Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 19441 tot 19445
Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 26 augustus 2014

Zwitserland gaat stemmen over Goudreserves

Referendum Zwitserland Op 30 november komt er een referendum over de goudreserves van Zwitserland. Vorig jaar verkreeg het initiatief, genaamd de Swiss Gold Initiative, de benodigde 100.000 handtekeningen waardoor een referendum is afgedwongen. Het initiatief bevat de eisen dat Zwitserland al het opgeslagen goud in het buitenland terug haalt waar het hoort, 20% van de reserves van de Centrale Bank van Zwitserland uit goud bestaat en daarmee een einde komt aan de verkoop van goud door de centrale bank. Wanneer het merendeel Zwitserse volk beslist om het initiatief te steunen dan zal Zwitserland een aanzienlijke hoeveelheid goud moet toevoegen aan haar goudreserves. Daarnaast zal het goud dat opgeslagen ligt in het buitenland moeten worden terug gehaald. Duitsland heeft hier ervaring mee en het blijkt niet eenvoudig om in korte tijd dit voor elkaar te krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 augustus 2014

Blunders duwen Europa in een depressie

Een groep van Nobelprijs winnaars hebben een opvallend offensief ingezet. Ze strijden tegen het beleid van de Eurozone omdat ze vrezen dat op deze manier de Eurocrisis opnieuw zal opflakkeren. De huidige politiek zorgt voor een ernstige kans op een depressie die het verloren decennium in Japan doet verbleken in het niets.

De jeugd in landen als Spanje en Italië is getekend voor vele decennia. Het is opvallend dat er zo weinig protest komt van deze kanten ondanks het vernietigende beleid dat Europa voert voor de tewerkstelling en voornamelijk de jeugdtewerkstelling, aldus The Telegraph.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 augustus 2014

Helikopteraanval verstoort historische ontmoeting tussen Poetin en Porosjenko

Een woordvoerder van de huidige Oekraïense overheid heeft zonet verklaard dat vier grenswachters zijn gedood door Russische helikopters.

“Gisteren hebben Russische Mi-24-helikopters de Oekraïense grensposten nabij Krasnatalovka aangevallen. Daarop zijn vier wachters gedood en drie gewond”, blijkt uit een persbericht van Reuters dat in verschillende media is verschenen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 26 augustus 2014

Column Kees de Kort | Met een vergrootglas

Het CPB presenteerde gisteren de cijfers over de wereldhandel. Die groeit wel, maar 'met een vergrootglas', aldus BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 26 augustus 2014

De huizenmarkt in Amerika begint op gang te komen

We weten waarschijnlijk allemaal wel dat er op dit moment een groot verschil is tussen de Amerikaanse en de Europese economie. De Amerikaanse economie presteert simpelweg op dit moment een stuk beter dan de Europese economie. Het conflict met Rusland heeft ervoor gezorgd dat het verschil nog groter is geworden.

Het consumentenvertrouwen in de Eurozone is de afgelopen weken in een rap tempo gedaald als gevolg van het conflict met Rusland. Een goed consumentenvertrouwen is van groot belang binnen een economie. In Amerika hebben ze nog steeds te maken met een hoog consumentenvertrouwen omdat Amerika minder gevoelig is voor de sancties van Rusland.