Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 19501 tot 19505
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Ratingbureau S&P positiever over Griekenland

De financiële positie van Griekenland is zodanig verbeterd dat de risico's rond het land zijn afgenomen. Dat concludeerde kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) vandaag in een rapport, waarin de rating van Griekenland werd verhoogd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Handelsverdrag EU en Oekraïne opeens van de baan

De Europese Unie en Oekraïne gaan voorlopig niet nauwer economisch samenwerken. De toepassing van een eerder overeengekomen handelsverdrag wordt uitgesteld, in ieder geval tot 1 januari 2016.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Nieuwe regering kan Indische goudverkopen stimuleren

India heeft al een tijdje een nieuwe regering en dat zullen we geweten hebben. De regering van de nieuwe premier van Narendra Modi koestert grote plannen. Modi heeft de verkiezingen gewonnen met de belofte dat hij de economie een extra duwtje in de rug zou geven en lijkt nu van plan om woord te houden.

De regering plant de bouw van 100 nieuwe steden, wil hoge snelheid treinen laten rijden, overweegt maatregelen om de inflatie te doen afkoelen. Daarnaast wordt ook gewerkt aan een programma ter hervorming van de belastingen en zullen maatregelen getroffen worden om de investeringen te stimuleren.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Ook VS voeren sancties tegen Rusland verder op

Het Witte Huis gaf donderdag al aan dat de sancties tegelijk met de verscherpte maatregelen van Europa zouden worden doorgevoerd. Ook die sancties treffen staatsbanken en grote Russische energie- en defensiebedrijven.

Doordat de maatregelen ook Sberbank treffen, staan alle grote Russische staatsbanken nu op de zwarte lijst van de VS. Die banken kunnen door de sancties geen geld ophalen op de Amerikaanse markt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 september 2014

Obama praat stoere taal maar dreigt te verliezen op twee fronten

Gisteren vierden de Verenigde Staten de dertiende verjaardag van wat wellicht de meest traumatische gebeurtenis is voor de Amerikanen sinds de geboorte van hun land: 9/11. Op die dag heeft hij het sluitstuk aangekondigd van zijn strategie om zowel de dreiging van de Islamitische Staat (IS) aan te pakken en het probleem in Oekraïne op te lossen. En in beide gevallen kan Obama zich wel eens lelijk hebben vergist: een verkeerde strategie hanteren, is niet alleen politieke zelfmoord maar zet ook nog eens de volledige economische toekomst van de VS op het spel.

In het geval van IS(IS) lijkt de Amerikaanse president te hebben toegegeven aan de binnenlandse druk om bommen en vliegtuigen te sturen naar de regio waar de terreurorganisatie actief is: Syrië en Irak. Nu, nog geen elf jaar geleden heeft Obama’s voorganger, George Bush Jr., ook al geprobeerd om een ander soort van terrorist uit te schakelen. Dat heeft hem twee ambtstermijnen, ontelbare soldatenlevens en honderden miljarden dollar gekost…