Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 19446 tot 19450
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Goud is het geld van de Koningen, schuld is het geld van de slaven

Net als in Nederland en in België is het in de Verenigde Staten ook heel moeilijk om fiscale en fundamentele wijzigingen door te voeren. Iedere belasting of besparing wordt aangevochten door een of andere belangengroep, overheden moeten iets ondernemen om de schuldenberg af te bouwen, maar de manoeuvreerruimte is bijzonder klein.

De Amerikaanse schuldenberg bedraagt momenteel al $ 17,5 biljoen en groeit nog iedere dag. Momenteel leeft de illusie dat dit voor eeuwig kan blijven doorgaan, maar de financiële markten zullen ook de Verenigde Staten ooit terug fluiten en hogere rentevoeten eisen als er niets wijzigt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Draghi is de armzalige toestand van Europa eindelijk beu!

Naast Janet Yellen heeft Mario Draghi verleden vrijdag ook een speech gehouden over de economische toestand. De Europese economie om precies te zijn. Nu, we weten dat Draghi wordt gezien als een saaie mus als we hem vergelijken met zijn Amerikaanse collega.

In Jackson Hole heeft de voorzitter van de ECB het echter over een heel andere boeg gegooid. In plaats van zich te houden aan zijn voorzichtig voorbereide tekst heeft hij een deel van zijn presentatie bij elkaar geïmproviseerd: “Het Raad van Bestuur (van de ECB, nvdr.) heeft al de voorbije ontwikkelingen in rekening genomen en zal al de beschikbare instrumenten gebruiken om prijsstabiliteit te garanderen op middellange termijn .”

Bron: infonu.nl
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Zo vergaar je passief inkomen

Een passief inkomen is een inkomen dat wordt verdiend zonder er steeds voor te hoeven werken. De rente op een spaarrekening is een voorbeeld van een passief inkomen, beleggingen in een beleggingsfonds kunnen een passief inkomen creëren. Het is dus een ander inkomen dan actief inkomen: inkomen dat rechtstreeks voortvloeit uit de arbeid die je verricht. Je werkt bijvoorbeeld 40 uur per week voor je baas en ontvangt daar een bepaald loon voor. Als je stopt met werken, stopt je loon. Passief inkomen blijft echter binnenstromen, ook al verricht je er op het moment geen inspanning voor. Het is in feite een investering om inkomen te verwerven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Goudprijs kan alleen maar stijgen wanneer dit gebeurt

In een interview met Birch Gold Group sprak de uitgever en CEO van Forbes Inc over de regelrechte ramp die Bernanke heeft aangericht. Maar uiteindelijk wordt ook Janet Yellen niet gespaard. Die moet volgens Forbes terug naar school om daar de grondbeginselen van de economie te leren.

Maar de schade valt inmiddels niet meer te herstellen. De Fed heeft de positie van de dollar ondermijnd en die dollar zal alleszins op langere termijn door de knieën moeten gaan. En op dat moment zal het uur van het goud slaan. Als de dollar plooit, zal de goudprijs door het plafond vliegen.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Goud weer onderuit

Ondanks alle geopolitieke spanningen rond IS in het Midden Oosten en de Oekrane ging goud de afgelopen week stevig onderuit. Er werd zoals vaker door de speculanten meer geluisterd naar Yellen. De economische data voorspelden beter dan verwachte uitkomsten. Hierdoor leek een renteverhoging minder ver weg dan aanvankelijk aangenomen werd. Een hogere rente in de V.S. zal een sterkere dollar betekenen. Immers het zou dan aantrekkelijker worden deze munt in bezit te hebben. De euro zakte hierdoor richting 1,32 komend van 1,37. Wat meestal ook gepaard gaat met een daling van de goudprijs in dollars.