Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 1936 tot 1940
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 april 2017

De waarde van Bitcoin stijgt meer dan $1 miljard dankzij Japan en Rusland

De prijs voor 1 Bitcoin steeg meer dan $100 de laatste week. In Japan werd Bitcoin officieel goedgekeurd als betaalmiddel en ook Rusland werkt aan een wetgeving om de cryptomunt legale status te geven. Dit gaf de grootste digitale munt opnieuw een duw in de rug. De stijging verhoogde de marktkapitalisatie opnieuw met meer dan $1miljard.

Bitcoin kent een wat hobbelig parcours de laatste weken en maanden. De cryptomunt die 6 van de afgelopen 7 jaren de beste munt op aarde was, kende heel wat problemen na een opnieuw fantastische start van het jaar. Maar Japan en Rusland steken nu de munt een hart onder de riem.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 april 2017

Goudprijs schiet de hoogte in dankzij Trump

De jongste verklaringen van president Donald Trump - "de Amerikaanse dollar is te duur en op die manier schadelijk voor de economie" - hebben sterke prijsbewegingen op de financiële markten veroorzaakt. Ook de goudprijs schoot de hoogte in. Vandaag is 31,1 gram goud - een 'ounce' - 1.288,67 dollar waard en dat is de hoogste stand sinds november 2016. De vraag naar goud nam buiten de dollarzone toe, omdat de munteenheed plots sterk gedaald was.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 april 2017

Het schuldenprobleem wordt groter en groter…

We leven in een wereld waar nog maar zelden wordt omgekeken naar de enorme schuldenbalans die boven ons hoofd hangt. Iedereen weet wel dat een alsmaar stijgende schuld niet eeuwig door kan gaan, maar vooralsnog schuiven we dit probleem liever door naar de volgende generatie.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 14 april 2017

Paasboodschap

Voor iedereen die de polonaise wilde gaan lopen omdat de economie de goede kant op gaat, heeft BNR-macro-econoom een ontnuchterende boodschap: denk eens wat meer aan de spaarcenten!