Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 19536 tot 19540
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 23 september 2014

ECB wil eigen zetel voor eurozone bij IMF

Volgens Praet moeten de 18 eurolanden hun eigen vertegenwoordiging krijgen in het bestuur van het IMF, omdat de muntunie dan sterker staat in de onderhandelingen bij het fonds. ,,Het is beter met één stem te spreken dan wat we vandaag hebben, dus ik ben een groot voorstander van een zetel van de eurozone bij het IMF”, aldus Praet.

Het voorstel van de ECB-hoofdeconoom kan mogelijk op weerstand stuiten van grote eurolanden als Duitsland en Frankrijk omdat die daardoor invloed kunnen verliezen bij het IMF.

Bron: forbes.com
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Over miljardairs...

According to the Wealth-X and UBS Billionaire Census 2014, there are more billionaires in the world than ever. In 2013, there were 2,170 of them and this increased by seven percent in 2014 to 2,325. Collectively, these individuals (only 286 of them are women) have a combined worth of a whopping $7.3 trillion.

Where do most of the world’s billionaire’s live? Europe has the highest concentration in 2014 with 775, 9 more than in 2013. North America has the second highest billionaire population with 609 while Asia comes third with 560. Africa actually suffered a decline in its small billionaire population over the past year – it fell from 42 to 40.

Mexican business magnate Carlos Slim Helú is the world’s top billionaire with $81.1 billion, ahead of Bill Gates and Warren Buffet who have $80.2 and $65.8 billion respectively.

Forbes writers have the ability to call out member comments they find particularly interesting. Called-out comments are highlighted across the Forbes network. You'll be notified if your comment is called out.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Na Schotland ruikt onafhankelijk Texas zijn kans

Over de hele wereld werd in regio’s die snakken naar zelfbestuur of onafhankelijkheid het referendum over Schotse onafhankelijkheid met belangstelling gevolgd, van Koerdistan tot Friesland. En zowaar ook in de Verenigde Staten, waar de Texaanse Nationalistische Beweging zich sterk maakt voor een onafhankelijk Texas.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 september 2014

Is het einde van de ‘penny’ nabij?

In de VS is er een hele discussie aan de gang over de waarde van de penny. Een dollarcent kost namelijk 1,6 cent om te produceren. De reden? De prijs van zink is zodanig gestegen dat alleen het zink nodig voor de productie van één muntje al 0,975 cent kost.

Volgens Peter Schiff is dit een direct gevolg van de inflatoire politiek van de Amerikaanse centrale bank. Door het laag houden van de interestvoeten en het drukken van triljoenen dollars zijn de grondstoffenprijzen spectaculair gestegen over het voorbije decennium.

Dit is op zich niets nieuws: vanaf 1965 werden de munten van 10 en 25 dollarcent niet langer gemaakt van zilver, maar gebruikte men het goedkopere koper en nikkel. En tegen 1982 was het weer van dat: inflatie had er voor gezorgd dat nu ook koper te duur was voor de productie van penny’s. Sindsdien worden ze gemaakt van zink.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 september 2014

De tegenstellingen in goud en zilver

Er valt een merkwaardig verschil op te merken tussen beide edelmetalen op de papiermarkt noterend op de NYSE volgens Zerohedge en Bloomberg. SLV is een fonds van het type ETF gelinkt aan zilver en GLD is gelinkt aan de goudprijs.

Bij analyse van beide ETF’s zien we dat er kopers zijn van zilver en vooral verkopers van goud, er is een instroom van zilver en een sterke uitstroom van goud.

Wie de agressieve goudverkoper is, blijft een raadsel.

De sterke instroom van zilver kan verklaard worden door de eindconsument die zilver , ook wel “poor man’s gold” genoemd, blijft inslaan. Hij ziet hier een opportuniteit. De toenemende verkoop van zilveren munten en baren op de fysieke markt bevestigt dit. Zijn vele industriële toepassingen doen hier nog een schep boven op. Ooit raakt het op!