Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 19511 tot 19515
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Young roept op om euro op te geven

Terwijl de Amerikaanse en Britse economieën op een geweldige wijze groeien, blijft het Europees vasteland verweesd achter. “Vroeg of laat moet de EU inzien dat er hervormingen nodig zijn. Hoe langer de uitstel, hoe groter de impact voor de Verloren Generatie”, schrijft financieel expert Patrick Young.

Volgens hem bedraagt de jeugdwerkloosheid twaalf percent binnen de Unie. Bovendien vergroot het verschil in groei tussen de EU en de VS elk jaar met maar liefst 2.5%! Meer nog, terwijl de Angelsaksische wereld met nieuws kan stappen over een groeiende markt, heeft Europa te maken met een groeiende ongerustheid over de comateuze toestand die Europa heet.

Hoe lossen we het probleem dan wel op?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Pas op: Europese inflatie daalt verder

De afgelopen maanden hebben we al genoeg doemscenario’s gehoord over de Europese economie. deze Europese economie zou namelijk op de rand van de afgrond staan. Natuurlijk zal het niet zo ver komen want we kunnen altijd nog rekenen op de steun van de centrale bank van Europa. Maar kan deze bank nog iets betekenen?

Mario Draghi, voorzitter van de centrale bank van Europa, heeft recent al een van zijn wapens moeten inzetten. De rente werd namelijk verlaagd naar 0,15% en dat zou er voor moeten zorgen dat de kans op deflatie kleiner werd. Dit leek ook even het geval te zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

China legt Japanse producenten recordboetes op

China heeft twaalf Japanse producenten van auto-onderdelen een boete opgelegd van in totaal 1,24 miljard yuan (151 miljoen euro) omwille van prijsafspraken. Het gaat om de hoogste boete die de Chinese concurrentieautoriteiten tot nu toe uitschreven. Er loopt ook een onderzoek naar Duitse bedrijven uit de sector.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Grootste daling huizenprijzen Londen in zes jaar

Tot voor kort lieten de huizenprijzen in Londen een spectaculaire stijging zien, maar in de maand augustus daalde de gemiddelde vraagprijs onverwacht met enkele procenten. Is dit een tijdelijke dip of gaat er nog meer lucht uit de bubbel lopen? Experts wijzen de strengere hypotheekregels en de verwachting van een stijgende rente aan als oorzaak voor de daling.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 20 augustus 2014

Wie financiert de Amerikaanse staatsschuld?

Wie heeft de afgelopen jaren de meeste Amerikaanse schulden gefinancierd? Was dat de Federal Reserve met haar monetaire stimuleringsprogramma? Waren het Amerikaanse pensioen- en beleggingsfondsen? Of kwam de meeste belangstelling uit het buitenland? Lees de analyse op Marketupdate.