Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 19386 tot 19390
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Wist jij dat je iedere dag goud in handen hebt? Letterlijk!!

Op 9 september komt Apple meer dan waarschijnlijk met de iPhone6 naar de markt. Veel liefhebbers van Apple producten zullen hun oude smart phone omruilen naar de nieuwe iPhone6. Ze vergeten dan wel eens dat ze eigenlijk goud weggooien, letterlijk dan. Uit een onderzoek blijkt dat de Amerikanen ieder jaar voor $ 60 miljoen aan goud en zilver weggooien in smart phones.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Ook inflatie eurozone daalt verder richting nulpunt

De inflatie in de eurozone is in augustus volgens een eerste snelle schatting uitgekomen op 0,3 procent. In juli was er nog sprake van 0,4 procent inflatie op jaarbasis, zo meldt de Europese statistiekdienst Eurostat. Het gaat om het laagste peil in bijna vijf jaar.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Nigeria ruilt Dollar in voor Yuan

De Centrale Bank Nigeria is van plan om meer van haar reserves in de Chinese Yuan aan te houden, zo meldt Bloomberg op haar website. De totale reserves van Nigeria hebben een waarde van $43 miljard. Nigeria wil minder Amerikaanse Dollars en meer reserves in de Chinese Yuan. De Yuan of renminbi wint een steeds grotere rol in de wereldhandel en wordt vaker gekozen als valuta om reserves in aan te houden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Noorse staatsfonds toont hoe het moet: portefeuille brengt net geen 24 miljard op

Terwijl de Europese economie, met sommige West-Europese landen op kop, drastisch moeten besparen om begrotingsdoelstellingen te halen of zelfs maar de rekeningen van dit jaar te kunnen betalen, gaat het Noorwegen voor de wind. De pensioenfonds van de Noorse overheid heeft een return in weten te realiseren in Q2 van 192 miljard NOK of 31 miljard USD of 23,6 miljard EUR.

Bron: energienieuws.info
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Effecten geopolitieke spanningen op olieprijs pas op termijn zichtbaar

Ondanks geopolitieke spannen dalen de olieprijzen. Toch heeft de politieke onrust wel effect op de prijzen. Overproductie en problemen op termijn kunnen leiden tot een inhaaleffect.