verenigde Staten (VS) maar wel valt onder het Britse recht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

Frankrijk legt het grote probleem in Europa pijnlijk bloot

Europa is nog steeds in twee verdeeld als het aankomt op oplossingen voor de Europese crisis. Frankrijk wil meer onconventionele maatregelen van de Europese Centrale Bank, meer fiscale stimulus en een losser beleid voor de begrotingstekorten. Duitsland wil … dit niet en trek van leer tegen iedereen die zich niet aan de regels wilt houden.

Frankrijk wil met andere woorden het gemakkelijke pad en Duitsland verkiest de langdurige pijn. Angela Merkel vroeg zich recent zelfs nog publiek af of Mario Draghi van koers veranderd is met betrekking tot de besparingsprogramma’s.