Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 19506 tot 19510
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Op het moment dat de Verenigde Staten ISIS bombarderen, staat een nog gevaarlijkere vijand op!

De Amerikaanse president Barack Obama mag dan wel vandaag ISIS-gecontroleerde olievelden bombarderen en ten strijde trekken in Irak en Syrië om IS-strijders een kopje kleiner te maken, het lijkt erop dat hij en zijn legerleiding een vijand hebben gemist: Khorasan. De organisatie die zich in Syrië schuilhoudt zou een trapje hoger staan dan ISIS op de terreurladder zo hebben de Verenigde Staten (VS)  bijna een week geleden toegegeven- en laten we niet vergeten dat de Islamitische Staat (IS) in de vroegere én huidige vorm zelfs door Al Qaeda als te extreem wordt beschouwd.

Het verschil in gevaar tussen het zelfverklaarde kalifaat en Khorasan is dat ISIS op een relatief latente manier gevaarlijk is: al-Baghdadi, de leider van IS, wil zijn rijkdom gebruiken om zijn grondtroepen te betalen en zo gebieden te veroveren in het Midden-Oosten. Khorasan daarentegen zou effectief bereid zijn om op een grootschalige internationale schaal te opereren.

Volgens berichten worden pan-Atlantische aanslagen voorbereid: zowel Europa als de Verenigde Staten worden in het vizier genomen.

Sinds gisteren circuleren onbevestigde berichten dat een van de leiders van Khorasan, Mohsin al-Fadhli, is gedood tijdens Amerikaanse bombardementen in Syrië:”Aangezien we geen grondpersoneel in het gebied hebben die voor bevestiging kunnen zorgen, blijven we de situatie in het oog houden.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Litouwen voegt zich bij eurozone in 2015

Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), is vandaag in de Litouwen om er te spreken over de implementatie van de euro in de Baltische staat. Daar heeft Draghi ook gezegd dat de ECB bereid is om nog meer onconventionele maatregelen te nemen als het inflatiedoel niet wordt bereikt.

Dat nieuws heeft de euro in een nog zwakkere positie gezet. Volgens FX Street is de Europese munt gezakt naar het laagste niveau van de voorbije 14 maanden.

Daarop heeft Draghi als volgt op gereageerd – en we citeren: ”We zijn klaar om de grootte of de samenstelling van onze onconventionele interventies aan te passen.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Plusje gevonden! Ford creëert 1.200 banen in Kansas

De Amerikaanse autobouwer Ford heeft vandaag aangekondigd dat er een tweede ploeg kan starten in zijn fabriek in Kansas City, in de staat Missouri. Daardoor worden 1.200 banen gecreëerd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

De VS schieten in actie om olieprijs steun te geven

Het gaat beter met West Texas Intermediate (WTI). De productie van vorige  in de Verenigde Staten (VS) is met 4,27 miljoen vaten gedaald naar 358 miljoen. Volgens Bloomberg hadden analisten nochtans een verhoging verwacht met 750 000 vaten. Daarmee is het prijsverschil tussen Brent en WTI verkleind nadat sommigen hun bezorgdheid hebben geuit over de trage economische groei in Europa.

De prijs van futures van WTI voor levering in november is daarmee met 1,24 USD gestegen naar 92,80 USD per vat. De prijs van een vat zelf staat op 92,82 USD of 0,02 USD hoger dan de dag ervoor. Over het algemeen zijn prijzen dit jaar met 5,7% gedaald of 37% lager over een gemiddelde van 100 dagen.

De productieverlaging komt dan ook als een godsgeschenk voor de Amerikaanse raffinaderijen die tegenwoordig aan 93,4% van hun capaciteit zitten, of een verhoging van 0,4% tegenover de week ervoor. Uiteraard dient een verminderde productie ook om de olieprijs te ondersteunen, zoals Hong Sung Ki van Samsung Futures getuigt:

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

'Centralebankpresident China wordt vervangen'

De president van de Chinese centrale bank, Zhou Xiaochuan, gaat mogelijk vertrekken. De Chinese president Xi Jinping zou hem willen vervangen, zo meldde zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.