Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 19561 tot 19565
Bron: itar-tass.com
Geplaatst: woensdag 10 september 2014

Rusland en China voeren mogelijk handel in eigen munt op tot 50%

“The potential (in case these restrictions are canceled) is colossal. I think that up to 50% of trade can be transferred to national currencies,” an official says

Russia and China may execute up to a half of their trade in yuans and roubles in case China lifts restrictions on currency operations for Russian contractors, Russian Deputy Finance Minister Alexei Moiseyev told ITAR-TASS on Tuesday after the first session of the Russia-Chinese investment cooperation commission. The use of yuans in settlements is hampered by restricted access to the market of “domestic” yuans, which can be used only in short-term trade operations. Due to these restrictions Russian banks cannot hold yuans earned from exporters for longer periods. In 2006, Russia lifted all restrictions on capital movements, thus making its rouble a convertible currency.

[...]

Bron: vrijetribune.nl
Geplaatst: woensdag 10 september 2014

ECB schrijft geschiedenis. Deze grote maatregelen zijn genomen:

Afgelopen donderdag 4 september is wederom een dag geweest dat er een stukje Europese geschiedenis is geschreven. [...] Dit kan ook worden gezegd van 5 juni. Op deze twee dagen is door de ECB het besluit genomen om ook hier in de Eurozone de geldpers aan te zetten. Na de VS dollar, Brits pond en Japanse Yen overspoelen nu ook Euro’s de wereld. De koersval van de euro sinds 5 juni laat dan ook aan duidelijkheid niks te wensen over.

De ECB en haar voorman Mario Draghi hebben goed opgelet wat de Japanners, Amerikanen en Engelsen hebben gedaan.Het beleid van de ECB zit doordacht en zelfs gekwiekst in elkaar. De volgende grote maatregelen zijn genomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 10 september 2014

Gebrek aan voldoende elektriciteit kan de financiële markten op zijn kop zetten.

Als we spreken over energie, kijkt heel de wereld naar de olieprijs. Maar er zijn andere ontwikkelingen gaande die voor een serieuze crisis kunnen zorgen in de toekomst. Het gebrek aan voldoende elektriciteit kan de financiële markten op zijn grondvesten doen daveren. In ons land kennen we er ondertussen al alles van, maar België is zeker niet het enige land dat de komende jaren met een energie tekort kan kampen. De macht om energie zal de financiële markten sturen in de toekomst.

Op verschillende plaatsen ter wereld is de energie infrastructuur niet meer aangepast aan de dagelijkse noden van de bevolking. Maar ook de opkomst van schalie gas & olie heeft de energiemarkt op zijn kop gezet. Vloeibaar gas (LNG) zal een grote rol spelen in de toekomst. Momenteel wordt het meest gas nog steeds vervoerd via pijpleidingen, maar de opkomst van LNG zal dit veranderen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 10 september 2014

Column Kees de Kort | Schots en scheef in het Verenigd Koninkrijk

Duitsland heeft geen begrotingstekort meer en in het Verenigd Koninkrijk is David Cameron in paniek. "Ze beloven alles om de Schotten binnenboord te houden. Paniek in het VK, uitkomst onzeker", zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 september 2014

Warren Buffett: deze boeken moet u lezen

Iedereen kent waarschijnlijk Warren Buffett wel. Hij is een van de grootste beleggers allertijden. Alles wat Warren Buffett zegt verschijnt altijd groot in de media. Iedereen wil weten wat Warren Buffett precies doet zodat ze hier van kunnen profiteren.

Elke belegger doet er alles aan om zijn of haar kwaliteiten te verbeteren. We lezen bijvoorbeeld boeken of volgen cursussen om de kneepjes van het vak te leren. Uiteraard heeft Warren Buffett dat ook gedaan, en hij geeft ons op dit moment een aantal tips. Hij raadt namelijk aan om de volgende boeken te lezen.