Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 19561 tot 19565
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

In deze verrassende beroepen verdien je bizar veel

We weten dat accountants en advocaten veelverdieners zijn. Maar er zijn ook verrassende beroepen waar je tien keer modaal meer kan verdienen.

[ meerdere beroepen passeren de revue ]

De hoofdtimmerman van de plaatselijke opera schijnt zo’n half miljoen dollar te verdienen, 20 procent meer dan de operadirecteur. Ook in andere theaters verdienen timmerlieden tonnen. (Broadway is onder grote vakbondinvloed. Banen zijn extreem beschermd. Joop van den Ende liep daar ooit hard tegenaan toen hij op Broadway actief werd)

Het lijkt simpel werk, maar in steden met weinig ruimte en grote belangen, moet een kraanmachinist kunnen werken onder grote druk. Eén verkeerde beweging en een wolkenkrabber loopt schade op. In opnieuw New York kan een goeie een half miljoen dollar per jaar verdienen. (Lee Towers heeft een tweede carrière misgelopen in Manhattan aan de Maas)

[ lees verder voor andere beroepen ]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Is de seculaire stierenmarkt in goud voorbij ?

Om te weten of de seculaire stierenmarkt voor goud voorbij is, moeten we eerst even uitleggen wat een seculaire marktbeweging is. Een seculaire trend is een lange termijn trend die 10 tot 20 jaar kan duren. In een seculaire stierenmarkt stijgen de prijzen op lange termijn, in een seculaire berenmarkt dalen de prijzen op lange termijn. Binnen een seculaire trend kunnen cyclische trends voorkomen waarin de prijzen op korte of middellange termijn tegen de seculaire trend in bewegen. Niets gaat in een rechte lijn op de financiële markten.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Waarom moeten zoveel Nederlandse groenten helemaal naar Rusland?

De Russische boycot van Europese landbouwprodukten laat de absurditeit van de huidige industriële Europese voedselproduktie zien. Rusland kan het zich permitteren om uit heel Europa voedsel te importeren. Dit is een luxe voor de Russen, die landbouwgrond genoeg hebben om zelf voldoende voedsel te produceren.

Op de website van het CBS heb ik de cijfers van de Nederlandse export naar Rusland voor het jaar 2013 eens opgezocht.

[...]

Het zijn duizenden vrachtwagens vol met Nederlandse produkten die duizenden kilometers afleggen. Honderden bedrijven (waaronder transportondernemingen) draaien op het verslepen van bloemen, groente en fruit over duizenden kilometers. Deze situatie kan alleen bestaan als het transport snel genoeg is en de transportkosten laag zijn in vergelijking met de waarde van de produkten. En toevallig leven wij in een tijd waarin deze situatie heeft kunnen ontstaan. Het is grappig dat ongeveer 25% van de brandstof, die nodig is voor het transport afkomstig is uit Russische bodem.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Bekijk deze prachtige animatie over de Europese Crisis

De creatie van de Europese Unie is een nobel idee. Europa was een continent dat constant met elkaar in oorlog lag en waar handel werd beperkt door de verschillende valuta. De EU bracht vrede op het continent en verbeterde de handelsrelaties. Maar de creatie van de Europese Unie bracht ook fouten met zich mee, fouten die na de financiële crisis in de Verenigde Staten de wereld voor de 2e keer op de rand van de afgrond bracht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Zijn de goede tijden voor de goudprijs aangebroken?

De afgelopen maanden bewoog de goudprijs voornamelijk zijwaarts. Op de grafiek is het technisch beeld echter wel verbeterd door deze zijwaartse beweging. We hebben dit jaar namelijk de trend van het afgelopen jaar geen vervolg kunnen geven. En zoals iedereen waarschijnlijk wel weet moest de goudprijs het afgelopen jaar veel waarde inleveren.

Toch zijn de stijgingskansen op dit moment ook niet zo groot, als we ons tenminste op de grafiek richten. Belangrijke weerstanden zijn nog steeds intact en daardoor moeten we nog steeds rekening houden met een zijwaartse trend. Echter, wij zijn een grafiek tegengekomen die het tegendeel bewijst. We zouden juist de komende tijd rekening moeten houden met een flinke stijging.