Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 19416 tot 19420
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Wat is er toch met het goud aan de hand?

De jongste weken hebben we noodgedwongen even het zwijgen toegedaan wat betreft de evolutie van de goudprijs. De boodschap is namelijk duidelijk: met het goud wil het namelijk maar niet lukken. Ondanks alle peptalk is de goudprijs maar niet in beweging te krijgen. Soms zou men er de moed bij verliezen.

Dat is voor niets nodig maar toch lijkt het tijd om zich eens stevig te bezinnen. Wat is er toch met het goud aan de hand? Het zal duidelijk zijn dat er nog steeds verkoopdruk los komt elke keer wanneer het goud probeert te ontsnappen aan de wetten van de zwaartekracht. De pogingen daartoe dreigen steeds weer te mislukken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Op een dag word je wakker … met een goudprijs van $ 3.000

Harvey Organ bestudeert de goud- en zilvermarkt al dagelijks sinds eind jaren ’90. Volgens Organ loopt de manipulatie van de goud- en zilvermarkt op zijn laatste benen. Er is een enorme hoeveelheid papieren goud op de markt terwijl het fysieke goud verhuist van west naar oost. De dag komt steeds dichterbij dat het westen zonder goud zal zitten.

De bubbel van papieren goud zal dan ook barsten. Je kunt altijd een papieren probleem oplossen met meer papier, maar je kan geen fysiek probleem oplossen met meer papier. De wereld produceert zo’n 2.200 ton goud per jaar – exclusief Rusland en China maar er gaat veel meer dan 2.200 ton per jaar naar Rusland, China en India samen. Er is volgens Organ een tekort van 1.800 tot 2.000 ton per jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Instorting van China lijkt verder weg dan ooit

China is in de huidige economische constellatie een geval apart. Regelmatig wordt van de daken geschreeuwd dat de Chinese economie ten ondergang is gedoemd, het scenario van een harde landing wordt telkens opnieuw weer boven gehaald en van A tot Z besproken.

Maar als puntje bij paaltje komt is van de harde landing nog altijd geen sprake. De meest recent gepubliceerde macrocijfers laten geenszins vermoeden dat de Chinese economie in een diepe afgrond aan het tuimelen is. Integendeel zelfs, de groei van het Gross Domestic Product (GDP) voldoet aan de verwachtingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Saoedi-Arabië zet de eerste stappen naar een scheiding met de petrodollar!

Terwijl u vooral berichten hoort of leest over de oorlog in Oekraïne en over de negatieve rentevoeten, worden er in andere gebieden in de wereld beslissingen genomen die veel grote gevolgen kunnen hebben voor de wereld dan deze twee. Hier hoort of leest u echter amper of niets over. Zo kondigde Saoedi-Arabië, sinds decennia een van de beste vrienden van de Verenigde Staten, aan dat het een overheidsfonds gaat oprichten dat niet in dollars zal beleggen.

Op deze manier zet Saoedi-Arabië de eerste stappen naar een scheiding met de petrodollar, de petrodollar was de opvolger van de goudstandaard in 1973. Op deze manier zet Saoedi-Arabië ook de eerste stappen in de richting van Rusland en China, het nieuwe machtige duo dat zich steeds meer afzet tegen de Verenigde Staten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Column Kees de Kort | Gefriemel op de Haagse vierkante kilometer

De meeste dingen uit de Miljoenennota zijn uitgelekt, maar het is een beetje gefriemel op de Haagse vierkante kilometer, zegt macro-econoom Kees de Kort.