Nieuws / Artikelen met het woord

57841 artikelen gevonden. Artikel 19396 tot 19400
Bron: belegger.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Euro mogelijk naar 1,10

De euro is naar het laagste niveau in 2 jaar gezakt. De munt is nu rond de 1,27 dollar waard. Volgens sommige analisten is dit slechts het begin en kan de koers zakken naar niveaus die we sinds 2003 niet meer hebben gezien.

In een interview met CNBC stelt Mitul Kotecha, hoofd van FX Strategy Asia Pacific bij Barclays, dat de euro gevoelig is voor een aanzienlijke koersval. ‘Wij verwachten een neerwaartse trend die meerdere jaren kan duren, als gevolg van de zwakke economische outlook voor de eurozone.’

‘Wij hebben de vooruitzichten voor de euro voor de komende 12 maanden gewijzigd van 1,25 naar 1,10, waarbij de meeste afwaardering in de eerste 6 maanden plaats zal vinden. We zien dus een aanzienlijke afzwakking van de munt. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de zwakke economische prestaties. Wij denken dat de ECB niet ontkomt aan kwantitatieve verruiming.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

China pompt 81 miljard dollar in de economie

Twee weken geleden werden de beleggers blij gemaakt met goed nieuws vanuit China. De Chinese overheid zal de komende maanden 500 miljard Yuan gaan investeren in de 5 grootste Chinese banken. Dit komt overeen met ongeveer 81 miljard dollar. Elke bank zal 100 miljard Yuan gaan krijgen.

Uiteraard reageerden de beleggers euforisch op dit nieuws. Maar mogen we eigenlijk wel blij zijn met dit nieuws? Het is namelijk ook een teken van zwakte. De Chinese overheid heeft alles nog niet op een rijtje, want anders was deze stimulans niet nodig geweest.

Ook zal de Chinese staatsschuld door deze maatregel weer gaan toenemen. Het is dus duidelijk dat de meningen verdeeld zijn over deze ingreep. Naar alle waarschijnlijkheid zal er weer meer geld naar de markten toevloeien en dat is uiteraard het enige waar de beleggers mee bezig zijn. Wat voor gevolgen deze geldinjectie heeft, maakt voor de beleggers niks uit. Ze sluiten zich er volledig van af.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Sterkste daling olieprijs in ruim twee jaar

Handelaren in het zwarte goud gokken er op dat potentiële productieverstoringen in het Midden-Oosten in de VS en elders in de wereld worden gecompenseerd.

De futures (termijncontracten) voor zowel Brentolie als ruwe Amerikaanse olie zijn sinds begin juli met 13 procent gedaald. Enerzijds staat de productie in Irak, de op een na grootste olieproducent binnen OPEC, onder druk door de bombardementen op doelen van Islamitische Staat, terwijl de productie in de VS blijft aanzwellen.

Dat is een groot verschil met de situatie in 2011 en 2012 toen conflicten in Libië en met Iran juist zorgden voor een scherpe stijging van de olieprijzen. Een vat Brentolie werd dinsdagochtend verhandeld voor 97,36 dollar, ruwe Amerikaanse olie kostte 94,71 dollar per vat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

Het zijn slechte dagen voor de oliebelegger

West Texas Intermediate (WTI) is naar het hoogste niveau gestegen van de laatste twee weken. Oliebeleggers speculeren daarmee op verdere groei van de Amerikaanse economie. Dat heeft Bloomberg gemeld.

Futures komen 1,1% hoger uit nadat een rapport van de overheid heeft aangetoond dat de consumentenuitgaven in de Verenigde Staten (VS) zijn opgeveerd in augustus.  Toch is het te vroeg om victorie te kraaien: zowel WTI als Brent zijn op koers om het grootste kwartaalverlies te noteren in meer dan twee jaar.

Dat wil zeggen dat de bescheiden prijsstijgingen wel een reflectie zijn van het herstel van het Amerikaans consumentenvertrouwen maar belangrijker in dat geval is de olieproductie. Alle olieproducenten samen, brengen nog steeds te veel ruwe olie op de markt om van enig significant prijsherstel te kunnen spreken.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: dinsdag 30 september 2014

'Club van Rome had gelijk'

Vreemd dat de plottervrinden met geen woord reppen over Australisch onderzoek waarin het einde van de wereld wordt voorspeld. Dat wil zeggen: de universiteit van Melbourne heeft het legendarische doemboek Limits to Growth van de Club van Rome uit 1972 nog eens doorgespit en vastgesteld dat de voorspelde ineenstorting van de wereldeconomie voor 2070 toch heel realistisch is. Natuurlijke rijkdommen worden in sneltempo opgebruikt, de vervuiling neemt toe en de (voedsel-)productie per hoofd stijgt. Ook de bevolking gaat pijlsnel de hoogte in.

Tussen 2015 en 2030 zou er een domino-effect ontstaan van dalende voedselproductie, besparingen op vlak van gezondheid en onderwijs en een stijgend sterftecijfer. Daardoor zou de wereldbevolking sterk afnemen, met ongeveer een half miljard per decennium. De levensstandaard valt uiteindelijk terug naar een niveau dat vergelijkbaar is met dat van begin 20ste eeuw.