Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 19361 tot 19365
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

Column Kees de Kort | Er borrelt van alles onder de oppervlakte

In Amerika hebben veel steden het zwaar. Detroit vroeg in 2013 faillissement aan. Er moet een algemene regeling komen voor steden in moeilijkheden, vindt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

Euro op laagste punt in jaar tijd

Een goedkopere euromunt is goed nieuws voor de export in de muntunie.

Door tegenvallende groeicijfers in de eurozone neemt de druk op de Europese Centrale Bank (ECB) toe om donderdag maatregelen aan te kondigen. Die kunnen de inflatie een boost geven en het herstel van de economie stimuleren, maar hebben mogelijk ook invloed op de koers van de euro.

Bron: beurz.com
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

Bodem zilvervoorraad Shanghai in zicht

De Shanghai Futures Exchange publiceert via haar website de voorraadniveaus van de metalen die daar verhandeld en geleverd worden.

Uit de grafiek van de zilvervoorraad hieronder is een duidelijke trend te zien. Het trendkanaal is bepaald over de laatste 2 jaar en als we van het gemiddelde uit mogen gaan is op 1 oktober de zilvervoorraad van Shanghai op.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

Fidel Castro voorspelt einde euro en dollar

Het "destructieve politieke en economische beleid van het Westen" zal er volgens Fidel Castro toe leiden dat de euro en dollar binnenkort afhankelijk worden van de Russische roebel en de Chinese yuan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 2 september 2014

Energieprijzen drukken wereldwijd inflatie

De lage prijzen voor energie zorgen wereldwijd voor een lagere inflatie. De gemiddelde inflatie in de 34 grootste markteconomie├źn bedroeg in juli 1,9 procent, tegen 2,1 procent in juni.