Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 19466 tot 19470
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

S&P-index voor het eerst boven de 2.000 punten

In New York is de beursgraadmeter S&P vandaag voor het eerst in de geschiedenis door de grens van 2.000 punten gebroken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

China staat voor 3e vastgoedcrisis in 7 jaar

De Chinese vastgoedmarkt ligt er niet goed bij de laatste maanden. In Julie daalde vastgoedprijzen in 70 grote steden met 0,9 % op maandbasis. Dit is de scherpste daling in de laatste 5 jaar. Hoewel de vastgoedmarkt in de lappenmand ligt, trekt de aandelenmarkt er zich niets van aan. De vorige 2 keren heeft de overheid de daling ook een halt toe geroepen, men gaat er nu van uit dat dat deze keer ook het geval zal zijn, aldus Quartz.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Adviseur Poetin waarschuwt: Amerika is uit op oorlog in Europa

Volgens Sergei Glaziev, de adviseur van de Russische president Poetin, is de VS uit op een oorlog in Europa. Glaziev verbaast zich over de Europese regeringsleiders, die tegen hun nationale belangen in de harde lijn van Amerika volgen. Ondertussen laten ze de situatie in Oekraïne escaleren tot een conflict dat Rusland en Europa verder uit elkaar drijft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

De enige echte reden waarom de Fed gedwongen wordt om QE af te bouwen

We krijgen wel eens de illusie dat de Federal Reserve alle macht in handen heeft. Maar welk beleid je ook voert, er zijn altijd onvoorziene gevolgen. Een van die onvoorziene gevolgen zorgen er nu voor dat de Federal Reserve gedwongen wordt om QE af te bouwen. Tapering heeft niet alleen te maken met betere economische omstandigheden, de Federal Reserve heeft gewoon geen andere keuze. Als de aandelenmarkt niet op zichzelf kan staan, kan dit nog zware gevolgen hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 augustus 2014

Goud is het geld van de Koningen, schuld is het geld van de slaven

Net als in Nederland en in Belgiƫ is het in de Verenigde Staten ook heel moeilijk om fiscale en fundamentele wijzigingen door te voeren. Iedere belasting of besparing wordt aangevochten door een of andere belangengroep, overheden moeten iets ondernemen om de schuldenberg af te bouwen, maar de manoeuvreerruimte is bijzonder klein.

De Amerikaanse schuldenberg bedraagt momenteel al $ 17,5 biljoen en groeit nog iedere dag. Momenteel leeft de illusie dat dit voor eeuwig kan blijven doorgaan, maar de financiƫle markten zullen ook de Verenigde Staten ooit terug fluiten en hogere rentevoeten eisen als er niets wijzigt.