Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 19391 tot 19395
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Tanker met miljoen vaten olie van de radar verdwenen

Een olietanker met aan boord een miljoen vaten ruwe olie is in de Golf van Mexico van de radar verdwenen. Volgens media is er geen sprake van een scheepsramp, maar schakelde de bemanning van de zeereus United Kalavrvta, die onder Iraaks-Koerdische vlag vaart, het AIS-volgsysteem allicht moedwillig uit omwille van een dispuut met Irak over de export van olie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

IMF stemt in met nieuwe noodleningen voor Oekraïne

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft ingestemd met de uitkering van 1,4 miljard dollar (bijna 1,1 miljard euro) aan nieuwe noodleningen voor Oekraïne.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Nieuwe sanctie: Russische bijen niet langer welkom op Europese bloemen

De handelsoorlog tussen de Europese Unie en Rusland heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Bloemen op Europese bodem mogen niet langer worden bestoven door Russische bijen. Er zijn in Europa voldoende bijen en andere insecten om voor bestuiving te zorgen en de Europese landbouwministers willen niet langer dat Russische bijen nectar stelen uit Europese bloemkelken. Als Rusland zo graag Europese honing wil, dan kunnen ze dat gewoon kopen. Russische bijen, die toch de grens oversteken zullen met insecticide en vliegemeppers verjaagd of gedood worden. [Leest u verder ... ]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Zijn we weer afhankelijk van het Midden-Oosten?

En we worden wakker:

De Amerikaanse regering wreef zich in de handen toen de berichten over de ontdekking van grote voorraden aan schaalolie en –aardgas binnen liepen. Het leek wel alsof het hemels manna uit de hemel was neergedaald. Niemand had er ooit op gerekend dat zoiets als fracking de ontginning van grote voorraden aan energie zou mogelijk maken.

Maar we weten allemaal dat sprookjes niet bestaan en dat is dus ook in de U.S. gebleken. Het blijkt allemaal niet zo’n vaart te lopen als de optimisten ons wilden doen geloven. De eerste problemen doken op in het Monterey Basin waar de ontginbare voorraden niet zo groot waren als aanvankelijk werd gedacht. Meer zelfs, ze bleken relatief bescheiden.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Verdere stijgingen van zink- en nikkelprijzen door tekorten – Scotia

De Canadese Scotia bank analyseert de basismetalen, en concludeert dat de productie van zink dit jaar lager is dan de vraag. De hoeveelheid zink opgeslagen in warenhuizen slinkt snel.

De zinkprijs is dit jaar al 17% gestegen, maar grotere prijsstijgingen zijn volgens Scotia nodig om mijnbouwers ertoe te bewegen nieuwe projecten voor productieuitbreiding op te starten. Scotia ziet de zinkprijs stijgen naar $1.60 per pond in 2020. Hedge Fund Citrine Capital ziet op korte termijn al een prijsstijging van 15%, en Morgan Stanley ziet de tekorten duren tot in ieder geval 2018. De belangrijkste reden voor de krappe zinkmarkt ligt in het feit dat de productie achterblijft bij een aanhoudende vraag. De Century mijn in Australië gaat binnenkort sluiten, en er zijn geen noemenswaardige nieuwe projecten die het tekort kunnen opvangen.