Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 19436 tot 19440
Bron: mining.com
Geplaatst: woensdag 27 augustus 2014

Het effect van de "mining boom" op Australische economie

Wat grondstoffen met een land doen

According to data published by the Reserve Bank of Australia, the country's decade-long mining boom underpinned a glut of spending on new cars and household durable goods, such as such as furniture, appliances, TVs, cameras and computers.

Purchases in those categories shows the RBA’s study were 30% and 20% respectively higher than what would have been without the so-called boom.

[...]

Bron: upinthesky.nl
Geplaatst: dinsdag 26 augustus 2014

Malaysia Air snijdt in routes en 5.000 personeel

Bij Malaysia werken nu 19.577 mensen en dat is veel voor een maatschappij met 108 vliegtuigen. Singapore Airlines (103 toestellen) heeft 5.000 minder personeelsleden. Daar wil Malaysia ook naar toe. Tussen de 4.500 en 5.500 zullen het bedrijf moeten verlaten. Malaysia hoopt dit op vrijwillige basis te kunnen doen. Door het hele bedrijf heen zullen mensen weg moeten, van hoog tot laag. Ook zullen CAO’s niet gerespecteerd kunnen worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 augustus 2014

Poolse beurs biedt nog onvermoede kansen

Marcin Mrowiec, chief economist bij Bank Pekao, brak onlangs een opmerkelijke lans voor een investering in de beurs van Warschau. Die beurs wordt door de Europese investeerders meestal straal genegeerd en dat is eigenlijk volledig ten onrechte. Want de Poolse beurs bezit evenals de Poolse economie nog behoorlijk wat potentieel.

Mrowiec verwijst naar de optimistische uitspraken gedaan door Jan Winiecki, de minister van economie van zijn land. In een recent interview zei Winiecki voor dit jaar te rekenen op een groei van het Gross Domestic Product met meer dan 3 procent. Dat is een bepaald indrukwekkend groeipercentage.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 augustus 2014

Nog 105 miljard te verdienen in Chili

Mocht je geïnteresseerd zijn in meer dan goud alleen dan kan je altijd in Chili terecht. Dat land is de onbetwistbare leider wanneer het op koperproductie aan komt. Bovendien heeft de Chileense overheid, bij monde van de Chileense  mijncommissie Cochilco, aangekondigd dat er nog in totaal voor 105 miljard USD aan koper in de grond zit.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 26 augustus 2014

Zwitserland gaat stemmen over Goudreserves

Referendum Zwitserland Op 30 november komt er een referendum over de goudreserves van Zwitserland. Vorig jaar verkreeg het initiatief, genaamd de Swiss Gold Initiative, de benodigde 100.000 handtekeningen waardoor een referendum is afgedwongen. Het initiatief bevat de eisen dat Zwitserland al het opgeslagen goud in het buitenland terug haalt waar het hoort, 20% van de reserves van de Centrale Bank van Zwitserland uit goud bestaat en daarmee een einde komt aan de verkoop van goud door de centrale bank. Wanneer het merendeel Zwitserse volk beslist om het initiatief te steunen dan zal Zwitserland een aanzienlijke hoeveelheid goud moet toevoegen aan haar goudreserves. Daarnaast zal het goud dat opgeslagen ligt in het buitenland moeten worden terug gehaald. Duitsland heeft hier ervaring mee en het blijkt niet eenvoudig om in korte tijd dit voor elkaar te krijgen.