Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 19611 tot 19615
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Niemand weet hoe groot de verkoopgolf op de goudmarkt precies wordt

Vandaag is goud gezakt naar het laagste niveau in vijftien jaar. Dat beweert CNBC. Daarmee geeft het edele metaal toe aan de druk die komt van de sterkere Amerikaanse dollar en het arbeidsrapport van verleden vrijdag.

De goudprijs zakte op deze dag naar 1 183,46 USD per ounce. “Als de koers daalt onder 1 180 USD per ounce kan dat wijzen op nog meer schade voor goud”, zegt Chris Weston van IG,”als het zover komt, is het mogelijk dat de prijs verder zakt naar 1 100 USD per ounce.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Europa begint te zweten

De warme maanden liggen inmiddels achter ons en daardoor mogen we gaan uitkijken naar een aantal koude maanden. De winter staat immers voor de deur en normaal gesproken hebben we in die tijd te maken met lage temperaturen. Wanneer de temperaturen laag zijn wilt u natuurlijk uw huis warm houden. Dat is ook de reden dat de hoeveelheid gas dat gebruikt wordt in de winter een stuk hoger is dan in de zomer.

In Europa halen we het grootste deel van ons gas uit Rusland. Veel mensen weten dit, maar vergeten soms het huidige conflict tussen Rusland en Oekraïne. Want Europa heeft er voor gekozen om zich ook te mengen in dit conflict door middel van economische sancties op te leggen tegen Rusland.

Vladimir Putin staat bekend als een man waar je geen spelletjes mee kunt spelen. Uiteraard sloeg hij daarom ook terug. De president van Rusland koos er voor om ook economische sancties tegen Europa op te leggen. We zijn dus weinig opgeschoten.

Maar juist nu de wintermaanden eraan komen moeten we ons toch wel zorgen gaan maken. Afgelopen week heeft de Europese Unie een bericht uitgebracht waarin zij vertelt dat Rusland het gas niet moet gaan gebruiken als politiekhulpmiddel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Een graphic novel voor de massa: te weinig mensen weten hoe geld werkt

Sinds 2008 is het moeilijk om te ontkennen dat de populariteit van Bitcoin steeds meer is gegroeid. Toch weten maar weinig mensen precies hoe de technologie achter de munt werkt. Datzelfde geldt voor het financieel-monetair systeem dat in 2008 ten onder is gegaan.

Dat hebben drie enthousiastelingen uit Spanje op een idee gebracht. Alex Preukschat, José Angel García Ares en Josep Busquet zijn drie bitcoinkenners die vinden dat ze iets moeten doen aan de grote onwetendheid. Om die reden brengen ze in november een graphic novel uit over Bitcoin, getiteld “De jacht naar Satoshi Nakamoto”.

Preukschat heeft naar eigen zeggen altijd een stripverhaal willen maken over geld: “Ik geloof dat een beter begrip van de karakteristieken en functies ervan leidt naar een beter en eerlijkere maatschappij. Bovendien heeft Bitcoin alle elementen in zich om er een spionnenverhaal van te maken en meer interesse te genereren.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

Ziet u goud nog als een veilige haven?

Jarenlang fungeerde goud als een veilige haven. In tijden van onzekerheid steeg de goudprijs naar hogere regionen. Op dit moment ziet het beeld er iets anders uit. Het is daarom ook maar de vraag of we goud nog wel kunnen zien als een veilige haven.

Op dit moment zien wij de centrale banken meer als een veilige haven, met aan kop natuurlijk de Amerikaanse centrale bank. De Fed heeft er niet alleen voor gezorgd dat we de afgelopen jaren zo rap zijn gestegen, ook heeft de Fed een vangnet gecreëerd. En dit vangnet zien wij op dit moment als dé veilige haven.

Een belangrijk aspect wat we soms vergeten is de geldigheid van dit vangnet. De komende tijd kan dit vangnet wel eens sneller dan verwacht gaan verdwijnen. De Amerikaanse centrale bank heeft weliswaar laten weten dat de rente een langere periode ongewijzigd zal blijven, maar wat gebeurt er daarna?

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 oktober 2014

‘EU keurt Franse begroting af’

De Europese Unie staat op het punt de Franse begroting voor 2015 af te keuren. Brussel zou niet terugdeinzen voor een conflict met de Franse overheid.