EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
37
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 19496 tot 19500
Geplaatst op: woensdag 29 oktober 2014

Energieprijzen gaan 30% omhoog en het premiestelsel voor energiezuinige maatregelen wordt afgebouwd.

Je zal maar gespaard en gezwoegd hebben om je eigen droomwoning te kunnen kopen – of dat het nu een appartement, huis of een hutje in de Ardennen is, laten we vooral aan jou over, beste lezer. Dan merk je dat je geld kan besparen door je thuis energiezuinig te maken. Alleen, het geld voor zonnepanelen ontbreekt – laat staan dat je een windmolen of een eigen bio-energiecentrale kan betalen.

Daarvoor kan je bij de overheid terecht waar je allerhande subsidies, leningen en premies kan aanvragen om je huis beter te isoleren, minder energie te doen verbruiken en tal van andere maatregelen die je portefeuille en verschillende boomknuffelaars enthousiast maken.

Maar, als het van Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom afhangt zal het systeem van overheidssteun grondig veranderen. Allerlei premies zullen worden afgeschaft, terwijl wordt gezocht naar een optimale combinatie van betaalbaarheid en winstgevendheid:”We willen vooral mensen en bedrijven ondersteunen op het moment dat ze een installatie plaatsen een (sic) veel minder voor de geproduceerde energie in de jaren erna.”

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 29 oktober 2014

Column Kees de Kort | Japans optimisme en Chinese tegenstellingen

Japans optimisme, Chinese tegenstellingen, toegefelijkheid tegenover Engeland en stijgend consumentenvertrouwen: op geheel eigen wijze gaat BNR’s economiecommentator Kees de Kort in op de macro-economische stand van zaken. "Het tij in Japan begint een beetje te keren. Het lijkt wel of er een soort bodem gevormd is."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 29 oktober 2014

We moeten oppassen voor China

Het land China wordt door de meeste bedrijven in het rijke Westen gezien als het ideale land. Door de lage arbeidskosten is het mogelijk om hun producten in China te laten maken. Vervolgens kunnen deze producten terugkeren naar Amerika of Europa om die producten daar vervolgens te verkopen. Zowel een winsituatie voor China als voor het Westen.

Toch lijken we China soms een beetje te onderschatten. We hebben weliswaar een diep ontzag hoe de Chinezen het elk jaar weer voor elkaar weten te krijgen om een mooie groei te realiseren, maar toch blijven we onszelf boven de Chinezen zetten.

De CEO van WWP, Martin Sorrell, is van mening dat we de Chinezen beter maar goed in de gaten kunnen houden. Hij is namelijk ook van mening dat we de Chinezen onderschatten. Stilletjes aan nemen de Chinezen alle dingen van ons over en dat kan geen goed teken zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 29 oktober 2014

In China is de zilverprijs 17% hoger

Het verschil tussen de internationale zilverkoers en de prijs die men in China voor het edelmetaal betaalt is in de afgelopen drie jaar niet zo groot geweest als nu, zo schrijft Bloomberg. Data van de Shanghai Gold Exchange laat zien dat men in China de afgelopen week een 17% hogere zilverprijs hanteerde dan de koers die in Londen tot stand komt. De afgelopen zes jaar is de premie slechts twee keer hoger geweest dan dit niveau.

Lees verder op HollandGold.nl
Geplaatst op: woensdag 29 oktober 2014

De macht om olie

Interessant economisch artikel deze week in ‘t Pallieterke. Daar gaan ze dieper in op de dalende olieprijs. Die betekent vooral slecht nieuws voor Rusland, zo blijkt.

Interessant economisch artikel deze week in ‘t Pallieterke. Daar gaan ze dieper in op de dalende olieprijs. Die betekent vooral slecht nieuws voor Rusland, zo blijkt.

Op aansturen van de Verenigde Staten zou Saudi-Arabië de olieprijs systematisch laag houden. OPEC-landen willen de productie inkrimpen, om zo te komen tot een hogere prijs, die rond de honderd dollar schommelt.

Vandaag zitten we echter aan zo’n 85 dollar per vat. Verklaring ligt bij Saudi-Arabië dat als belangrijk producent zich niet aan de afspraken van OPEC wil houden en systemisch meer blijft oppompen. “In september pompten de Saudi’s dagelijks 9,5 miljoen vaten op. Een aanhoudende stijging.”

Verklaringen?

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs