Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 1946 tot 1950
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 9 juni 2017

Bill Gross: Risico beleggen weer net zo groot als in 2008

De risico’s van beleggen in aandelen en obligaties zijn weer net zo groot als voor het uitbreken van de financiële crisis in 2008, aldus vermogensbeheerder Bill Gross. Tijdens een bijeenkomst voor beleggers in New York zei hij dat beleggers vandaag de dag een vrij hoge prijs betalen voor aandelen en obligaties, terwijl het verwachte rendement steeds lager wordt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 9 juni 2017

NAVO bereid grootschalige militaire oefening voor bij Zwarte Zee

Het Amerikaanse leger en haar NAVO vazalstaten brengen deze zomer 25.000 militairen op de been voor een grootschalige militaire oefening bij de Zwarte Zee. Deze oefening, genaamd Saber Guardian 2017, moet in juli plaatsvinden in de landen Bulgarije, Hongarije en Roemenië.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 8 juni 2017

ECB houdt rente onveranderd

De ECB heeft besloten de rente op nul procent te houden, ondanks toenemende kritiek op de extreem lage rente en het opkoopprogramma van €60 miljard per maand. Mario Draghi zal vanmiddag om half drie een toelichting geven op het rentebesluit en het monetaire beleid van de ECB. De ECB bezit op dit moment bijna €1,9 biljoen aan staatsobligaties en bedrijfsobligaties, schuldpapier dat de centrale bank gekocht heeft om de lange rente verder omlaag te krijgen. 

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 8 juni 2017

'Vraag naar goudkluizen neemt sterk toe'

De vraag naar opslag van edelmetalen neemt de laatste tijd weer toe, zo schrijft Bloomberg. Door ingrijpen van centrale banken lijkt de economie weer op te leven, maar veel vermogende mensen zijn er nog niet zo zeker van dat economisch gezien echt beter gaat. Goud in opslag wordt steeds vaker gezien als veilig alternatief voor spaargeld.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 8 juni 2017

Infographic: Waarom miljardairs goud kopen

De volgende infographic van Visual Capitalist laat zien welke miljardairs goud kopen als onderdeel van hun beleggingsportefeuille. Uiteraard is dat maar een topje van de ijsberg, want de meeste mensen die hun vermogen op een andere manier dan met beleggen vergaard hebben zullen deze informatie niet zo snel prijsgeven.