Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19496 tot 19500
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 13 september 2014

JP Morgan Chase gelooft in Rusland!

JP Morgan Chase gelooft in de groeimarkten en dan op de eerste plaats in Rusland, zo blijkt uit een rapport dat we onlangs in handen kregen.

Het team onder leiding van Adrian Mowat stelt namelijk vast dat de groeimarkten weinig hinder ondervinden van het taperen door de Fed. Iets waar de waarnemers oorspronkelijk wel bevreesd voor waren geweest.

De World Bank is niet zo positief over de emerging markets maar daar is JP Morgan Chase het dus niet mee eens. Mowat en zijn team verwachten een groei die boven het wereldgemiddelde zal uitkomen en daarmee moeten ook de koersen van de beurzen uit die emerging markets een stevige duw in de rug krijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 13 september 2014

Tien procent rijkste Fransen woont in België

De rijkste 500 Franse families hebben onder meer via 54 holdings 17 miljard euro in België geparkeerd. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd en L'Echo. Van de top 100 is een vijfde op een of andere manier aanwezig in ons land. Tien procent van die top is ondertussen al in België gedomicilieerd, onder meer om aan de Franse vermogensbelasting te ontsnappen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 13 september 2014

'Mogelijk Russisch importverbod auto's en witgoed'

Rusland gaat in reactie op de Westerse sancties mogelijk de import van tweedehands auto's en koelkasten aan banden leggen.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 13 september 2014

HSBC aan de beurt: schikt voor $550 miljoen

De Britse bank HSBC heeft voor een bedrag van $550 miljoen een schikking getroffen met de Amerikaanse autoriteiten in een zaak de draaide om de verkoop van giftige hypotheken.

Dat liet de bank vanavond weten. De zaak draaide om een pakket hypotheken die HSBC kort voor de crisis aan de Amerikaanse hypotheekinstellingen Fannie Mae en Freddie Mac had verkocht. Deze hypotheekfinanciers moesten in de nasleep van de kredietcrisis met vele miljarden aan belastinggeld gered worden. Met de schikking koopt de bank verdere beschuldigingen van gerommel met hypotheken af in deze zaak.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Ratingbureau S&P positiever over Griekenland

De financiële positie van Griekenland is zodanig verbeterd dat de risico's rond het land zijn afgenomen. Dat concludeerde kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) vandaag in een rapport, waarin de rating van Griekenland werd verhoogd.