Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 19541 tot 19545
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

'Sancties kosten Europese economie 6,7 miljard euro'

De schade die de Europese economie lijdt door het Russische invoerverbod tegen land- en tuinbouwproducten loopt naar schatting op tot 6,7 miljard euro per jaar.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

George Soros verdubbelt positie Goud

Het hedgefonds van George Soros, Soros Fund Management LLC, heeft zijn goudpositie bijna zien verdubbelen. De goudprijs noteert rond de $1300, een belangrijke psychologische grens voor beleggers. Ook de zilverprijs zwerft net onder de $20 per troy ounce. Ondanks dat de goudprijs de afgelopen weken een aantal keer onder de $1300 is gezakt blijken beleggers hun goudposities te hebben uitgebreid.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 augustus 2014

De volgende crisis zal veel lijken op de crash van 1987

Niet bekend bij het grote publiek, maar John Burbank is een fenomeen op Wall Street. Deze man slaagde er in om zijn fonds, Passport Capital, op 14 jaar tijd te laten groeien van $ 800K (!) naar $ 3,9 miljard. Volgens Burbank gebeurt er tegenwoordig veel dat het bbp steeds zwakker maakt, maar een crash van de aandelenmarkten zal er niet komen door een zwak vooruitzicht van de economie, maar vooral door een gebrek aan liquiditeit.

[...]

Als de aandelenmarkten dalen, kan het heel snel gaan. Er is een grote kans op een crash zoals in 1987 vooral gedreven door een gebrek aan liquiditeit. Het is onmogelijk om te voorspellen wat er gaat komen en om er een bepaalde tijdshorizon op te zetten omdat we in een situatie verkeren zoals nog nooit tevoren.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 augustus 2014

Het IMF heeft geen bezwaar tegen kapitaalcontroles

De strop rond de nek van spaarders en investeerders wordt steeds dichter aangetrokken. De overheden hebben geld nodig en dat zullen we geweten hebben. Het is namelijk ons geld dat geviseerd wordt, in eender welke vorm dan ook. Want de kapitaalcontroles komen alsmaar dichterbij, inclusief confiscatie van ons geld.

Op het Sprott Natural Resource Symposium in Vancouver werd een stand van zaken opgemaakt over de vorderingen wat betreft het invoeren van kapitaalcontroles. De aanwezigen werden met een hoogst verontrustend feit geconfronteerd. Het International Monetary Fund toont zijn ware gelaat en heeft geen bezwaar tegen kapitaalcontroles.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 augustus 2014

Als belegger moet je oorlog omarmen

De meeste beleggers krijgen schrik als er steeds meer doembeelden en – berichten opduiken over oorlog en geopolitieke spanningen. De burgeroorlog in Syrië die overslaat op Irak, Israël die de Gaza strook bestookt, Rusland die de Krim annexeert en Oekraïne dreigt aan te vallen … het doet angstzweet ontstaan bij vele beleggers. Maar de realiteit leert ons dat oorlog weinig of geen impact heeft op de financiële markten. Beleggers zouden juist oorlog moeten omarmen zodat ze gebruik kunnen maken van de lagere koersen.

De vraag is niet “welk effect hebben geopolitieke spanningen op de financiële markten” maar wel “waarom zouden beleggers zich iets aantrekken van geopolitieke spanningen?”. De markten zijn even nerveus, vooral bij zeer grote geopolitieke spanningen, maar hernemen hun vorige trend als de wind gaat liggen.

Wie naar de geschiedenis kijkt, ontdekt dat normale geopolitieke spanningen irrelevant zijn voor de aandelenmarkten om de volgende redenen, aldus Bloomberg: