Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 19416 tot 19420
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

Iedereen raakt gewend aan de recordkoersen

Kunt u zich het afgelopen jaar nog herinneren? Voor degenen die aandelen hadden gekocht was dit hoogstwaarschijnlijk een gouden jaar. Een dergelijk jaar zult u niet vaak meer meemaken. Maar was dit voor iedereen het geval? Daar kunnen we vrij kort over zijn. Nee, uiteraard was het afgelopen jaar niet voor iedereen een gouden jaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

Hollande:

De Franse president Francois Hollande wil dat de staatshoofden en regeringsleiders van de eurozone snel gaan samenzitten om een antwoord te bieden op de economische stagnatie. Die oproep lanceerde hij op de jaarlijkse conferentie van ambassadeurs in Parijs.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

Grafiek van de Dag: Het verlies van de middenklasse

Nog even los van het feit dat de werkloosheid in de VS en in Europa nog steeds (ver) boven de niveaus van 2007 staan, is er ook binnen de arbeidsmarkt sprake van een zorgwekkende trend… Lukas Daalder bespreekt de Grafiek van de Dag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

De toekomst van deze grondstof was nooit zo positief

Als lezer van de Slim Beleggen blogs kent u ongetwijfeld de plannen voor de “Gigafactory” van Tesla topman Elon Musk. Musk bouwde in een ver verleden zijn eigen ruimteschip, creëerde Paypal, zette de elektrische auto op de kaart en wil nu een fabriek bouwen dat meer dan $5 miljard gaat kosten. Het doel van Elon Musk is dat Tesla 500.000 auto’s per jaar gaat produceren.

Als Musk ook hierin slaagt, zal het de elektrische auto betaalbaar maken voor het grote publiek. Dit zal grote gevolgen hebben voor het milieu, de olie industrie en het aandeel Tesla. Maar er is nog een enorme impact waar beleggers veel te weinig bij stilstaan. De giga fabriek kan geen auto’s voor Tesla bouwen zonder de belangrijkste grondstof voor de lithium-ion batterijen.

Om 500.000 auto’s op jaarbasis te kunnen produceren, moet Tesla beschikken over meer batterijen dan er vorig jaar over heel de wereld werden geproduceerd. En voor men deze batterijen kan produceren, zal Musk deze grondstoffen moeten kopen. Zelfs als het project niet zou slagen, is de vraag naar deze grondstof groot, als het project wel zou slagen, is de vraag naar deze grondstof gigantisch.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 augustus 2014

Hier moet je op wachten vooraleer goud weer gaat stijgen

De goudprijs ligt er wat belabberd bij. Af en toe een kleine opstoot naar boven om daarna weer over gegeven te worden aan de beren waarna het stand houdt op technische weerstanden. Men kan hieruit besluiten dat de goudprijs meer handelt op technische niveaus dan door andere zaken.