Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 19356 tot 19360
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Daling Zilverprijs van 19% in 3 maanden

De daling van de zilverprijs de afgelopen 3 maanden is met name te danken aan de stijging van de Dollar. De waarde van de Dollar beïnvloed de prijzen van grondstoffen. Sinds begin juli is de Amerikaanse Dollar 7,3% meer waard geworden uitgedrukt in Euro’s. De koers van de Euro/USD zakte van 1,3641 naar 1,2643. De zilverprijs boekte in die periode een daling van maar liefst 19%. De goudprijs daalde, in Dollars, met 8,9%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Daarom valt onze economie uiteen: niemand durft een beslissing maken

Op de financiële markt is het nog even zoeken naar enige stabiliteit. Dat meldt ZeroHedge. Onafhankelijk van de tijdzone hebben nagenoeg alle aandelenkoers een flinke duik genomen. De verwachting dat de Federal Reserve het QE-programma – de derde in een rij – eindelijk gaat stopzetten deze maand heeft er veel mee te maken.

Nadat Mario Draghi zijn vergadering gisteren heeft gehad, zoeken beleggers ook naar een antwoord van de Europese Centrale Bank (ECB) in het beleid van de monetaire leiders. Het besluit dat de centrale bankiers hebben getrokken, is allebehalve veelbelovend: op korte termijn is economische groei geen realistisch doel voor onze politici.

Dat is ook niet verwonderlijk als je weet dat Frankrijk en Italië in de uiterst dikke puree zitten. Hun respectievelijke economie is ofwel aan het stagneren of aan het krimpen – en dat is slecht nieuws. “Daardoor moeten zowel president Hollande als Italiaanse premier Renzi een aanval voorbereiden op drie fronten”, meldt ZeroHedge.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Aandelenkoersen stijgen ook zonder economische groei

De verwachtingen voor de wereldwijde economische groei is sinds eind 2012 alleen maar naar beneden bijgesteld, maar dat lijkt beleggers niet te deren. Sindsdien is de MSCI World, een index van wereldwijde aandelen, met 20% gestegen. Wat zegt de beurs nog over de kracht van de economie?

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

"Het is afgelopen met Frankrijk. Niets werkt, en nog erger: het kan niemand iets schelen"

Frankrijk John Lewis, in het Verenigd Koninkrijk alom geprezen als het beste warenhuis, mocht deze week in Parijs ook een internationale prijs in ontvangst nemen. Erg dankbaar lijkt CEO Andy Street niet: hij trakteerde gastland Frankrijk op een vernietigende analyse. "Het is afgelopen met het land", zei hij gisteren in Londen.

Bron: Kitco
Geplaatst: vrijdag 3 oktober 2014

Ook platina markt wordt gemanipuleerd

Gold Cartel author Dimitri Speck is back on Kitco News to share his latest manipulation findings in the precious metals markets. According to Speck, there are price discrepancies in the platinum market during the time of the morning and afternoon fixes. “In my opinion, the core problem with the precious metals manipulation is not only the fixing but the manipulation of the futures markets itself,” he says. “And this will not stop through the changing of the fixing rule.”

[...]