Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 19406 tot 19410
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

FBI-onderzoekt rol van Rusland bij hacken Amerikaanse banken

De FBI onderzoekt of de Russische overheid een rol heeft gespeeld bij een recente aanval van Russische hackers op JPMorgan Chase en minstens één andere Amerikaanse bank. Die zou mogelijk een wraakactie zijn geweest voor de sancties die tegen Rusland zijn ingesteld, zo meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

Kan Rusland de hegemonie van de US Dollar doorbreken ?

De Verenigde Staten heeft enkele goede redenen om van Rusland opnieuw staatsvijand nummer 1 te maken: het is goed voor de defensie industrie en het geeft het volk een gemeenschappelijke vijand zodat het niet naar de incompetenties van de overheid kijkt. Maar Rusland is ook de eerste echte grote uitdager om de Amerikaanse dollar ten val te brengen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

“8-stappenplan redding Euro”

Wim Grommen is in de pen geklommen en stuurde een open brief naar het IMF...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

De pijnlijke dood van de middenklasse

Ooit had de Verenigde Staten de meest welvarende middenklasse ter wereld, maar nu verdwijnt de middenklasse in snel tempo. De situatie in de Verenigde Staten is vergelijkbaar met Europa. Financiële repressie knijpt de middenklasse dood terwijl de rijken alleen maar rijker worden. Dit zijn enkele opvallende feiten die aantonen dat de Amerikaanse middenklasse in snel tempo weg kwijnt aldus The Economic Collapse, veel daarvan kan je doortrekken naar Europa.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

Volgens de geschiedenis is dit dé beste trade van dit moment

Terwijl de prijs van de meeste activa omhoog gaan de laatste maanden, is de prijs van twee belangrijke grondstoffen gedaald. Op enkele weken tijd verloren ze tot 25 % van hun waarde en staan ze op een niveau niet meer gezien sinds 2010. Ook toen geloofde niemand nog in hogere prijzen, tot ze op een jaar tijd verdubbelden.

De belangrijke grondstoffen die nu in de hoek zitten waar de klappen vallen, zijn maïs en tarwe. Twee grondstoffen die we dagelijks consumeren. In 2010 was er enorme droogte waardoor de oogst tegen viel en de prijzen door het dak gingen. Nu ervaren we het tegenovergestelde, het weer is perfect en de oogst dus ook, met kelderende prijzen tot gevolg.