Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 19541 tot 19545
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 oktober 2014

Perfecte storm kan China binnen 2 jaar treffen

Over China is het ergste pessimisme inmiddels opnieuw geluwd. Sommige waarnemers hadden van de daken geschreeuwd dat de Chinese economie regelrecht op een harde landing afstevende. Dat scenario is dus geen bewaarheid geworden, alleszins voorlopig nog niet. Bovendien zijn er op het eerste gezicht geen donderwolken aan de horizon te zien.

Maar wat niet is zou nog kunnen komen. PNC Financial Services Group blijft niettemin voorzichtig en waarschuwt voor een perfecte storm die China binnen 2 jaar zou kunnen treffen. Voor de Chinese economie zou dus het jaar 2016 wel eens van uitzonderlijk belang kunnen worden. Met ook een stevige groeivertraging.

Stuart Hoffman, chief economist bij PNC Financial Services Group, vreest dat er een aantal factoren aan het werk zijn die op langere termijn een vernietigend effect op de Chinese economie kunnen hebben. Eigenlijk is er niets nieuws onder de zon want diezelfde factoren werden al ingebracht om de harde landing te voorspellen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Jon Matonis: Er is een vervanger voor Goud

Jon Matison is Executive Director van de Bitcoin Foundation en heeft een toespraak gehouden op de Institute of Directors conference in London. Hij ziet de virtuele munt in de toekomst als de ultieme vervanger van de veilige beleggerhaven zoals goud.

Het is genoegzaam bewezen dat ongeacht de economische en politieke situaties grondstoffen en echte activa zoals goud hun waarde behouden. In de toekomst kan hier de virtuele activa zowel als de fysieke voor in aanmerking komen.

Jon Matonis deed een gedurfde uitspraak door te stellen dat we met Bitcoin voor een gelijkaardige revolutie staan als ten tijde van de uitvinding van de drukpers. Bitcoin wordt het nieuwe goud.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Rekenkamer: staat liep 85 miljard euro mis door aardgasbeleid

Het aardgasveld in het Groningse Slochteren had de Nederlandse staat 85 miljard euro meer op kunnen leveren dan de 265 miljard die de afgelopen ruim 50 jaar zijn binnen gekomen.

Het aardgas had 350 miljard euro kunnen opleveren als Nederland in 1960 had gekozen voor de ‘Noorse strategie’ om de gasbaten in een investeringsfonds te stoppen in plaats van het geld steeds te gebruiken voor uitgaven. Daarnaast zou er in dat scenario jaarlijks 4 procent van het vermogen van het fonds aan de algemene middelen van het Rijk zijn toegevoegd. In 2013 zou het zijn gegaan om een bedrag van 13 miljard euro.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Sinds 2001 niet zo veel vacatures in VS

Over de kwaliteit van de banen valt natuurlijk niks te vertellen (deeltijd / MC Donald baantjes) en over de populatiegroei wordt ook al geen woord gerept.

Het aantal openstaande vacatures in de Verenigde Staten is in augustus gestegen naar het hoogste niveau sinds januari 2001. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid dinsdag bekend.

Volgens het ministerie waren er in augustus 4,84 miljoen openstaande vacatures in de grootste economie van de wereld, tegen een herziene 4,61 miljoen een maand eerder. Economen hadden in doorsnee verwacht dat er 4,7 miljoen vacatures zouden zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 7 oktober 2014

Frankrijk kan zorgen voor grote problemen

Chris Williamson, chief economist bij Markit, stelt met genoegen vast dat de Europese economie weer aan de betere hand is. Hij baseert zich daar voor op de eerste plaats op de evolutie van de Purchasing Managers’ Index (PMI) zoals die door zijn organisatie Markit wordt opgesteld. Die PMI wordt een voorspellende functie toegedicht.

De PMI bevindt zich ver boven het niveau van 50 wat wijst op een stevig economische groei. Er is nog een factor die de groei wat afremt en dat is de koers van de euro. Die euro is nog altijd veel te duur maar heel wat waarnemers verwachten dat nu ook de euro snel weer een toontje lager zal zingen.

Ze baseren zich daarvoor op het oplopend renteverschil tussen Europa en de U.S. De Amerikaanse rente vertoont de neiging om aan te trekken terwijl de Europese rentetrend nog altijd neerwaarts gericht is. Dit renteverschil zou in de komende maanden de euro richting 1.20 dollar moeten duwen, mogelijk tegen het einde van dit jaar.