Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 19401 tot 19405
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Duitse spaarders vluchten naar Nederland door lage rente

De rentepolitiek van de Europese Centrale Bank doet veel Duitse spaarders naar het buitenland vluchten. Op hun lopende en spaarrekening krijgen ze nauwelijks nog rente, daarom brengen Duitsers momenteel voor miljardbedragen hun spaargeld naar andere landen. Vooral Nederland is populair.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Column Kees de Kort | De ivoren toren van Janet Yellen

De Fed heeft voorspellingen gedaan over de toestand van de Amerikaanse economie. Een positief verhaal, met 2 procent groei en volgend jaar nog meer, zegt macro-econoom Kees de Kort. Maar over mogelijke tegenvallers geen woord. "Als het IMF een voorspelling geeft is dat met allerlei kanttekeningen, maar daar doet de Fed niet aan."

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Wat als Groningen net als Schotland onafhankelijk wil worden?

Voorstanders van de Schotse onafhankelijkheid vinden dat ze te weinig profiteren van de olie-opbrengsten uit Schotse wateren. Ook in Nederland speelt een dergelijke kwestie. Groningers klagen dat ze wel de lasten dragen van de gaswinning in Slochteren in de vorm van aardbevingen, maar dat het geld richting Den Haag verdwijnt. Wat als Groningen het Schotse voorbeeld zou volgen? 

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Rusland richt reservefonds op om gevolgen sancties op te vangen

De Russische regering heeft ingestemd met de begroting voor de periode 2015 tot en met 2017 en gaat een reservefonds oprichten van 190 miljard roebel (3,8 miljard euro) om de negatieve gevolgen van de westerse sancties te kunnen opvangen. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Wat doen Schotse beleggers in paniek? Juist ja... goud kopen!!

Volgens ’s werelds grootste online goud en zilver handelaar, bullionvault, is de aankoop van fysiek goud in Schotland de laatste weken fors gestegen. Schotten die vrezen voor een “Yes” in het referendum over onafhankelijkheid vluchten dus naar goud. Zo bewijst goud eens te meer zijn ultieme toevluchtsoord in monetaire onzekere tijden.

Volgens bullionvault lagen de aankopen van fysiek goud in Schotland in de eerste weken van september 42 % hoger dan het gemiddelde van de voorgaande maanden. Dergelijke stijging op korte termijn is uiteraard geen toeval.

Concurrent van bullionvault, Coininvest, liet ook weten een significante stijging waar te nemen in Groot-Brittannië, waarschijnlijk komt een groot deel van deze stijging uit Schotland. De verkoop van goud en zilver ligt in augustus – september al 20 % hoger dan in juni – juli en de maand september is nog niet ten einde.