Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19406 tot 19410
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Wat heeft de FED beslist?

De Amerikaanse centrale bank herhaald haar belofte om de rente nog een geruime tijd zeer laag (in de buurt van nul) te houden. Het suggereerde wel dat de rente tarieven sneller zouden kunnen stijgen dan vooraf was voorspeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Bollinger bekijkt het plaatje van de goudmijnaandelen

Het verhaal van het goud is inmiddels genoegzaam bekend. De goudprijs maakte een stevig slippertje, een beweging die gevolgd werd door de zilverprijs. De andere edelmetalen vertellen een ander verhaal, platina en palladium hebben vanwege de staking in de Zuid-Afrikaans mijnbouwsector veel beter stand kunnen houden.

Maar de grootste klappen waren er voor de goudmijnaandelen die met een hefboomeffect reageerden op de beweging in de goudprijs. Maar volgens de legendarische technical analyst John Bollinger is er hoop voor de goudmijnaandelen. John Bollinger nam het technische plaatje van de goudmijnaandelen onder de loep en stelde vast dat het goed was.

Bij de SPDR Gold Shares (GLD), het grootste gold-tracking fund in de wereld, stelde Bollinger in de afgelopen jaren heel wat back-and-forth movement vast. Op de chart zag hij dat een grote dalingsfase die enkele jaren heeft geduurd op de laatste benen loopt. Die beweging begon al in april 2011.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Piloten Air France dreigen met meer stakingen

Piloten van Air France dreigen ook volgende week het werk neer te leggen. Dat meldde de Franse krant La Tribune donderdag op basis van bronnen binnen de betrokken vakbond SNPL.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Wat u niet wordt verteld: Meer mensen aan het werk of is de participatiegraad gedaald?

Wat u hier niet leest is of de participatiegraad naar beneden is gegaan. Dat vertaalt de "mainstream media" als "meer mensen aan het werk"

De Nederlandse werkloosheid is in augustus met 13 duizend gedaald tot 632 duizend personen. Het is de vierde maand op rij dat de werkloosheid daalt. 

In augustus kwam het werkloosheidspercentage uit op 8,0 procent van de beroepsbevolking, terwijl dit in juli op 8,2 procent lag, maakte het

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 september 2014

Hoe lang is Frankrijk nog lid van de EU?

[...]

Het grootste probleem waar de ECB mee moet afrekenen is niet de economische groei. Het grootste probleem is namelijk de verdeeldheid die er in de Eurozone is ontstaan. Steeds meer mensen staan niet meer achter de plannen van de Europese Unie en als gevolg daarvan zijn er anti-Europese partijen ontstaan.

De meeste mensen denken vaak dat deze partijen toch geen kans van slagen hebben. Toch ziet het er in Frankrijk naar uit dat een anti-Europese partij de macht krijgt. De anti-Europese partij van Marine Le Pen lijkt in het jaar 2017 de grootste in Frankrijk te zijn. Wij horen u al zeggen dat het jaar 2017 nog ver van ons verwijderd is.

[...]