Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 19591 tot 19595
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Rusland dreigt met extra sancties

Rusland dreigt meer sancties door te voeren als westerse landen nieuwe economische maatregelen treffen. 

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

CBS: boycot raakt duizenden banen

De boycot van goederen naar Rusland raakt duizenden banen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Vorig jaar waren er volgens het statistiekbureau ongeveer 5000 banen verbonden aan de directe export van de goederen naar Rusland die nu worden geboycot. De exportwaarde van de boycotgoederen naar Rusland bedroeg vorig jaar ruim 500 miljoen euro. Nederland verdiende hier ongeveer 300 miljoen euro aan. Dat komt doordat er voor 200 miljoen aan goederen en diensten nodig waren uit het buitenland voor deze export.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

In deze verrassende beroepen verdien je bizar veel

We weten dat accountants en advocaten veelverdieners zijn. Maar er zijn ook verrassende beroepen waar je tien keer modaal meer kan verdienen.

[ meerdere beroepen passeren de revue ]

De hoofdtimmerman van de plaatselijke opera schijnt zo’n half miljoen dollar te verdienen, 20 procent meer dan de operadirecteur. Ook in andere theaters verdienen timmerlieden tonnen. (Broadway is onder grote vakbondinvloed. Banen zijn extreem beschermd. Joop van den Ende liep daar ooit hard tegenaan toen hij op Broadway actief werd)

Het lijkt simpel werk, maar in steden met weinig ruimte en grote belangen, moet een kraanmachinist kunnen werken onder grote druk. Eén verkeerde beweging en een wolkenkrabber loopt schade op. In opnieuw New York kan een goeie een half miljoen dollar per jaar verdienen. (Lee Towers heeft een tweede carrière misgelopen in Manhattan aan de Maas)

[ lees verder voor andere beroepen ]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Is de seculaire stierenmarkt in goud voorbij ?

Om te weten of de seculaire stierenmarkt voor goud voorbij is, moeten we eerst even uitleggen wat een seculaire marktbeweging is. Een seculaire trend is een lange termijn trend die 10 tot 20 jaar kan duren. In een seculaire stierenmarkt stijgen de prijzen op lange termijn, in een seculaire berenmarkt dalen de prijzen op lange termijn. Binnen een seculaire trend kunnen cyclische trends voorkomen waarin de prijzen op korte of middellange termijn tegen de seculaire trend in bewegen. Niets gaat in een rechte lijn op de financiële markten.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Waarom moeten zoveel Nederlandse groenten helemaal naar Rusland?

De Russische boycot van Europese landbouwprodukten laat de absurditeit van de huidige industriële Europese voedselproduktie zien. Rusland kan het zich permitteren om uit heel Europa voedsel te importeren. Dit is een luxe voor de Russen, die landbouwgrond genoeg hebben om zelf voldoende voedsel te produceren.

Op de website van het CBS heb ik de cijfers van de Nederlandse export naar Rusland voor het jaar 2013 eens opgezocht.

[...]

Het zijn duizenden vrachtwagens vol met Nederlandse produkten die duizenden kilometers afleggen. Honderden bedrijven (waaronder transportondernemingen) draaien op het verslepen van bloemen, groente en fruit over duizenden kilometers. Deze situatie kan alleen bestaan als het transport snel genoeg is en de transportkosten laag zijn in vergelijking met de waarde van de produkten. En toevallig leven wij in een tijd waarin deze situatie heeft kunnen ontstaan. Het is grappig dat ongeveer 25% van de brandstof, die nodig is voor het transport afkomstig is uit Russische bodem.