Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 1946 tot 1950
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Opnieuw ruim 280 miljoen euro Europees geld voor Griekenland… of Duitsland?

Naast het miljardenreddingspakket voor de Griekse overheid heeft de Europese Investeringsbank (EIB) besloten om 280 miljoen euro te investeren in 14 Griekse luchthavens.

Het geld zal gebruikt worden om een lening te financieren aan Fraport Greece, de Griekse dochter van het Duitse Fraport AG, de operator van de luchthaven van Frankfurt.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Je bent niet blij als je een jong Japannertje bent

De Japanse bevolking daalt al een paar jaar. 'Een heel ongelukkig perspectief', zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

'Er worden te weinig baby’s geboren en bovendien worden Japanners steeds ouder. De vergrijzing grijpt om zich heen. De oudere Japanners vragen zich af wie er voor hen gaat zorgen en de jongere Japanners vragen zich af voor hoeveel mensen ze moeten gaan zorgen', zegt De Kort.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Must-see video: Robots nemen fabriek over

Hoewel het niet ontbreekt aan doemscenario’s over nakende massawerkloosheid veroorzaakt door robots, die niet enkel jobs dreigen in te palmen die door laaggeschoolden worden verricht, maar die ook meer complexe taken aankunnen, kunnen weinigen onder ons zich iets voorstellen bij de robotmania. Bovenstaande video – gefilmd in een magazijn ergens in het oosten van China – geeft een goed beeld van hoe ook wij in de toekomst zullen werken: omringd door een leger van kleine oranje robots die sneller, efficiënter en goedkoper werken dan mensen.

De robots hebben het formaat van een groot kussen en bewegen zich in snelvaart over de vloer van een warenhuis in Hangzhou. Op de film is te zien hoe een paar arbeiders elke robot tekens opnieuw voeden met een pakje, dat dan naar een andere plek in het sorteercentrum wordt gebracht. Wanneer hij ter plaatste aankomt kiepert de robot het pakje in een speciaal daarvoor aangemaakte opening.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Vroege investeerder in Snapchat zet nu in op Bitcoin met koersdoel $500.000 tegen 2030

Bitcoin was de beste munt in 6 van de afgelopen 7 jaren. De manier waarop de cryptomunt zijn problemen heeft overwonnen, doet het beste vermoeden voor de komende jaren. Volgens Jeremy Liew, vroege investeerder in Snapchat en expert op het gebied van blockchain, heeft Bitcoin nog lang niet zijn volledig potentieel bereikt.

In zijn thesis voorziet Liew zelfs een koersdoel van $500.000 tegen 2030. Hij heeft daarvoor verschillende argumenten die niet eens zo ver gezocht zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Beleggen in deze sector is zoals beleggen in goud, 15 jaar geleden!

Alles wat we met deze cryptomarkt meemaken, doet ons denken aan de goudmarkt, meer dan 10 jaar geleden. Ook toen starten we nieuwe research op, precies zoals met cryptogeld vandaag, en ook toen was er veel interesse maar ook veel ongeloof. Er ligt een oceaan aan potentieel, want de grote kapitaalinstroom voor dit segment moet nog goed op gang komen. Vergeet niet: 30 miljard USD marktkapitalisatie vandaag lijkt misschien veel, maar is slechts een druppel.