Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 19596 tot 19600
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Bekijk deze prachtige animatie over de Europese Crisis

De creatie van de Europese Unie is een nobel idee. Europa was een continent dat constant met elkaar in oorlog lag en waar handel werd beperkt door de verschillende valuta. De EU bracht vrede op het continent en verbeterde de handelsrelaties. Maar de creatie van de Europese Unie bracht ook fouten met zich mee, fouten die na de financiƫle crisis in de Verenigde Staten de wereld voor de 2e keer op de rand van de afgrond bracht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Zijn de goede tijden voor de goudprijs aangebroken?

De afgelopen maanden bewoog de goudprijs voornamelijk zijwaarts. Op de grafiek is het technisch beeld echter wel verbeterd door deze zijwaartse beweging. We hebben dit jaar namelijk de trend van het afgelopen jaar geen vervolg kunnen geven. En zoals iedereen waarschijnlijk wel weet moest de goudprijs het afgelopen jaar veel waarde inleveren.

Toch zijn de stijgingskansen op dit moment ook niet zo groot, als we ons tenminste op de grafiek richten. Belangrijke weerstanden zijn nog steeds intact en daardoor moeten we nog steeds rekening houden met een zijwaartse trend. Echter, wij zijn een grafiek tegengekomen die het tegendeel bewijst. We zouden juist de komende tijd rekening moeten houden met een flinke stijging.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

'Sancties kosten Europese economie 6,7 miljard euro'

De schade die de Europese economie lijdt door het Russische invoerverbod tegen land- en tuinbouwproducten loopt naar schatting op tot 6,7 miljard euro per jaar.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

George Soros verdubbelt positie Goud

Het hedgefonds van George Soros, Soros Fund Management LLC, heeft zijn goudpositie bijna zien verdubbelen. De goudprijs noteert rond de $1300, een belangrijke psychologische grens voor beleggers. Ook de zilverprijs zwerft net onder de $20 per troy ounce. Ondanks dat de goudprijs de afgelopen weken een aantal keer onder de $1300 is gezakt blijken beleggers hun goudposities te hebben uitgebreid.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 augustus 2014

De volgende crisis zal veel lijken op de crash van 1987

Niet bekend bij het grote publiek, maar John Burbank is een fenomeen op Wall Street. Deze man slaagde er in om zijn fonds, Passport Capital, op 14 jaar tijd te laten groeien van $ 800K (!) naar $ 3,9 miljard. Volgens Burbank gebeurt er tegenwoordig veel dat het bbp steeds zwakker maakt, maar een crash van de aandelenmarkten zal er niet komen door een zwak vooruitzicht van de economie, maar vooral door een gebrek aan liquiditeit.

[...]

Als de aandelenmarkten dalen, kan het heel snel gaan. Er is een grote kans op een crash zoals in 1987 vooral gedreven door een gebrek aan liquiditeit. Het is onmogelijk om te voorspellen wat er gaat komen en om er een bepaalde tijdshorizon op te zetten omdat we in een situatie verkeren zoals nog nooit tevoren.

[...]