Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 19501 tot 19505
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Werkloosheidsgraad zakt in de VS maar niet in de EU

Het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering is voor de derde keer in vijf weken kleiner geworden. Dat blijkt althans uit een pas verschenen bericht van MarketWatch. Volgens de gegevens van de Amerikaanse overheid zijn er vorige week maar 298 000 mensen bijgekomen die om een uitkering hebben gevraagd.

Op maandbasis daarentegen is hun aantal gestegen naar 300 750. Toch is dat het laagste niveau in acht jaar!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Amerikaanse aandelen gaan niet dalen … maar stijgen !!

Beleggers die wachten/hopen op een aandelencorrectie alvorens in te stappen, kunnen mogelijk nog lang wachten. Amerikaanse aandelen corrigeren hooguit 5 à 8 % de laatste jaren, voldoende om even stoom af te blazen. Vele beleggers vrezen dan ook dat de volgende correctie zal uitmonden in een nieuwe crash zoals in 2000 of 2008, maar daar zijn voorlopig geen aanwijzingen voor.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Legendarische quotes van een legendarische belegger

Jim Rogers maakte naam en faam wanneer hij het Quantum Fund oprichtte samen met Georges Soros. In 2007 pakte hij zijn fortuin bij elkaar en verhuisde hij naar Singapore waar hij in feite short gaat op het westen en long gaat op de groeimarkten. Rogers heeft briljante inzichten die dan ook leiden tot legendarische quotes – Business Insider:

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Dit Ierse eilandje zit sinds de crisis zonder jongeren

Duizenden jonge Ieren verlieten hun vaderland sinds het uitbreken van de crisis. Het Ierse platteland kampt met sluitende kroegen en scholen, en slinkende sportteams.

Sinds het uitbreken van de kredietcrisis in 2008 hebben maar liefst 200.000 Ieren hun land verlaten om werk te zoeken. Dat is het hoogste emigratiecijfer van de hele Europese Unie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

4 vragen die opgelost moeten worden om de toekomst van goud te kennen

Het is geen goede week voor goud. Volgens CNBC verliest het edele metaal terrein voor de vijfde keer keer op rij, in het voordeel van de Amerikaanse dollar. De spotprijs voor het goudgeel goedje staat op 1277 USD per ounce. Dat is het laagste niveau sinds 19 juni.

Blijkbaar heeft goud al langer te lijden onder de sterkte van de Amerikaanse dollar. Traders op de beurs beweren dat de neerwaartse druk onvermijdbaar is sinds het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen naar een piek is geschoten van 1 284 USD.