Nieuws / Artikelen met het woord

57643 artikelen gevonden. Artikel 19386 tot 19390
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Pond stijgt na peiling Schots referendum

De wisselkoers van het Britse pond is donderdag naar het hoogste punt van de afgelopen twee weken geklommen. 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 19 september 2014

Over banken, het geldsysteem en monetaire hervormingen

Ons geldsysteem is niet ideaal. Het is instabiel en vergroot verschillen tussen arm en rijk. Banken beheersen en exploiteren de geldsomloop voor eigen gewin. Ze maken en vernietigen geld. Zij bepalen wie geld in handen krijgt en waarvoor. In dit proces ontstaan prijsbubbels die telkens weer barsten. Geld is schaars en duur voor wie het echt nodig heeft. Voor rijken is geld goedkoop en onbegrensd beschikbaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Crisis laat nog altijd sporen na in Amerikaanse samenleving -> was deze achter de rug dan?

Alsof de crisis achter de rug is -> De financiële en economische crisis laat nog altijd diepe sporen na in de Amerikaanse samenleving. Veel gezinnen voelen nog dagelijks de gevolgen ervan. Dat heeft voorzitster Janet Yellen van de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, vandaag gezegd in een toespraak in Washington.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Gaat het steenkoolverbruik in China dalen?

De Chinese economie gebruikt de helft van alle steenkool, die jaarlijks wereldwijd wordt geproduceerd. In het afgelopen decennium groeide de hoeveelheid steenkool, die China per jaar opstookt snel. Van 868 miljoen ton olie-equivalent in 2003 tot 1925 miljoen ton olie-equivalent in 2013: een toename van 120% in 10 jaar tijd.

De hoeveelheid steenkool die China zelf produceert is gigantisch: 1840 miljoen ton olie-equivalent in 2013: 95% van de hoeveelheid die China verbruikte in 2013. De overige 5% werd geïmporteerd uit Australië en Indonesië.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Spanje bespaart miljarden door hervormingen in openbaar bestuur

Spanje heeft op een jaar tijd meer dan 10 miljard euro uitgespaard door hervormingen door te voeren in het openbaar bestuur. Door inkoopcentralisatie bijvoorbeeld konden de uitgaven met 176 miljoen euro verminderd worden, zo zei de Spaanse premier Mariano Rajoy vandaag in Madrid. Spanje baant zich langzaam een weg uit de economische crisis en brengt zijn publieke financiën op orde.