Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 19511 tot 19515
Bron: voiceofrussia.com
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

China en Rusland tekenen 40 jarige gas en nucleaire energie overeenkomsten

Russia and China have today signed a co-operation agreement that will see the delivery of Russian natural gas to China. The gas will be transported to China through the so-called 'eastern route' as part of a 40-year agreement that will see additional co-operation in the engineering, construction and operation of gas pipeline infrastructure.

Meanwhile Russian energy giant Gazprom and China's CNPC have begun consultations on natural gas deliveries via the 'western route' to China. The talks are at the centre of a meeting between the Russian and Chinese prime ministers which will see 40 deals signed between the two countries.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Zwitserland moet Goudvoorraad mogelijk verdubbelen

Zwitserland moet de Goudvoorraad ruim verdubbelen wanneer het referendum over de goudvoorraad, de “Swiss Gold Initiative”, wordt  aangenomen. Viermaal per jaar is er de mogelijkheid voor een referendum in Zwitserland. Een referendum kan worden gehouden over parlementaire besluiten of over een burgerinitiatief. Het initiatief van het referendum over de goudvoorraad Zwitserland werd in april 2013 aangenomen. Op 30 november van dit jaar zal het referendum worden gehouden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Ontkoppeling goudmarkt in de maak?

Op 30 november houden de Zwitsers een referendum over het goud van Zwitserland. Het zogenaamde Gold Initiative.          4 parlementsleden hebben het initiatief gestart en afgedwongen om een referendum te houden over het wel of niet repatriëren van goud naar Zwitserland dat hun eigendom is. Er zullen 3 vragen gesteld worden:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Sterke dollar is het geheime Moneyprinting

De sterke dollar is het gevolg van de aantrekkende Amerikaanse economie. De Fed heeft aangekondigd dat QE of quantetive easing stopgezet wordt in oktober. De Fed heeft het gelddrukken gebruikt om de economie terug op gang te trekken.

Bij een sterke munt hebben activa en goederen de neiging om in prijs te dalen. Dit wil elke overheid vermijden want dan stort het financieel kaartenhuisje in elkaar. In een normale situatie is een sterke dollar deflatoir. Maar nu zijn er andere krachten aan het werk die dit tegenwerken.

Elke land wil groei creëren en doet dat door de rente te verlagen maar als dat bobijntje uitgewerkt is dan is de enige mogelijkheid zijn munt zo zwak mogelijk maken door een losser monetair beleid te voeren. Denken we ondermeer aan Japan en Europa met hun massale geldinjecties. Er is een monetaire oorlog aan de gang. Iedereen wil de zwakste munt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 oktober 2014

Zenuwen nemen toe over begroting Frankrijk

Frankrijk en de begrotingsplannen voor volgend jaar houden de gemoederen in Europa flink bezig.