Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 1951 tot 1955
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Beleggen in deze sector is zoals beleggen in goud, 15 jaar geleden!

Alles wat we met deze cryptomarkt meemaken, doet ons denken aan de goudmarkt, meer dan 10 jaar geleden. Ook toen starten we nieuwe research op, precies zoals met cryptogeld vandaag, en ook toen was er veel interesse maar ook veel ongeloof. Er ligt een oceaan aan potentieel, want de grote kapitaalinstroom voor dit segment moet nog goed op gang komen. Vergeet niet: 30 miljard USD marktkapitalisatie vandaag lijkt misschien veel, maar is slechts een druppel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

IMF-topvrouw Lagarde pleit voor internationale handel

Als in de geavanceerde economieën, zoals de VS, de EU en Japan, private investeringen in onderzoek en ontwikkeling met 40 procent zouden toenemen, dan zouden die economieën op de lange termijn jaarlijks gemiddeld met 5 procent groeien.

Dat stelt topvrouw Christine Lagarde van het IMF (Internationaal Monetair Fonds) woensdag in Brussel tijdens een lezing.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Grote problemen voor Amerika

De cijfers op de arbeidsmarkt in Amerika zijn matig. 'Er is niet veel te beleven', zegt macro-econoom en economie-commentator van BNR Kees de Kort. Ook het aantal faillissementen neemt weer toe in de VS.

'Er heeft een ommezwaai plaatsgevonden. De aantallen zijn in vergelijking met een aantal jaar geleden nog steeds heel veel lager, ook omdat de rente zo laag. Maar het is altijd oppassen geblazen als de berichten veranderen van minder naar meer', zegt De Kort. En dat past in het plaatje dat de Amerikaanse groei-ontwikkeling ook niet denderend is. 'Die staat eerder onder druk dan dat het aantrekt.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Stijgende globale spanningen helpen goudprijs richting $1.300

In alle stilte is de goudprijs een sterke prestatie bezig. Terwijl het niveau van $1.260 lange tijd een forse weerstand vormde, hebben nieuwe globale geopolitieke spanningen deze grens in een ruk doorbroken. De goudprijs staat op het hoogste punt van het jaar en nadert de grens van $1.300.

Naast de goudprijs steeg ook de zilverprijs. Zilver steeg 2,2% en goud 1,5%. Wanneer zilver harder stijgt dan goud, is dat vaak een positief signaal voor beide edelmetalen. Maar het was niet enkel de forse stijging die van belang is, er werden ook enkele forse weerstanden doorbroken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 april 2017

Britse inflatie blijft stijgen…

In juni 2016 besloot de meerderheid van de Britse bevolking om de Europese Unie te verlaten. Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en in die tijd is er heel wat gebeurd. Zo is inmiddels de Brexit-brief in Brussel overhandigd en de onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en Brussel zijn gestart.