Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 19446 tot 19450
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Stookolie daalt naar laagste prijs in meer dan een jaar

De maximumprijs voor een liter stookolie daalt woensdag naar het laagste peil in meer dan 16 maanden. Bij een bestelling van meer dan 2.000 liter kost brandstof maximaal 0,7892 euro per liter, een daling met 1,34 eurocent, zo meldt de federale overheidsdienst Economie vandaag.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Het verschil tussen Europa en Amerika

Op dit moment is er een groot verschil ontstaan tussen Europa en Amerika. We zien dat de Amerikaanse economie een stuk beter presteert dan de Europese economie, maar daar is een verklaring voor te geven. De Amerikaanse centrale bank heeft namelijk wel op tijd gereageerd en dat kunnen we over de Europese centrale bank helaas niet zeggen.

Toen beide economieën te maken kregen met een crisis sloeg de centrale bank van Amerika direct toe. Het stimuleringsbeleid werd gelanceerd en door middel van geld printen wou de Fed ervoor zorgen dat de Amerikaanse economie weer begon te draaien. We zijn inmiddels al een aantal maanden verder en we kunnen constateren dat de Amerikaanse economie inderdaad is gaan draaien.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

ISIS: Het volgende doelwit van IS.. het Suezkanaal

De terreurgroep Islamitische Staat (IS), die in een mum van tijd de hand heeft gelegd op de helft van Irak en een derde deel van Syrië, richt zijn pijlen nu op het Suezkanaal. Dat schrijft de Arabische nieuwszender Al Arabya op basis van commentaren van een aantal experts.

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Gaat de EU beurzen herindexeren op 100 punten?

Het invoeren van de euro heeft de burgers van Europa veel voordelen en uniformiteit opgeleverd. Het zou fijn zijn als die uniformiteit ook zou gelden voor het vergelijken van de verschillende beurzen. Indexpunten van beurzen zijn geen vaste eenheid in de tijd en de Europese burger mag er dan ook geen enkele betekenis aan hechten voor de toekomst. Het vergelijken van indexpunten tussen de verschillende beurzen heeft geen enkele zin.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 september 2014

Aandelen bereiken record van 66 biljoen dollar

Stijgende beurzen van Brazilië tot Japan en de S&P500 die recentelijk voor het eerst boven de 2000 noteerde stuwde de beurzen naar een totale marktkapitalisatie van 66 biljoen dollar(=66.000 miljard USD), een record. The sky is the limit.

Het optimisme dat de centrale banken de economische groei zullen blijven ondersteunen overstemt de crisissen in Oekraïne, Gaza en Irak.