Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 19486 tot 19490
Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014

De rijkste Nederlanders volgens Forbes Magazine

De rijkste Nederlanders volgens Forbes Magazine, de top 7

Hier volgen de rijkste Nederlanders volgens Forbes Magazine. Forbes maakt al jarenlang mooie lijstjes met mensen die bijvoorbeeld heel veel geld verdienen. Forbes telde wereldwijd 1.426 dollar-miljardairs en daar stonden maar zeven Nederlanders tussen. Wie zijn dat? Natuurlijk Joop en Johnny van de TV-shows, maar ook nog vijf anderen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 23 augustus 2014

Economie Oekraïne gaat hard achteruit

De economie van Oekraïne gaat door alle onrust in en rond het land veel sterker achteruit dan eerder gedacht. Dat stelt kredietbeoordelaar Fitch vrijdag in een rapport, waarin het zijn inschatting van de kredietwaardigheid van Oekraïne verlaagt.

Bron: rtlnieuws.nl
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

Zwitserse banken publiceren eerste jaarcijfers in 200 jaar

Wie geld op een geheime locatie wil stallen, moet in de toekomst niet meer in Zwitserland zijn. Het Zwitserse bankgeheim wordt steeds verder ontmanteld.

Twee private banken - Lombaart Odjee en Pictet - waar veel vermogende Europeanen hun geld hebben staan, gaan binnenkort hun jaarcijfers publiceren. Dat is voor het eerst in 200 jaar, zo meldt persbureau Bloomberg.

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

Richard Branson: praat met Poetin!

De Britse zakenman en multimiljardair Richard Branson wil dat het conflict in Oekraïne stopt. Daarom roept hij in zijn blog op tot een dialoog tussen politici en het zakenleven in Rusland en de rest van Europa. Ook de Nederlandse topman van Unilever ondertekende de oproep.

"Vooral vrede. Wat er gebeurt in Oekraïne en in sommige Baltische staten is ongelooflijk triest. Rusland en de rest van Europa zouden in vrede moeten leven. Mensen horen niet te sterven in een vliegtuigramp of vermoord te worden in Oekraïne. En politici zouden moeten onderhandelen om vrede te brengen en geen oorlog.

Een groep Russische, Oekraïense zakenmensen en een groep internationale zakenmensen zijn samengekomen en willen wat doen als de onderhandelingen volgende week tussen president Porosjenko en president Poetin mislukken. Wij zullen onze ondernemerskwaliteiten inzetten om vrede te krijgen in Oekraïne."

Bron: wordpress.com
Geplaatst: vrijdag 22 augustus 2014

Oekraïne stevent af op energiecrisis

De nieuwe regering van Oekraïne krijgt te maken met een zware economische crisis. Door de burgeroorlog is in het oosten van Oekraïne infrastructuur (bruggen en spoorlijnen) beschadigd en stokt de winning van steenkool. Dit heeft grote gevolgen voor de elektriciteitscentrales, die op steenkool draaien.

De keuze om militair op te treden tegen de separatisten in het oosten, leidde ertoe dat de winning van steenkool gedeeltelijk of geheel stil kwam te liggen. In Oekraïne komt 90% van alle steenkool uit de Donbas-regio in het oosten. In dat gebied werken bijna 500.000 mensen in de steenkool-winning.