Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 19571 tot 19575
Bron: nos.nl
Geplaatst: woensdag 10 september 2014

Rijkere Nederlanders worden geconfronteerd met grotere financiële risico's

De ingrijpende hervormingen van de kabinetten-Rutte zullen voor vermogende Nederlanders compleet anders uitpakken dan voor mensen met een kleine portemonnee. Dat blijkt uit een analyse van het economisch bureau van ING (.pdf).

Rijkere Nederlanders worden geconfronteerd met grotere financiële risico's bij het zeker stellen van zaken als pensioen en zorg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Zilver onder $ 20 niet lang houdbaar

De klok tikt voor diegene die een daling van de zilverprijs verwachten, niet omdat de zilverprijs daalt maar juist omdat de zilverprijs daalt. September is opnieuw een maand waarin goud en zilver klappen krijgen, maar vooral voor zilver kan dit niet lang meer blijven duren. De forse daling van de laatste 3,5 jaar zorgt voor een immense vraag naar zilver – vooral vanuit de nieuwe boomende sector van de zonnepanelen.

Overheden over heel de wereld zetten massaal in op zonne-energie als alternatieve energiebron. Maar in de groeilanden gaat alles nog net iets sneller en is alles nog net iets groter dan in het westen. China en India zetten enorme projecten op poten voor de urbanisatie van de middenklasse op te vangen. Hierdoor is er een grote liefde ontstaan in deze landen voor zilver, vooral om te consumeren in zonnepanelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

De Russische economie moet afgezonderd worden

David Cameron, premier van het Verenigd Koninkrijk, kwam de afgelopen week met een harde uitspraak. Volgens Cameron moet de Russische economie uitgeschakeld worden. Dit kan door middel van zeer harde sancties.

Het conflict tussen Oekraïne en Rusland houdt de gemoederen al een tijdje bezig en niemand durft te zeggen hoe dit conflict opgelost moet worden. Het is duidelijk dat Putin geen afstand wil doen van de Krim. Putin voelt zich overigens ook gesterkt door zijn eigen volk want nog nooit was de president zo geliefd in zijn eigen land.

Het is op dit moment meer de strijd geworden wie als eerste een land door middel van economische sancties kan uitschakelen. Europa en Amerika begonnen een aantal maanden geleden met het opleggen van sancties tegen Rusland en sindsdien is het conflict alleen maar verder geëscaleerd. De Russische regering heeft namelijk als reactie hierop ook sancties opgelegd aan Amerika en Europa. Vooral Europa lijkt op dit moment grote last te hebben van deze sancties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

China Gold Group wil Kingmaker worden op de goudmarkt

U heeft het misschien niet in de gaten maar China is beetje bij beetje bezig om de goudmarkt te veroveren. Dat gebeurt niet met de grote trom, zo zijn de Chinezen nu eenmaal niet, maar wel stapsgewijs. In Shanghai worden de onderhandelingen over de nieuwe manier van fixen van de goudprijs nauwlettend in de gaten gehouden.

Want China ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd op de goudmarkt van de toekomst. En die rol zal mee bepaald worden door China National Gold Group Corporation of China Gold, het grootste conglomeraat van het land dat actief is in de goudsector. Dit conglomeraat is actief in de volle breedte van de goudsector.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 9 september 2014

Goud daalt na rally Dollar

Goudprijs daalt doordat de Amerikaanse Dollar terrein wint. De prijs van goud staat op het laagste punt sinds 3 maanden en noteert momenteel $1252 per troy ounce. De Amerikaanse Dollar noteert zijn hoogste punt sinds 13 maanden ten opzichte van 10 andere valuta’s. De goudprijs wordt bepaald in Dollars. Een sterke Dollar ten opzichte van bijvoorbeeld de Euro, betekent dat goud duurder wordt in Euro’s. De vraag zal hierdoor afnemen en vervolgens daalt de goudprijs.

De goudprijs daalde vorige week 1,6% toen de Dollar 0,8% in waarde steeg. Een mogelijke verhoging van de rente door de FED en de eventuele volledige afbouw van Quantitative Easing aan het einde van dit jaar hebben de Amerikaanse Dollar een stuk sterker gemaakt. Daarnaast heeft de wapenstilstand in Oekraïne negatief effect gehad op de ontwikkeling van de goudprijs.