Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 19466 tot 19470
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Koersdoel Goud omlaag

Koersdoelen Goudprijs lager door bankanalisten 25 september 2014 in Goud

Koersdoelen voor de Goudprijs zijn lager gezet door een aantal bankanalisten. Jeffrey Currie, hoofd analist bij Goldman Sachs hanteert zijn bestaande koersdoel van $1050 per troy ounce aan het einde van 2014. Currie denkt dat het ergste nog niet voorbij is en ziet aanzienlijke risico’s op korte termijn. Volgens de hoofd analist van Goldman Sachs is een groot bestanddeel van de sterkte in de goudprijs te danken aan geopolitieke spanningen rondom Oekraïne en de situatie in het Midden-Oosten. Beide situaties lijken nu stabiel en daarmee zouden de zorgen zijn verdwenen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Dalende olieprijs en steenkoolprijs: de koolstofzeepbel loopt leeg

De produktie van steenkool en aardolie wordt de laatste jaren met alle mogelijke middelen vergroot. Hieronder is de groei van de mondiale olie- en steenkoolproduktie uitgezet in twee grafieken.

In de steenkool- en aardolieproducerende landen wordt ook flink geïnvesteerd om de produktie te vergroten. In de VS worden vele miljarden gestoken in de exploitatie van schalie-olie en Brazilië leent meer dan 200 miljard dollar van investeerders om de diepzee-olie voor de Braziliaanse kust te kunnen exploiteren.

China heeft veel geinvesteerd om de steenkoolreserves van Mongolië te gaan exploiteren en in Australië en Zuid-Afrika wordt geïnvesteerd om de export van nog meer steenkool mogelijk te maken.

Bedrijven en regeringen hebben zich diep in de schulden gestoken om de winning van fossiele brandstoffen in de toekomst mogelijk te maken. Investeerders hebben onevenredig veel kapitaal geïnvesteerd in de winning van fossiele brandstoffen en zij hopen een goed rendement te halen op die investering. Waarschijnlijk is er in de olie-, gas- en steenkoolwinning sprake van een overinvestering en dat wordt ook wel de koolstofzeepbel (carbonbubble) genoemd. Het is verre van zeker dat de investeringen terugverdiend zullen worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Grondstof uranium kan interessant worden

De uranium spotprijs is de laatste maand 10% gestegen nadat in de zomer de laagste prijs bereikt was sinds de piek van 2007. Deze stijging trekt de aandacht van de nutsbedrijven die zich realiseren dat de toekomstige uranium leveringen wel eens in het gedrang kunnen komen. Uranium is de belangrijkste grondstof voor kernenergie.

Ondanks dat wij in West-Europa de indruk hebben dat kernenergie aan het uitdoven is, is de sector stevig aan het bouwen en er zitten nog veel kernreactoren in de pijplijn. Vooral China is aan een boom bezig. Er zijn nu wereldwijd 432 kernreactoren in bedrijf, 72 zijn in constructiefase en tussen nu en 10 jaar moeten er 172 bijgebouwd worden. De sector is booming.

Ook de toekomstige leveringen van uranium is op zijn minst twijfelachtig. Er zijn verschillende factoren die al lange tijd meespelen. Meer dan de helft van de toevoer komt uit onzekere gebieden zoals Rusland, Kazakhstan, Uzbekistan, en Niger. Dit werd tot voor een maand door de markt genegeerd.

Het is pas sinds de problemen rond Oekraïne dat Rusland in de picture komt en de markt begint te beseffen dat men leveringen moet veiligstellen. Het zijn niet zozeer “uranium” sancties die gevreesd worden, maar wel de monetaire maatregelen opgelegd tegenover Rusland. Men ziet Rusland niet meer als een betrouwbare leverancier.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Duitsland zakt verder weg

Een land dat zich de afgelopen jaren goed sterk heeft gehouden is zonder meer Duitsland. Dit land wordt ook wel gezien als de economische motor van de Eurozone. Toch lijkt deze prestigieuze titel op dit moment in gevaar te komen. Want zelfs Duitsland heeft last van de vertraagde Europese economie. Vooral het vertrouwen in Duitsland neemt flink af.

Uiteraard is Duitsland niet het enige land dat in de problemen zit. Zowat alle Europese landen hebben moeite om het hoofd boven water te houden. De Europese centrale bank probeert er ondertussen alles aan te doen om de economie in Europa weer aan de praat te krijgen.

Dit heeft de ECB onder andere gedaan door middel van de renteverlagingen. Deze renteverlagingen lijken eindelijk werking te hebben want de eurokoers is flink onderuit gegaan. En een lagere euro moet er voor zorgen dat de export weer begint aan te trekken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

De lange vingers van de Federal Reserve: goudmanipulatie doe je zo!

Sinds september 2011 maken zowel de Federal Reserve als commerciële banken gebruik van naakte shortselling om de goudprijs naar onder te drijven. Dat meldt ZeroHedge. Dat zou allemaal gebeuren op de New Yorkse commoditeitenbeurs Comex. Gelet op het karakter van de bullion banks beschikken ze over de mogelijkheid om grote hoeveelheden futures te creëren wanneer de activiteit op Comex laag is.

Aan de andere kant staan speculanten en grote institutionele beleggers, zoals hefboomfondsen, die de contracten gebruiken om goud in een bepaalde richting in te duwen. Natuurlijk hebben ze geen enkele interesse in fysiek goud maar in de afgeleide waarde van zo’n futurescontract. Dus, als ze zo’n deal met een zekere winst te gelde kunnen maken verkopen ze de future door.

Dat soort transacties, ook gekend als naked shortselling, is illegaal op de obligatie- en aandelenmarkt maar wordt bijna als een religie uitgeoefend op de futuresmarkt. Dat betekent dat de Fed en andere banken vrijuit gaan wanneer ze op die manier de goudprijs manipuleren.