Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 19396 tot 19400
Bron: nugeld.nl
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Dit moet u weten over inflatie

Inflatie kan ontstaan door hogere productiekosten, hogere importprijzen en hogere belasting.

Economen hebben verschillende visies op de oorzaak van inflatie, waar de hoeveelheid geld ten opzichte van de productie een grote rol speelt. Volgens Keynes ontstaat inflatie als het gevolg van veranderingen in vraag en aanbod.

In de meeste landen, waaronder Nederland, wordt de consumentenprijsindex (CPI) gebruikt om inflatie te meten. Inflatie wordt berekend als procentuele stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Tanker met miljoen vaten olie van de radar verdwenen

Een olietanker met aan boord een miljoen vaten ruwe olie is in de Golf van Mexico van de radar verdwenen. Volgens media is er geen sprake van een scheepsramp, maar schakelde de bemanning van de zeereus United Kalavrvta, die onder Iraaks-Koerdische vlag vaart, het AIS-volgsysteem allicht moedwillig uit omwille van een dispuut met Irak over de export van olie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

IMF stemt in met nieuwe noodleningen voor Oekraïne

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft ingestemd met de uitkering van 1,4 miljard dollar (bijna 1,1 miljard euro) aan nieuwe noodleningen voor Oekraïne.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Nieuwe sanctie: Russische bijen niet langer welkom op Europese bloemen

De handelsoorlog tussen de Europese Unie en Rusland heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Bloemen op Europese bodem mogen niet langer worden bestoven door Russische bijen. Er zijn in Europa voldoende bijen en andere insecten om voor bestuiving te zorgen en de Europese landbouwministers willen niet langer dat Russische bijen nectar stelen uit Europese bloemkelken. Als Rusland zo graag Europese honing wil, dan kunnen ze dat gewoon kopen. Russische bijen, die toch de grens oversteken zullen met insecticide en vliegemeppers verjaagd of gedood worden. [Leest u verder ... ]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 augustus 2014

Zijn we weer afhankelijk van het Midden-Oosten?

En we worden wakker:

De Amerikaanse regering wreef zich in de handen toen de berichten over de ontdekking van grote voorraden aan schaalolie en –aardgas binnen liepen. Het leek wel alsof het hemels manna uit de hemel was neergedaald. Niemand had er ooit op gerekend dat zoiets als fracking de ontginning van grote voorraden aan energie zou mogelijk maken.

Maar we weten allemaal dat sprookjes niet bestaan en dat is dus ook in de U.S. gebleken. Het blijkt allemaal niet zo’n vaart te lopen als de optimisten ons wilden doen geloven. De eerste problemen doken op in het Monterey Basin waar de ontginbare voorraden niet zo groot waren als aanvankelijk werd gedacht. Meer zelfs, ze bleken relatief bescheiden.