Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 19506 tot 19510
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Zilverprijs stijgt in Euro's in 2014 & London Silver Price

De zilverprijs in Euro wijkt dit jaar qua rendement behoorlijk af van de prijs van zilver in de Amerikaanse Dollar. Dankzij de stijging van de Dollar ten opzichte van de Euro heeft de zilverprijs in Euro’s een rendement behaald van ruim 3,6%. De koers van zilver in Dollars daalde met 0,2%. Ondanks dat de vraag naar zilver groter is dan het aanbod presteert de grondstof slecht in de afgelopen 3 jaar. In 2011 schoot de zilverprijs naar de $48 per troy ounce. In de jaren hierna zakte de prijs van zilver naar een dieptepunt in juni 2013 van $18,49. In februari 2014 steeg de prijs naar net geen $22 om vervolgens in juni van dit jaar weer te dalen naar $18,77 per troy ounce. Momenteel noteert de zilverprijs $19,40.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Is goud in de kluis nog wel veilig?

Op sommige Amerikaanse websites wordt voortdurend gewaarschuwd voor de hebzucht van de Amerikaanse regering zodra we in de fase van de financiële repressie zullen belanden. Kapitaal controle lijkt daar een eerste kenmerk van te zullen worden, de Amerikanen zullen slechts een bepaald bedrag mee mogen nemen naar het buitenland.

Daarmee doelen we natuurlijk op cash geld. De reden voor het verbod op grote bedragen naar het buitenland ligt voor de hand: de Amerikaanse regering wil dat het geld in eigen land zal blijven om het eventueel te kunnen confisqueren wanneer een grote crisis zou uitbreken. In de media leest de doorsnee Amerikaan daar natuurlijk niets over.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Schuldenprobleem nadert een belangrijk keerpunt

De jongste maanden heeft een deel van de financiële wereld de mond vol over bail-ins, kapitaalcontroles, confiscatie van spaargeld en financiële repressie. Stilaan groeit namelijk het besef dat de Amerikaanse overheid een dergelijke schuldenberg heeft opgebouwd dat ze op het punt staat om er onder te bezwijken.

Het terugbetalen van die schulden is mathematisch onmogelijk en dus worden er andere mogelijkheden afgetast. En dan duikt dus het hele verhaal op van bail-ins, kapitaalcontroles, confiscatie van spaargeld en financiële repressie. Veel investeerders weigeren echter te geloven dat een dergelijk scenario mogelijk zal zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Werkloosheidsgraad zakt in de VS maar niet in de EU

Het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering is voor de derde keer in vijf weken kleiner geworden. Dat blijkt althans uit een pas verschenen bericht van MarketWatch. Volgens de gegevens van de Amerikaanse overheid zijn er vorige week maar 298 000 mensen bijgekomen die om een uitkering hebben gevraagd.

Op maandbasis daarentegen is hun aantal gestegen naar 300 750. Toch is dat het laagste niveau in acht jaar!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Amerikaanse aandelen gaan niet dalen … maar stijgen !!

Beleggers die wachten/hopen op een aandelencorrectie alvorens in te stappen, kunnen mogelijk nog lang wachten. Amerikaanse aandelen corrigeren hooguit 5 à 8 % de laatste jaren, voldoende om even stoom af te blazen. Vele beleggers vrezen dan ook dat de volgende correctie zal uitmonden in een nieuwe crash zoals in 2000 of 2008, maar daar zijn voorlopig geen aanwijzingen voor.