Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 19611 tot 19615
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Dreigt Europa de strijd met deflatie te verliezen

De Europese Centrale Bank hoopt nog steeds dat de maatregelen van begin juni effect zullen hebben zodat de daling van inflatie een halt toegeroepen kan worden. Het algemene inflatieniveau in de Eurozone bedraagt nu nog maar 0,4 %. Draghi rekent onder andere op een economische heropleving voor een hogere inflatie, maar Italië zit al 6 jaar in een recessie, Frankrijk stagneert rond 0 % groei en de economie van Duitsland kromp zelfs in het tweede kwartaal. Dreigt Europa de strijd met deflatie te verliezen?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Goudprijs is volop bezig met bodemvorming

Is geen nieuws goed nieuws van het goudfront? De toekomst zal het moeten uitwijzen. Maar laten we even naar de feiten kijken: het goud heeft in de afgelopen weken de verwachtingen niet ingelost. Eerder is het tegendeel het geval, wie tenminste had gerekend op een verdere stijging van de goudprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Nog een groot land in de problemen

Het is dus wel duidelijk dat er op dit moment nog genoeg strubbelingen zijn. Maar deze strubbelingen zijn ook goed zichtbaar in een ander groot land. In Australië staat de economie de afgelopen jaren ook flink onder druk. Dit is onder andere te zien aan het werkloosheidspercentage. De werkloosheid is de afgelopen jaren in een rap tempo gestegen. Sterker nog, we bewegen op dit moment op het hoogste niveau gemeten over de laatste 12 jaar.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Koers Berkshire Hathaway boven 200.000 dollar

Die prijs is meer dan 60 keer zo hoog als voor een aandeel in Seabord Corp, het op een na duurste aandeel dat op de Amerikaanse beurzen wordt verhandeld.

Buffett, die het bedrijf al meer dan 50 jaar leidt, wil de aandelen niet splitsen omdat de hoge koers Berkshire Hathaway in zijn ogen beschermt tegen speculatieve beleggingen voor een korte termijn. Evenmin ziet Buffett wat in de uitkering van dividend.

Aandeelhouders hebben één keer dividend van Berkshire ontvangen, 10 dollarcent per aandeel in 1967. Buffett houdt tot op de dag van vandaag vol dat hij niet aanwezig was toen dat besluit genomen werd.

Bron: freedombytes.info
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Europese centrale bank heeft haar lesje niet geleerd

De Europese centrale bank heeft haar lesje niet geleerd en blijft bubbles maken. Dat was alleszins de strekking van een artikel verschenen in de Wall Street Journal. De ECB heeft onvoldoende opgelet wat er in Japan en nadien in de U.S. is gebeurd en maakte zonder enige schroom precies dezelfde fouten als haar voorbeelden hebben gemaakt.